President Trump werd gevraagd blanke supremacisten te veroordelen. In plaats daarvan gaf hij ze ‘een enorme overwinning’

President Trump werd gevraagd blanke supremacisten te veroordelen. In plaats daarvan gaf hij ze ‘een enorme overwinning’

30 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Toen president Donald Trump dinsdagavond tijdens het eerste presidentiële debat werd gevraagd om blanke supremacisten rechtstreeks af te wijzen , deed president Donald Trump dat – alweer – niet. In plaats daarvan veroorzaakte zijn ontwijken een golf van online feestelijkheden door extreemrechtse extremisten die het als een impliciete goedkeuring zagen en hun trouw aan hem beloofden.

In een chaotische uitwisseling vroeg de moderator, Chris Wallace van Fox News, aan Trump of hij bereid was blanke supremacisten en militiegroepen, zoals de Proud Boys, te veroordelen en hen te smeken niet toe te voegen aan de vluchtigheid in steden waar protesten tegen raciale rechtvaardigheid hebben plaatsgevonden .

“Trotse jongens, blijf achteruit en wacht,” antwoordde Trump. “Maar ik zal je wat vertellen, ik zal je vertellen wat, iemand moet iets doen aan Antifa en links, want dit is geen rechtervleugelprobleem, dit is een linkervleugelprobleem.”

Slechts enkele minuten na zijn antwoord op het debat, vierden leden van de Proud Boys en soortgelijke groepen zijn reactie en overspoelden hun sociale mediakanalen met opmerkingen als “Stand-by, meneer.”

“De opmerkingen van de president waren een enorme overwinning voor de Proud Boys, en we mogen niet vergeten dat het een groep is die haar missie ziet als letterlijk ‘vechten tegen Antifa’ als onderdeel van haar ‘verdediging van het Westen’,” Megan Squire, een computerwetenschapper Professor aan de Elon University die online extremisme volgt, vertelt TIME. “Ze zijn nu op het wereldtoneel gezegend door de president en uit de gegevens blijkt dat ze hier enorm enthousiast over zijn.”

Squire voegt eraan toe dat haar software ongeveer een dozijn Proud Boys-kanalen op Telegram in de gaten houdt en zag dat ze “erg energiek” werden na de opmerkingen van Trump tijdens het debat, waarbij een stortvloed aan berichten en nieuwe memes werd geplaatst. “Ze zijn zelfs aan het discussiëren of ze ‘terug naar Portland’ moeten gaan en hoe ze verder moeten gaan”, zegt ze.

De opmerkingen van Trump komen na een zomer waarin het land talloze massale protesten tegen raciale gerechtigheid heeft meegemaakt in de nasleep van de dood van George Floyd in Minnesota in mei. De afgelopen week is de woede opnieuw ontstoken nadat er door de politie van Lousiville geen agenten waren beschuldigd van het neerschieten van Breonna Taylor .

Lees ook:  Terrorisme uit Afrika: eindeloze oorlog en zijn alternatief

In zijn vraag noemde Wallace Kenosha, Wis. En Portland specifiek als steden waar extreemrechtse agitatoren zich hebben gemengd met demonstranten om chaos te veroorzaken. In Kenosha werden twee demonstranten gedood bij een dodelijke schietpartij, en Kyle Rittenhouse, een 17-jarige die een Trump-supporter bleek te zijn , werd beschuldigd van hun dood. In Portland stierf een andere man, die naar verluidt was aangesloten bij een rechtse groep , nadat hij was neergeschoten toen de spanningen tussen demonstranten escaleerden toen een karavaan van Trump-aanhangers door de stad trok.

De regering-Trump is onder vuur komen te liggen omdat ze herhaaldelijk de dreiging van blank nationalistisch geweld bagatelliseert en de dreiging van linkse agitatoren opblaast – ook van klokkenluiders van binnen het Department of Homeland Security. In de begindagen van het presidentschap van Trump schrapte zijn regering het DHS-kantoor dat zich richtte op gewelddadig extremisme in de VS en trok de financiering aan voor subsidies die bedoeld waren voor organisaties die neo-nazi’s, blanke nationalisten, extreemrechtse militanten en andere soortgelijke groeperingen bestrijden. .

Anti-blanke suprematie-activisten online waren er snel bij om Trump over de opmerkingen te blazen. “Het is verbazingwekkend dat je, wanneer je een simpele vraag stelt, blanke supremacisten wilt veroordelen,” antwoordde @POTUS – “The Proud Boys moeten afstand nemen en toekijken.” Proberen te bepalen of dit een antwoord of een bekentenis was. @POTUS is Amerika een verontschuldiging of een verklaring verschuldigd. Nu, ”zei Jonathan Greenblatt, CEO van de Anti-Defamation League, in een tweet .

No Title

It’s astonishing that, when asked a simple question, will you condemn white supremacists, @POTUS responded – “The Proud Boys should stand back and stand by.” Trying to determine if this was an answer or an admission. @POTUS owes America an apology or an explanation. Now. https://t.co/9tgufXom9K

“Mensen die zich bezighouden met monitoring en deradicalisering en anderszins blanke machtsgroepen bestuderen, geven rode waarschuwingen en zenden noodsignalen over toenemend geweld vanaf nu tot en met de verkiezingen en daarna, ongeacht de winnaar”, zegt Kathleen Belew, een historicus en expert op het gebied van white power-beweging, gewaarschuwd op Twitter. “Een groen licht als” stand-by en stand-by “is rampzalig.”

No Title

Re “stand back and standby,” people who work in monitoring and de-radicalization and otherwise studying white power groups are sounding red alerts and sending emergency signals about increasing violence from now through the election, and after, regardless of winner.

Het is ook gewoon de laatste in een reeks opmerkingen die Trump de afgelopen jaren heeft gemaakt en weigerde de blanke suprematie aan de kaak te stellen. In de nasleep van de Charlottesville-rellen in 2017, waarbij blanke supremacisten een ‘Unite the Right’-bijeenkomst hielden, zei Trump dat er’ schuld aan beide kanten ‘was .

Lees ook:  De 'Mad King' Trump maakte het Amerikaanse volk belachelijk op Independence Day

Voormalig vicepresident Joe Biden zei verder dat FBI-directeur Christopher Wray heeft gewaarschuwd dat blanke suprematie een ernstige bedreiging voor het land vormt. Op 17 september getuigde Wray dat 2019 het dodelijkste jaar was voor huiselijk extremistisch geweld sinds de bomaanslag in Oklahoma City in 1995. “De grootste bedreiging waarmee we worden geconfronteerd door gewelddadige huiselijke extremisten komt voort uit degenen die we identificeren als racistisch gemotiveerde gewelddadige extremisten”, vertelde hij aan het Congres. , eraan toevoegend dat het grootste risico lag bij ‘alleenstaande actoren die online geradicaliseerd zijn en die zachte doelen willen aanvallen met gemakkelijk toegankelijke wapens’.

Op hun sociale mediakanalen, waaronder Telegram, was het duidelijk dat de Proud Boys de opmerkingen van Trump snel als validatie beschouwden en zelfs zijn opmerkingen in een logo vormden.

No Title

“Standing by sir.” https://t.co/YVWtUC4qlC

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  De “War On Cash”: Belastingdienst gaat sluiten, banken nemen taken over

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments