EN “HEKSENBROUWSEL” Homeland Security Assessment waarschuwt voor gewelddadige onrust die de verkiezingen van 2020 zou kunnen volgen

EN “HEKSENBROUWSEL” Homeland Security Assessment waarschuwt voor gewelddadige onrust die de verkiezingen van 2020 zou kunnen volgen

1 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Een nieuwe dreigingsevaluatie door het New Jersey Office of Homeland Security and Preparedness waarschuwt dat extremisten van beide kanten van het politieke spectrum zich tot ver in 2021 zouden kunnen bezighouden met geweld en burgerlijke onrust als gevolg van de aanstaande presidentsverkiezingen.

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2020 is potentiële burgerlijke onrust en erger voorspeld door meerdere overheidsinstanties en diverse federale outfits, waaronder het New Jersey Office of Homeland Security and Preparedness. Vorige week publiceerde de organisatie een “aanvullende dreigingsevaluatie” over de komende verkiezingswedstrijd met als ondertitel “De convergentie van COVID-19, nationale burgerlijke onrust en de aanstaande presidentsverkiezingen”.

Met COVID-19 als achtergrond,  identificeert het 13 pagina’s tellende rapport de pandemie als de “drijvende factor” achter “angst voor de volksgezondheid, economische instabiliteit, politieke onenigheid en culturele onrust”, die zal aanhouden tot 2021.

Het is de eerste publiekelijk vrijgegeven evaluatie van de zorgen die federale wetshandhavingsfunctionarissen zouden koesteren over de verkiezingen en komt op de hielen van een recent uitgelekte memo  van het DHS, die veel van dezelfde verhalen weergeeft die zijn ontwikkeld in het document van DHS ‘ satelliet regionaal kantoor in New Jersey, inclusief de leidende rol van White Supremacist-groepen.

In augustus verspreidde de FBI een bulletin  onder politiediensten in het hele land waarin werd gewaarschuwd voor binnenlandse extremisten “in het hele ideologische spectrum”, die waarschijnlijk “zouden blijven samenzweren tegen regerings- en verkiezingsgerelateerde doelen om hun uiteenlopende grieven over overheidsbeleid en -acties te uiten. . ” Belangrijker nog, de missie van het Bureau gaf de politie opdracht om zich voor te bereiden “voorafgaand aan een mogelijke democratische presidentiële administratie”, uit de vrees dat ”  snel daarna strengere vuurwapenregels zouden worden aangenomen”.

In alle drie de officiële mededelingen speelt het spook van huiselijk geweld dat wordt veroorzaakt door verkiezingsuitslagen een hoofdrol en concentreert zich over het algemeen op twee tegengestelde facties van potentiële binnenlandse extremisten die naar verwachting zullen botsen langs de randen van hun respectieve anti-establishment, maar vreemd partijdig, verdeelt. Alleen het rapport van het New Jersey Office of Homeland Security geeft wat meer details over wie deze facties zijn en de specifieke scenario’s die ze binnen een maand verwachten te confronteren.

Het podium opzetten

Volgens het document zullen de pandemieprotocollen COVID-19 noodzakelijkerwijs het verkiezingsproces ‘veranderen’ en de weg vrijmaken voor ‘geschillen of vertraagde verkiezingsresultaten’, die op hun beurt de ‘voornamelijk anarchistische, antiregeringsgezinde en racistisch gemotiveerde’ zullen ontketenen. mobs van ontevreden Amerikanen aan beide zijden van het politieke spectrum die zal proberen om de verkiezingen kantoren en gebruik tactiek vergelijkbaar zijn met die in dienst zijn van bepaalde groepen in het capitol gebouwen aangespoord door de lockdowns bezetten – een verwijzing naar rechtse demonstraties zoals die plaatsvonden  in Lansing, Michigan vorige week.

Lees ook:  Rutte een oorlogspremier?

Naast het vooruitzicht van geweld op straat, benadrukt het rapport ook de dreiging die uitgaat van “desinformatie” rond de inspanningen om een ​​COVID-19-vaccin te ontwikkelen, waarin wordt gewaarschuwd tegen de “demonisering van farmaceutische bedrijven” en “valse verhalen om aanhangers op te wekken”. Deze specifieke verhaallijn is in het rapport ook verbonden met statelijke actoren als China, Rusland en Iran, wiens vermeende “wereldwijde [COVID-19] desinformatie-inspanningen gericht op de Verenigde Staten” een grote rol zullen spelen bij de uitvoering van deze bedreigingen.

vs

Leden van de NFAC-militie marcheren naar Churchill Downs voor de 146e editie van de Kentucky Derby in Louisville, 5 september 2020. Timothy D. Easley | AP

Het grootste deel van het document concentreert zich echter op de wisselwerking tussen de linkse en rechtsextremisten en de staat, waarbij wordt beweerd dat terwijl ‘Antifa’ en andere linkse groepen hun toevlucht zullen nemen tot het beschadigen van openbaar bezit, ‘inclusief brandstichting, plunderingen en algemeen vandalisme ”, zullen de rechtse groepen in plaats daarvan de tegenstanders van de linksen zelf aanpakken en tot gewelddadige straatconflicten leiden. Deze punten zijn opmerkelijk in het licht van nieuwe informatie over de persoon die verantwoordelijk is  voor het aanwakkeren van de brandstichting en de plunderingen in Minneapolis na de moord op George Floyd, genaamd Umbrella Man.

No Title

convince me this guy that started shit at autozone windows is not a COP pic.twitter.com/zmirgedQkD

Het vuur beginnen

In de woede die losbarstte na de brute verstikking van George Floyd, wiens nek verpletterd was onder de knie van een politieagent uit Minnesota, vermoedden velen dat de in het zwart geklede persoon die betrapt werd op video-vernieling en het in brand steken van een Autozone-winkel eigenlijk een politie was. officier die de rol van saboteur speelde terwijl de protesten net begonnen. Maar een rapport  uit juli van ABC onthulde de ware identiteit van Umbrella Man en zijn banden met een krachtig White Supremacist-netwerk van gevangenisbendes dat dateert uit het begin van de jaren vijftig.

De niet bij naam genoemde 32-jarige verdachte bleek lid te zijn van de Aryan Cowboys, een ‘gevangenisbende uit Minnesota en Kentucky’, die slechts één is in een nationaal netwerk van White Supremacistische gevangenisbendes die van bovenaf worden gecontroleerd door de Aryan Brotherhood. (AB), ook wel bekend als The Brand, Alice Baker, AB of One-Two. Een van de beste voormalige luitenants van AB kreeg zijn start als crimineel in Minnesota zelf, en beweert de grondlegger te zijn van het hele verhaal van White Supremacist met het oog op het behoud van leden.

Lees ook:  107 Afrikaanse illegalen gearresteerd in Malta voor het in brand steken van auto's en het verwonden van een politieagent

John Greschner, nu een politie-informant, krijgt alle eer voor het ontwikkelen van de White Supremacy-invalshoek in de jaren zeventig, toen hij tijd doorbracht met de oprichter van AB, Barry “Baron” Mills.

‘Kijk, man,’ zei Greschner tegen  Mills, ‘we moeten een diepere katalysator hebben die mensen naar binnen trekt en bij elkaar houdt … Als je ze iets diepers geeft waarmee ze zich verbonden kunnen voelen, misschien een Noord-Europese religie of wat dan ook, en een racistisch iets. en dat alles, wel, ze zullen het gevoel krijgen dat ze een grotere oorzaak hebben. ”

Volgens een uitgelekte DHS- memo zullen “blanke supremacistische extremisten – die in toenemende mate netwerken met gelijkgestemden in het buitenland – de meest hardnekkige en dodelijke dreiging vormen.” Het bulletin van de FBI voor de politie-afdelingen van het land stapelde zich op met zijn eigen voorbeelden, waarin een zaak van vorig jaar werd aangehaald over een niet bij naam genoemde extremist die zogenaamd van plan was een rassenoorlog te beginnen met een zelfgemaakte bom. Het FBI-bulletin verklaarde dat de in Ohio gevestigde extremist “een intentie had dat zijn groep volgelingen operationeel klaar zou zijn voor de verkiezingen van 2024, gebaseerd op de overtuiging dat de president herverkiezing zou winnen in 2020.”

Jared Maples, directeur van het New Jersey Office of Homeland Security and Preparedness, zegt  dat de omstandigheden rond de aanstaande verkiezingen neerkomen op een ‘heksenbrouwsel’ dat we in geen eeuwen of nooit hebben gezien. Het brouwsel zelf lijkt grotendeels te zijn verzonnen door de verschillende instanties die de taak hebben iets aan de bedreigingen te doen. Maar tot dusver is er weinig gedaan ter voorbereiding van de wetshandhaving op de verscherpte vermaningen.

Een voormalig FBI-agent en terrorismebestrijdingsdeskundige hekelde het bulletin van het Bureau en zei dat elke “jonge politieagent die zijn gemeenschap probeert te beschermen en dit rapport leest” er niets uit zou hebben kunnen halen behalve angst.

Lees ook:  De Trump en Jezus

Functiefoto | Een rechtse demonstrant, gewapend met een AR-15-geweer, kijkt naar Black Lives Matter-tegendemonstranten die aan de overkant van de straat staan ​​voor het Oregon State Capitol in Salem, Oregon, 7 september 2020. Andrew Selsky | AP

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments