Het resortbedrijf van Trump stort in – is dat de reden waarom hij aandrong om de economie te heropenen?

Het resortbedrijf van Trump stort in – is dat de reden waarom hij aandrong om de economie te heropenen?

29 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump is blut, en zijn resorts zijn bodemloze geldkuilen. Hij had ‘heropening’ nodig om zijn bedrijf draaiende te houden

Donald Trump werd de afgelopen decennia algemeen beschouwd als een grote nep . Alles aan hem is een luchtspiegeling. Hij steelt de eer voor de prestaties van anderen , vooral zijn voorganger, Barack Obama. Zijn bedrijfsmodel draait helemaal om het slaan van zijn gekke naam op eigendommen die door anderen zijn gebouwd. Zelfs zijn uiterlijk is bedrog: zijn ongefundeerde zelfvertrouwen, zijn haar, zijn clownsmake-up, zijn wijde pakken ontworpen om zijn deegachtige gestalte te verbergen, zelfs zijn schoenen, die ongebruikelijk hoge hakken lijken te hebben – het is allemaal bedoeld om hem te laten verschijnen fysiek krachtiger dan hij in werkelijkheid is. Nep, nep en nep.

trump

Het is allemaal een grote show. In werkelijkheid is hij niets meer dan een kleingeestige, broze, kleine man – en een mislukking van het bedrijf.

Nu, dankzij het laatste bomverhaal van de New York Times , waarin voorheen onbekende details over de belastingaangiften van Trump werden onthuld, hebben we eindelijk een solide bevestiging dat zijn rijkdom en zijn status als succesvol zakenman net zo nep zijn als zijn presidentiële record en zijn zuivel- wervelend haar.

Een van de belangrijkste componenten van Trumps voortdurende misleiding heeft betrekking op het vermeende “succes” van zijn verschillende resorts en golfbanen. Spoiler-waarschuwing: de eigendommen van Trump doen het lang niet zo goed als hij zegt, wat me leidt tot een theorie over zijn reactie op de pandemie. Daarover binnenkort meer.

Volgens de belastingaangiften van de Times verdiende Trump $ 427 miljoen als gastheer van “The Apprentice”, samen met verschillende deals die verband hielden met zijn netwerktelevisiecarrière. Trump gebruikte zijn tv-inkomsten om geld te spenderen door golfbanen over de hele wereld op te kopen – golfbanen die 18-holes geldkuilen bleken te zijn. Vanaf 2015 had hij 15 golfresorts verzameld, en het is moeilijk om er een te vinden die daadwerkelijk winstgevend is.

  • In 2012 kocht Trump het door bedwantsen besmette Trump National Doral-resort voor $ 150 miljoen. Sindsdien heeft het pand $ 162 miljoen aan verliezen opgeslokt, vooral nadat Trump nog eens $ 213 miljoen aan onderhoud had verbrand. Het pand heeft ook “een hypotheeksaldo van $ 125 miljoen dat over drie jaar moet worden betaald”.
  • Zijn golfresorts in Ierland en Schotland hebben volgens zijn belastingaangiften “63,6 miljoen dollar aan verliezen” opgelopen.
  • Trump’s hotel in Washington, DC, gelegen nabij het Witte Huis, had vanaf 2018 meer dan $ 55 miljoen verloren.
  • Tussen 2008 en 2009, tijdens de Grote Recessie, verloor de Trump-organisatie zelf 1,4 miljard dollar. Trump maakte van dit verlies gebruik om een ​​belastingteruggave van $ 73 miljoen te eisen van de IRS, die vervolgens een doorlopende audit van Trump’s belastingen lanceerde. Als hij het vage einde van de audit krijgt, kan hij de regering $ 100 miljoen schuldig zijn. Voor starters.

Trouwens, het verhaal van de New York Times had geen betrekking op de verliezen van zijn andere mislukte ondernemingen, waaronder het tijdschrift Trump, Trump-wodka, Trump-steaks en, meer notoir, Trump University.

Bovendien houdt geen van deze verliezen rekening met aanslagjaren 2018, 2019 of – slik! – 2020. Het is veilig om aan te nemen dat de verliezen van Trump zich blijven opstapelen, vooral met een verpletterende recessie die wordt aangewakkerd door de pandemie in volle gang.

Lees ook:  Is er een burgeroorlog op komst in de VS

Ondanks zijn opzichtige penthouse en privéjet is Trump blut. Zijn eigendommen schieten tekort en hij heeft het geld nodig. Slecht. Blijkt dat Trump niet alleen een craptastisch slechte zakenman is, maar jij en iedereen die je kent, betaalt om zijn investeringsnachtmerries bijna elk verdomd weekend te verzachten. 

Michael Cohen vertelde MSNBC dat de belastingaangiften een steen van Rosetta zijn om de financiën van Trump te begrijpen. Dienovereenkomstig is een van de talloze geheimen die het verhaal van de New York Times blootlegde een mogelijk antwoord op de reden waarom hij zijn hele presidentiële entourage regelmatig naar zijn resorts sleept – tot nu toe minstens 500 keer , wat de belastingbetaler meer dan $ 1 miljoen kostte  – en waarom hij koos ervoor om de natie te haasten om de economie te heropenen terwijl de pandemie op zijn hoogtepunt was. 

Het is de moeite waard te vermelden dat Trump niet alleen de belastingbetalers heeft gedwongen om zijn geldverliezende eigendommen te financieren, maar dat hij in de afgelopen 15 jaar geen belasting heeft betaald . Herinner je je het debat over “makers vs. nemers?” Trump is absoluut een nemer. Sterker nog, op basis van deze cijfers, hij heeft genomen een miljoen keer meer dan hij heeft betaald aan de federale overheid in de afgelopen jaren. Praten over een welzijnskoningin.

We stoppen niet alleen onvrijwillig de enorme financiële verliezen van Trump met onze belastingdollars, we helpen ook zijn verliezen terug te dringen met ons leven en levensonderhoud.

We wisten al dat zijn ijverige heropeningsobsessie ging over het lang genoeg drijven van de aandelenmarkt 1) om zijn portefeuille een goede reputatie te houden, en 2) om zijn logge massa naar een tweede termijn te slepen. Maar te vroeg heropenen kan ook over die waardeloze golfresorts gaan. De horeca heeft dit jaar een zware klap gekregen, dankzij het onvermogen van COVID en Trump om de uitdaging aan te gaan, en dat kan niet goed zijn voor zijn toch al falende resorts.

Meer dan 205.000 Amerikanen zijn overleden, terwijl 7,1 miljoen zijn besmet, deels omdat Trump zich wanhopig zorgen maakt over de solvabiliteit van zijn vakantie-eigendommen. Met andere woorden, de president van de Verenigde Staten is zo bang dat hij dieper in de schulden raakt dat hij heel goed beslissingen over leven en dood neemt voor de hele natie op basis van de falende financiële status van zijn janky resorts.

Denk daar even over na. De president vermaalt metaforisch Amerikaanse lichamen en bemest zijn golfbanen met de overblijfselen. Honderdduizenden van onze medeburgers zijn dood, zodat Trump kan worden herkozen (zo hoopt hij) terwijl hij bloedgeld genereert voor zijn falende golfbanen. Alleen al op deze voorwaarden is hij de dodelijkste sociopaat die ooit het Witte Huis heeft bezet. 

Na de burgeroorlog veranderde het ministerie van Oorlog het landgoed van Robert E. Lee in Arlington, Virginia, in een militaire begraafplaats en begroef soldaten van de Unie zo dicht mogelijk bij het Custis-Lee-landhuis. Als er na deze nachtmerrie nog gerechtigheid in Amerika overblijft, moet Trump worden gedwongen zijn resorts op te geven, en de mensen die we hebben verloren door zijn sadisme en vernietiging in het aangezicht van COVID zouden gratis op die landen moeten worden begraven – als de families willen dat natuurlijk zelfs. De resorts van Trump moeten op zijn minst worden veranderd in permanente openbare gedenktekens voor de mannen, vrouwen en kinderen die zijn bezweken aan dit anders vermijdbare virus. 

Helaas is er niets nep aan Trumps boosaardigheid jegens Amerikaanse levens terwijl hij zijn wrede en roekeloze missie nastreeft om zijn eigendommen levensonderhoud te houden. Alleen al zijn onherstelbare acties dit jaar rechtvaardigen de zwaarste gevangenisstraf die de wet toestaat, al was het maar om te garanderen dat zoiets als deze horrorshow nooit meer plaatsvindt in Amerika.

Lees ook:  Het bestraffen van onschuldige Cubanen en Palestijnen - Sancties en muren van Trump

Comments

comments