Trump heeft net de controle over het spel verloren

Trump heeft net de controle over het spel verloren

29 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Zijn belastingaangiften verdrijven al zijn pretenties op rijkdom en opoffering, en zijn herverkiezingscampagne loopt uit de hand.

Dit is belangrijk.

Onthoud: in 2015, toen Donald Trump zijn campagne voor het presidentschap aankondigde, veroordeelde ongeveer een derde van de Republikeinen en Republikeins-leaners de verdeling van rijkdom in de Verenigde Staten als onrechtvaardig. Die door hun klasse gekwetste Republikeinen waren van mening dat hoogverdieners te weinig belasting betaalden en wilden belastingen op bedrijven en rijke mensen verhogen, niet verlagen. Dat waren de Republikeinen die Jeb Bush en Ted Cruz verwierpen – en in plaats daarvan Trump als partijgenomineerde verhieven.

Trump-kiezers waren economisch pessimistischer dan andere Republikeinen. Ze waren meer raciaal gekwetst. Ze identificeerden zichzelf als mensen die werkten, die van onderaf werden belaagd en van bovenaf werden uitgebuit.

Trump sprak krachtig tegen die kiezers. Hij vertelde hen een verhaal over corrupte elites, eerst gesymboliseerd door zijn Republikeinse rivalen en vervolgens door Hillary Clinton. Hij vertelde hen dat hij het systeem beter had gespeeld dan wie dan ook. In juli 2015 pochte hij : “Als zakenman en een zeer substantiële donateur van zeer belangrijke mensen, als je geeft, doen ze wat je wilt dat ze doen.” Nu bood Trump aan om zijn zwaarbevochten kennis aan het werk te zetten voor kiezers. Hij alleen zou dit land klassenjustitie brengen, door de voordelen van de superrijken om te buigen naar verdienstelijke mensen zoals zijzelf. Op Fox & Friends in augustus klaagde hij over financiers die belasting ontweken: “Ze zouden een behoorlijk bedrag moeten worden belast”, zei hij.. “Ze betalen niet genoeg belasting.” Hij beloofde dat wanneer hij de macht zou krijgen, hij zijn eigen belangen zou opofferen om uit te kijken voor de mensen die hem hadden vertrouwd. Toen hij in 2017 eindelijk een belastingplan afleverde, stond hij erop : “Dit gaat me een fortuin kosten, dit ding, geloof me. Dit is niet goed voor mij … ik denk dat mijn accountants nu gek worden. ”

Lees ook:  De Britse prins Andrew heeft "nul-samenwerking" verstrekt aan de Amerikaanse onderzoekers

De hoogst politiek bewuste mensen erkenden altijd dat deze aanspraken op rijkdom en opoffering belachelijk onjuist waren . Maar ze stonden centraal in de berichten van Trump.

Trump stond er herhaaldelijk op dat het presidentschap ‘mij miljarden had gekost’. In een oproep aan Fox & Friends in oktober 2018 schatte hij het verlies op $ 2 miljard tot $ 3 miljard. Op een persconferentie een jaar later verhoogde hij de schatting van zijn offer tot $ 5 miljard . Trumps zoon Don Jr. vergeleek de offers van de familie met de heldenmoed die op Arlington National Cemetery werd geëerd. In zijn boek Triggered beschreef hij zijn gevoelens tijdens een bezoek aan Arlington: ‘Op dat moment dacht ik ook aan alle aanvallen die we als gezin al hadden geleden, en aan alle offers die we zouden moeten brengen om mijn familie te helpen. vader slaagt erin – vrijwillig een groot deel van ons bedrijf en alle internationale deals op te geven om de schijn te vermijden dat we ‘profiteerden van het kantoor’. ”

Het definitief ontmaskeren van deze leugen doet nu twee dingen.

Ten eerste smelt het de steun van Trump een beetje meer. Trumps hoop voor 2020 hing af van fantastische overprestaties met blanke kiezers zonder universitair diploma . Hij heeft elders zoveel steun verloren dat hij elk laatste lid van zijn kerngroep moet vasthouden. Hij hoeft onder deze kiezers niet veel te weigeren om een ​​vage hoop op succes om te zetten in zekerheid van een ramp.

Lees ook:  Is een nieuwe golf van covid-fascisme Europa binnengevallen?

Ten tweede, en misschien nog wel belangrijker, zal de inkt-op-papier bevestiging van Trump’s schuldenlast, belastingontduiking en alomvattende kromheid in het hoofd van Trump komen. Zijn politieke project tijdens de pandemie was om met zijn tegenstanders te knoeien door de ene gekke afleiding na de andere te slingeren. Nu is het plotseling zijn eigen beslissingslus die is verstoord. Op het reeds bestaande traject van de 2020-campagne zou Trump verliezen – en waarschijnlijk veel verliezen. Hij had iets nodig om hem te helpen of, meer aannemelijk, om het Biden-kamp in de een of andere fout of misstap te duwen. Nu zijn de bananenschillen onder zijn eigen voeten gedumpt.

Welk initiatief hij ook had als zittende president, het is plotseling verdwenen. In plaats daarvan dreigt elke stap een ramp. Op een persconferentie op de middag dat het belastingverhaal van de New York Times Trump aan het licht kwam, veroordeelde hij het bericht dat hij in 2017 slechts $ 750 aan belasting had betaald als vals. Let echter op zijn gezicht terwijl hij de ontkenning uitsprak, en je kunt hem te laat zien voorzien in de follow-up vraag : “Maar kun je mensen geven een idee van hoeveel je eigenlijk betalen?” Trump was zichtbaar in de war.

Ook door elkaar gegooid, zijn de plannen die Trump misschien had voor het eerste presidentiële debat vanavond. Hij zou kunnen proberen te snuffelen en te blazen – een tactiek die de dag had kunnen redden als hij aan de lijn zat. In plaats daarvan probeert hij uit een achterstand van acht tot tien punten te klimmen. De zwaartekracht trekt nu harder aan hem.

Lees ook:  RACISME - EEN GEREEDSCHAP VAN GLOBALISATIE

Voor één keer in zijn leven lijkt Trump met zijn mond te praten. Zijn aanhangers, zelfs degenen die schaamteloos willen zijn, zijn overgelaten aan het bedenken van hun eigen berichten. Ze doen het niet erg goed, deels omdat ze zich zorgen moeten maken over de lijn die Trump uiteindelijk wil dat ze nemen, wanneer hij eindelijk een lijn aankondigt. Er blijven niet veel dagen en uren over, en Trump heeft abrupt bijna elk spoor van controle over de wedstrijd of de klok verloren.

Comments

comments