Volgens de eerste peilingen na het debat won Biden

Volgens de eerste peilingen na het debat won Biden

30 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Om een ​​beter beeld te krijgen van hoe dit de race zal beïnvloeden, zullen we echter langer moeten wachten.

Om een ​​methodologisch rigoureus beeld te krijgen van wie het eerste presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden heeft ‘gewonnen’ – als winnen wordt gedefinieerd als het vergroten van de kansen van hun presidentiële campagne – zul je nog wat langer moeten wachten.

De indicatoren die we nu hebben, zijn noodzakelijkerwijs onvolledig en beperkt; het zijn focusgroepen van kleine, zorgvuldig uitgekozen steekproeven van onbesliste kiezers, of opiniepeilingen van mensen die het debat keken in plaats van de kiezers in het algemeen, of gewoon experts die dingen verzinnen. Bovendien wordt de ware impact van een debat vaak bepaald in de spinoorlog die in de uren en dagen daarna wordt uitgevochten.

Rekening houdend met deze beperkingen, zien die voorlopige bevindingen tot nu toe er over het algemeen beter uit voor Biden.

CBS News en YouGov hebben respondenten in slagveldstaten gevolgd en ze waren in staat om snel contact op te nemen met een aantal van die respondenten en degenen die het dinsdagdebat keken te vragen wat ze dachten. In totaal zei 48 procent dat Biden het debat won, terwijl 41 procent zei dat Trump won en 10 procent zei dat het een gelijkspel was. Zoals CBS-verkiezingen en enquêtedirecteur Anthony Salvanto in de ether opmerkten, kwam dit vrij dicht in de buurt van de steun voor elke kandidaat die binnenkwam.

No Title

CBS NEWS BATTLEGROUND TRACKERInstant poll of debate watchers: more say Joe Biden won tonight’s debate pic.twitter.com/dHZqV95wqB

Kabir Khanna van de CBS News Election and Survey Unit wijst er ook op dat 42 procent van de debatteerders zei dat ze achteraf slechter over Trump dachten, en 24 procent zei dat ze beter over hem dachten. Daarentegen zei 32 procent dat ze slechter over Biden dachten, terwijl 38 procent beter over hem dacht.

No Title

This is kinda interesting, aside from just who “won” debateSlightly more watchers say debate made them think better of Biden (38%) than worse of him (32%): nets to +6When it comes to Trump, more watchers say it made them think worse (42%) than better of him (24%): nets to -18 pic.twitter.com/0tVuOg1h3K

CNN en SSRS hielden ook onmiddellijk een peiling onder debatteerders, en zij vonden een meer scheefstaande marge in het voordeel van Biden. Zestig procent van hun respondenten dacht dat Biden had gewonnen, terwijl 28 procent dacht dat Trump won.

No Title

CNN instant poll of debate watcher: 60% say Biden won, 28% say Trump won. pic.twitter.com/5qIhkFQrwe

Dan hebben we de focusgroepen. De republikeinse enquêteur Frank Luntz riep een focusgroep bijeen van 16 ogenschijnlijk onbesliste kiezers uit swing states, en over het algemeen hadden ze vriendelijkere dingen te zeggen over de prestaties van Biden dan die van Trump.

Gevraagd om Trump in één woord of zin te beschrijven, waren de antwoorden: ‘afschuwelijk’, ‘chaotisch’, ‘ongepolijst’, ‘crackhead’, ‘ehh’, ‘raadselachtig’, ‘on-Amerikaans’, ‘losgeslagen’, ‘een ezel, maar een zelfverzekerde ezel, ” klassieke Trump ”, ‘krachtig’, ‘losgeslagen’, ‘pestkop’, ‘arrogant’, ‘arrogant’, ‘typisch’.

Toen hem werd gevraagd om Biden te beschrijven, waren de antwoorden: “Ik was verbaasd over hoe goed hij het deed”, “beter dan verwacht”, “beslist professioneler dan Trump en ik denk dat hij meer een mensenmens is”, “bekwaam”, “politicus , ‘Toonde terughoudendheid en medeleven’, ‘politicus’, ‘voorspelbaar’, ‘aardige vent maar zonder visie’, ‘coherent’, ‘leider’, ‘attent en gerepeteerd’, ‘enigszins ontwijkend’, ‘menselijkheid en integriteit’, “Voorspelbaar”, “president”.

CNN riep zijn eigen focusgroep van onbesliste kiezers bijeen in Ohio, en de meesten van hen zeiden dat noch Biden noch Trump het debat wonnen (er waren er ongeveer een dozijn, en één zei dat Biden won terwijl twee zeiden dat Trump won).

Het grotere plaatje is natuurlijk dat Trump momenteel verliest van Biden, volgens alle pre-debat peilingen. Dus zelfs zoiets als een gelijkspel in het debat zou in feite een overwinning zijn voor Biden. Trump had een sterke prestatie nodig om de race drastisch te hervormen, en de eerste aanwijzingen zijn dat hij dat niet heeft begrepen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments