Covid Vaccin koploper Moderna zegt dat vaccin pas in het voorjaar van 2021 zal worden goedgekeurd

Covid Vaccin koploper Moderna zegt dat vaccin pas in het voorjaar van 2021 zal worden goedgekeurd

1 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Farmaceutisch bedrijf Moderna, een van de bedrijven in de kopgroep in de race om een ​​coronavirusvaccin te ontwikkelen, zal het pas in de volgende lente op grote schaal kunnen verspreiden, vertelde CEO Stéphane Bancel aan de Financial Times, in navolging van volksgezondheidsdeskundigen die een vergelijkbare tijdlijn voorspellen voor andere vaccinkandidaten.

“25 november is de tijd dat we voldoende veiligheidsgegevens hebben om in een autorisatiebestand voor noodgevallen te kunnen opnemen dat we naar de FDA zouden sturen”, zei Bancel, eraan toevoegend dat een goedkeuring pas laat in het eerste kwartaal of vroeg zou worden verwacht. tweede kwartaal van 2021.

De tijdlijn komt overeen met wat volksgezondheidsdeskundigen eerder hebben uiteengezet, namelijk dat een vaccin op zijn vroegst tegen het einde van het jaar als veilig en effectief zou kunnen worden bevonden, maar dat een wijdverbreide verspreiding pas verder in 2021 zou plaatsvinden.

Moderna, een van de koplopers om eerst een veilig vaccin te ontwikkelen, zei eerder deze maand dat het zijn proefinschrijving vertraagde om ervoor te zorgen dat het onevenredig getroffen minderheidsgroepen vertegenwoordigde, maar voegde er later aan toe dat het tegen november genoeg gegevens zou kunnen hebben om te weten of zijn kandidaat-vaccin werkt.

De commentaren volgen de bewering van president Trump tijdens het Amerikaanse presidentiële debat van dinsdag dat “we weken verwijderd zijn van een vaccin”, daarbij zowel Moderna als Pfizer en Johnson & Johnson aanhalend.

Pfizer is een andere koploper – Johnson & Johnson loopt verder achter op hun klinische onderzoeken in een laat stadium – en hoewel CEO Albert Bourla zei dat het eind oktober een “antwoord” zal hebben over de doeltreffendheid van de kandidaat, vertelde een woordvoerder van het bedrijf later de New York Times dat Pfizer tegen die tijd niet dicht bij de voltooiing van zijn klinische proef zou zijn.

Volgens gegevens van de Times zijn er momenteel 11 vaccins in uitgebreide fase 3 klinische onderzoeken .

HOOFDCRITICUS

Trump heeft het idee gepusht dat een vaccin klaar zal zijn vóór de verkiezingen in november, wat de angst in de VS voedt dat alles wat goedgekeurd zou kunnen worden overhaast zou zijn. Zelfs met een brede verspreiding van een vaccin, zal meer dan 60% tot 70% moeten worden geïmmuniseerd om een ​​einde te maken aan de pandemie. Volgens miljardair en filantroop Bill Gates en dr.Soumya Swaminathan, de chief science officer van de Wereldgezondheidsorganisatie, zou dat tot 2022 kunnen duren.

BELANGRIJKSTE ACHTERGROND

Een Covid-19-vaccin wordt met een ongekende snelheid ontwikkeld, waarbij een typische immunisatie 10 jaar nodig heeft om te ontwikkelen, testen, goedkeuren en distribueren. De VS leidt de wereld in bevestigde gevallen van het coronavirus met 7.221.278, evenals gerapporteerde sterfgevallen met 206.693. In totaal zijn er 33.802.841 wereldwijde infecties en 1.010.477 doden.

Comments

comments