“Geen twijfel mogelijk”: de voormalige officier van justitie van Watergate voorspelt dat Trump en Ivanka achter de tralies kunnen belanden

“Geen twijfel mogelijk”: de voormalige officier van justitie van Watergate voorspelt dat Trump en Ivanka achter de tralies kunnen belanden

30 september 2020 0 Door Indignatie redactie

‘Elke fatsoenlijke aanklager’ zou een ‘redelijk levensvatbare’ zaak kunnen maken, zegt Nick Akerman, die de belastingaangiften van Nixon onderzocht.

Een voormalige federale aanklager tijdens het Watergate-onderzoek , dat criminele activiteiten aan het licht bracht die leidden tot het aftreden van voormalig  president Richard Nixon , zei dat  het bombshell-rapport  van de New York Times over de belastingen van  president Donald Trump suggereert dat hij uiteindelijk samen met zijn tijd achter de tralies zou kunnen staan. dochter, senior adviseur van het Witte Huis Ivanka Trump .

“Geen twijfel mogelijk,” vertelde Nick Akerman aan  Erin Burnett van CNN in een interview op maandag. ‘En zijn dochter zou ook naar de gevangenis kunnen gaan . Belastingontduiking is een misdrijf van vijf jaar. Het is een behoorlijk ernstig misdrijf, en hoe meer geld er wordt gestolen, hoe langer je de gevangenis in gaat.’

Akerman, die de belastingen van Nixon onderzocht tijdens de Watergate-sonde, zei dat het rapport van The Times onthulde dat hij een “beginnend amateur” was  vergeleken met Trump .

“Wat Nixon deed was in wezen een akte achterhalen voor een schenking van papieren aan de Amerikaanse regering. Hij creëerde in feite een valse akte”, zei Akerman, wiens onderzoek leidde tot het politieke precedent van elke presidentskandidaat van de grote partij die zijn of haar belastingaangiften publiceerde – tot Trump.

Het rapport van The Times, zo zei hij, legde uit “een hele reeks activiteiten die kunnen worden aangemerkt als belastingfraude – niet als belastingontwijking.” Terwijl de kop luidde: “Trump-belastingontwijking”, zei Akerman dat er “een belangrijk verschil” is als het op fraude aankomt – een ernstiger misdrijf.

Belastingontwijking betekent proberen de meeste aftrekposten te krijgen die wettelijk zijn toegestaan ​​onder de belastingwetgeving. 

Lees ook:  Hoe het Amerikaanse regime en zijn geallieerden hun omkopingen en andere leugens verbergen...

‘Belastingfraude liegt over wat je inkomen was,’ zei Akerman. ‘Liegen over wat je inhoudingen zijn.’

Akerman zei dat het rapport meerdere gevallen van fraude suggereerde – het “meest in het oog springende” voorbeeld is een aantijging van adviseurskosten die Trump aan Ivanka lijkt te hebben betaald, maar die hij later afschreef als belastingaftrek.

Ivanka’s financiële onthullingen in 2017 laten zien dat ze een betaling  van $ 747.622 ontving van een adviesbureau genaamd “TTT Consulting”, dat ze  blijkbaar samen met andere familieleden bezat . Dat cijfer komt exact overeen met het bedrag dat haar vader heeft afgeschreven als belastingaftrek voor advieskosten voor twee hotelprojecten van de Trump Organization uit hetzelfde jaar.

De regeling, zei Akerman, roept vragen op over een mogelijke poging van de kant van de president om de belastingplicht van zijn bedrijf te verminderen door familieleden niet rechtstreeks te vergoeden. Omdat Ivanka al een werknemer was van de Trump Organization, zei hij, kon hij “geen legitieme reden” bedenken waarom haar vader haar op zo’n manier zou hebben betaald.

En er is misschien maar één reden waarom de familie Trump niet strafrechtelijk aansprakelijk zou worden gesteld, zei Akerman: dezelfde nog niet geteste grondwettelijke bepaling die de voormalige speciale raadsman Robert Mueller belemmerde.

Een grand jury onder leiding van Manhattan District Attorney Cy Vance heeft de belastingaangiften van Trump gedagvaard om te helpen bij het nemen van beslissingen over heffingen in een breed onderzoek naar zijn financiën, inclusief mogelijke  criminele belastingfraude .

“Het enige dat [Trump] op dit moment redt, is de richtlijn van het ministerie van Justitie die zegt dat je een zittende president niet kunt aanklagen”, zei Akerman. ‘Als hij eenmaal geen zittende president meer is, kan hij worden aangeklaagd.’

“Elke fatsoenlijke aanklager” zou een “redelijk levensvatbare” zaak kunnen maken, concludeerde Akerman.

Lees ook:  De VS wil oorlog en bedreigende militaire acties die het virus nog meer zullen verspreiden

Comments

comments