QAnon, Blood Libel en de Satanic Panic

QAnon, Blood Libel en de Satanic Panic

1 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Hoe de oude, antisemitische, nachtelijke rituele fantasie zich door de eeuwen heen uitdrukt – en de fascinatie van rechts voor marginale complottheorieën verklaart

Vanaf het allereerste begin waren er kliekjes die kozen welke kinderen zouden worden meegenomen en geofferd, en hun bloed oogstten voor gebruik bij geheime rituelen. De clandestiene bijeenkomst, het misbruik van het bloed van het kind: dit zijn constante door de eeuwen heen.

In het geval van William of Norwich – een jonge jongen die in het jaar 1144 dood in een bos in Engeland werd aangetroffen – werd zijn voortijdige overlijden ex post facto omgevormd tot een ritueel dat zogenaamd door Joden werd uitgevoerd om expliciet de spot te drijven met de Passie van de Christus. In dit lugubere verhaal van rituele ontheiliging, geselen de Joden de jongen, zalfden hem met doornen, prikten hem in de zijkant zoals Christus was doorboord, en stopten de bloedstroom met kokend water. Dit alles was bedoeld om de viering van het Pascha te wijden. William’s hagiograaf, de monnik Thomas van Monmouth, legde dit ongefundeerde verslag in ondragelijke details neer , wat leidde tot de heiligverklaring van de dode jongen. Als paddenstoelen na regen ontstonden er verhalen over wonderen rond zijn graf.

Maar zelfs in datzelfde verslag, geschreven in 1173, was de monnik er niet tevreden mee het beeld van verdorvenheid te beperken tot de joden van een enkele stad in Oost-Engeland. In plaats daarvan putte Monmouth uit een tweedehands bron – een monnik genaamd Theobald die zich zogenaamd bekeerde van het judaïsme na het horen van de wonderen van St. William van Norwich – en schilderde een grimmiger, groter plan. “Hij vertelde ons waarlijk dat in de oude geschriften van zijn vaders stond dat de Joden, zonder het vergieten van menselijk bloed, hun vrijheid niet konden verkrijgen, noch ooit konden terugkeren naar hun vaderland”, schreef Monmouth. “Daarom hebben ze in de oudheid vastgelegd dat ze elk jaar een christen in een deel van de wereld moesten offeren aan de Allerhoogste God in minachting en minachting voor Christus, zodat ze hun lijden op Hem zouden kunnen wreken.”

Een geheime kliek van rabbijnen verzamelde zich jaarlijks in Narbonne, zei Monmouth, onder voorzitterschap van de koning van de Joden, en wierp loten die elk land en elke stad vertegenwoordigden waar Joden woonden. Elk jaar, volgens de opkomende kennis, werd er een kind uit een van die plaatsen uitgekozen om te worden opgeofferd.

Door de eeuwen heen werd de beschuldiging van rituele moord barokker en meer gecodificeerd. Tegen 1235 was in Frankrijk de ontheiliging van het christelijke Pasen, die de ruggengraat vormde van deze vermeende paasvieringen, uitgebreid met de consumptie van het bloed van kinderen. Dit was “in overeenstemming met een joodse gewoonte om op paaszondag de communie te vieren met het bloed van christelijke kinderen”, schrijft de historicus Joshua Trachtenberg in zijn baanbrekende studie uit 1943, De duivel en de joden. Als sacramentele wijn het bloed van christelijke kinderen werd, vond er een kwaadaardige transsubstantiatie plaats. Uiteindelijk evolueerde de theorie en omvatte het idee dat joden christelijk bloed mengden in hun paschabrood.

Dat Joden verstokte bloedconsumenten waren, naast onverzadigbare verontreinigers van Christus, werd een alledaags stukje kennis in West-Europa. Al een millennium bloeit de bloedsmisdaad en daarmee gepaard gaande martelingen en moorden op Joden in orgieën van geweld. Wraakzuchtige christenen namen bezit van Joods bezit en land, verwierven hun rijkdom en verdreven hen uit vuurplaats en graafschap. Het idee van de kliek hield vooral stand: de joden in Engeland namen deel aan deze rituele verminkingen van kinderlichamen, de geheime bijeenkomst van rabbijnen, een schimmige groep oudsten. Het bloed werd onder Joden verdeeld; het werd met brood gegeten; het werd gedronken in een demonische omkering van het avondmaal. De kinderen – gevonden in putten, in velden – waren slachtoffers en kregen na het slachten de kroon van heiligheid, zoals de joden de smet van duivels kregen.

Net 900 jaar geleden sinds de dood van Willem van Norwich, is er een nieuwe kliek. Er zijn meer bloeddrinkers. Er zijn nieuwe demonen, die nog steeds hetzelfde doel hebben: Christus verontreinigen en hoop stelen en alles doen wat demonen doen, wat de slechtste dingen zijn die je je kunt voorstellen.

Sociologen en journalisten hebben moeite om de shambolische samenzweringstheorie die bekend staat als QAnon nauwkeurig te categoriseren. Is het een politieke beweging? Een nieuwe religie ? Een sekte? Het heeft elementen van al deze dingen. Er is een basisset van overtuigingen: namelijk dat president Trump een heilige oorlog voert binnen de regering tegen een geheime kliek van pedofielen, onder wie topdemocraten zoals Hillary Clinton en haar adviseurs. Er zijn begeleidende gedragingen en rituelen: het serieel bekijken van YouTube-video’s die de kijker dieper in de wereld van QAnon verankeren; de hectische decodering van “Q drops”, of kort geformuleerde berichten op het prikbord, die nu meer dan 4.000 tellen. Er is een profeet, Q, en een godachtige figuur, Trump. De centrale slogan wekt de indruk van een kruistocht, een lange mars: “Waar we heen gaan, gaan we allemaal.”

Maar historici bieden nog een stelling aan voor het doel van QAnon. De ‘nachtelijke rituele fantasie’ – een term die is bedacht door de historicus Norman Cohn in zijn baanbrekende studie van Europese heksenprocessen, de innerlijke demonen van Europa – is een terugkerende trope in de westerse geschiedenis. En het is vaak politiek nuttig. Ingezet door de Romeinen tegen vroege christenen, door christenen tegen joden, door christenen tegen heksen, door katholieken tegen ‘ketters’, is het een kneedbare reeks beschuldigingen die stellen dat een sociale outgroep zich bezighoudt met pervers, ritueel gedrag dat gericht is op onschuldigen – en dat de outgroep en al zijn enablers moeten worden verpletterd.

QAnon begon in oktober 2017, in de stinkende hoeken van het anonieme online prikbord 4chan. Het bestond aanvankelijk uit cryptische berichten van een mysterieus persoon die beweerde een ‘Q-level’-toestemming te hebben – een aanduiding van het Department of Energy die de houder ervan toegang geeft tot uiterst geheime informatie.

In de afgelopen drie jaar is Q gemigreerd naar 8kun – een nog duistere anonieme site – en de samenzwering is enorm en jungly gegroeid. Buiten de kernprincipes van Q – Trump als goddelijke strijder van het volk, een elitekabal van democraten die kinderen misbruikt – is er nu een reeks samenzweerderige overtuigingen, van het bestaan ​​van een hagedis Illuminati tot een dekmantel van de regering van buitenaardse landingen.

QAnon bevat belangrijke elementen van antisemitisme (Q heeft gefixeerd op de Rothschilds en George Soros als cruciale sponsors en leden van de kliek) en een woedend racisme (Q-aanhangers beschuldigen bosbranden bij de Black Lives Matter-beweging en veronderstellen dat zwarte activisten overleggen met demonen). De fixatie op Soros – een echo van de reguliere Republikeinse beweringen dat de Hongaarse Jood de potentiële orkestrator is van een ‘staatsgreep’ en een eeuwige financier van politieke oppositie – is bijzonder hysterisch en gewelddadig. Q zelf heeft Soros verschillende keren genoemd als het financiële lettertype dat ‘binnenlands terrorisme’ financiert.

Q-aanhangers zijn noodzakelijkerwijs perfecte Trump-supporters, aangezien Trump’s dappere strijd tegen het ultieme kwaad de ruggengraat vormt van waaruit de vele ledematen van de samenzwering groeien. Maar een recente golf van emigranten naar het Q-landschap bestaat uit New Age-moeders en influencers met een voorheen vager politiek, wier belangen tijdens de gespannen dagen van de Covid-19-pandemie zijn gemigreerd van kristallen en welzijn naar het neerhalen van een wereldberoemde kliek. van demonische pedofielen. Antivaccinatie-overtuigingen en de daaruit voortvloeiende complottheorieën over een hypothetisch Covid-19-vaccin vormden in veel van deze gevallen een toegangspoort tot QAnon: de tweelingcomplotaties zijn naadloos samengevoegd tot het brede, uitgestrekte geheel.

De Q-paraplu is breed genoeg om al deze raaklijnen en meer te beschermen. Zijn kracht komt voort uit zijn zeer vaagheid, het gevoel dat elke geheime kennis, elke bereidheid om ‘de waarheid te onderzoeken’ (‘onderzoek’ is het meest voorkomende eufemisme voor het doorzoeken van de samenzweringsmoerassen van internet), voldoende is om een ​​club van die die de waarheid kennen.

Terwijl ik door QAnon-boeken op Amazon speurde, waarvan er een enorme hoeveelheid is, vond ik een boek genaamd Q Anon and the Dark Agenda: The Illuminati Protocols Exposed . Er was een serie van 35 boeken met de titel Pedophilia & Empire: Satan, Sodomy and the Deep State, waarvan één deel met totale geloofwaardigheid de beschuldigingen van joods bloedsprookje uiteenzette, met onderverdelingen van hoofdstukken als ‘Talmoedische ketterij-tradities komen samen met vrijmetselarij om Luciferiaanse bloeddorst te leveren van pedofiele seksringen. ” Het boek brengt ook de overtuiging naar voren dat zowel “intelligente buitenaardse wezens” als “demonische bovennatuurlijke krachten … gedijen op het bloed van weerloze kinderen”.

Klanten die dit artikel kochten, kochten ook: Beantwoorde vragen: een inleiding tot QAnon en het grote ontwaken ; QAnon en de slag om Armageddon: de nieuwe wereldorde vernietigen en het duizendjarige koninkrijk met geweld veroveren ; QAnon / The Storm: een tijdlijn van 120 jaar. En zo verder, het algoritme biedt oneindige toegangspunten voor nieuwsgierigen, eenzame mensen, degenen die zich voor de gek houden of boos voelen. De transformatie naar een echte gelovige in QAnon, of het nemen van de “Q-pil”, gaat vaak snel – een paar weken, een paar maanden – en is volledig. Geliefden van Q-supporters beschrijven dat ze bevroren zijn door hun eigen ouders, broers en zussen en vrienden, die ervan worden beschuldigd ‘pedofielen’ te zijn.

Pedofielen zijn overal, voor QAnon-aanhangers: in de hoogste regionen van de overheid en het bedrijfsleven, in Hollywood, verscholen in pleeggezinnen en parkeerplaatsen bij benzinestations. Het aantal kinderen dat door de kliek is ontvoerd en misbruikt, in de statistieken die de rococo-afbeeldingen proppen die op sociale media worden verspreid, meet typisch in de honderdduizenden per jaar, ordes van grootte hoger dan de statistieken van de wetshandhaving bevestigen.

En de kinderontvoering is niet alleen voor seksuele doeleinden. In een echo van de bloedsmisdaad stelt een vaak aangehaalde theorie onder de QAnon-gemeenschap dat mondiale elites de behoefte voelen om zoveel kinderen te krijgen om hun bloed te oogsten. De kinderen zijn bronnen van adrenochroom – een chemische stof die soms wordt gebruikt om bloedstolling te voorkomen en die direct online te koop is . QAnon-aanhangers stellen dat adrenochroom krachtige hallucinerende effecten heeft (niet) of door elites wordt gebruikt om hun onsterfelijkheid te verzekeren. Bovendien wordt adrenochroom geoogst van “gemartelde kinderen”, in de woorden van een QAnon-wijze , in bloeddrinkende rituelen opgedragen aan Satan.

Een wijdverbreid online gerucht ging dat Anthony Weiner een geheime video op zijn laptop had staan ​​van een satanisch ritueel waarin Hillary Clinton een meisje verminkt met de hulp van Huma Abedin, terwijl ze het bloed van het meisje dronk terwijl ze maskers droeg van de huid van haar gezicht. In de verbeelding van QAnon mengen democraten en beroemdheden zich in orgieën van bloeddorst, terwijl demonen van de figuurlijke en letterlijke variëteit zich een weg banen naar de hoogste bedwelming.

Het idee van een kliek die zich bezighoudt met ritueel is belangrijk voor QAnon-aanhangers, volgens Julian Feeld, een co-host van de “QAnon Anonymous” -podcast en een nauwgezette waarnemer van het fenomeen. “Adrenochrome extractie en kinderhandel, kannibalisme en pedofilie maken allemaal deel uit van een oude cultus, in hun ogen, van elites die dit bloed voor een lang leven consumeren,” vertelde hij me. “Ritueel staat centraal in hun overtuigingen.” Feeld beschreef het bijwonen van een QAnon-bijeenkomst waarin een spreker postuleerde dat Hollywood Boulevard als geheel dient als een ‘adrenochrome heiligdom’ en dat de rode loper die tijdens industriële evenementen werd uitgerold, het bloed symboliseerde van geofferde kinderen.

All of this has precedent in the nocturnal ritual fantasy. “The basic idea is that a persistent delusion exists in European cultures that shadowy, conspiratorial groups gather together in secret to plot the overthrow of society,” Dr. Michael Barbezat, a Medieval historian and research fellow at Australian Catholic University, told me. “As part of their plotting, the conspirators supposedly ritually abuse, murder, and consume innocent children.”

Lees ook:  Dictator Donald Trump laat postsorteermachines weg halen en saboteert hiermee de verkiezingen

De nachtelijke rituele fantasie wordt gevaarlijk wanneer deze wordt overgenomen door mensen met politieke macht. “Historisch gezien vinden er gewelddadige vervolgingen plaats wanneer verhalen over satanische sekten van kindermisbruik worden opgepakt door politieke leiders”, vertelde Barbezat me. “Er gebeuren dingen wanneer machthebbers geïnteresseerd raken in het soort ideeën dat deze marginale denkers promoten, of ze als wapen gebruiken. Vaak hebben leiders bijbedoelingen in hun interesse in deze ideeën. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHet verbranden van heksen en joden en ketters voelt misschien lang voorbij; de staken gingen omhoog, de lange botten verkruimelden tot as. Maar naarmate de taal van de mainstream rechts voortdurend oploopt in existentieel gebied – met Fox News-gastheren die balken dat een overwinning van Joe Biden in november letterlijk betekent dat Trump-supporters in hun bed zullen worden vermoord; een topmedewerker op het gebied van gezondheids- en menselijke diensten die beweert dat overheidswetenschappers zich bezighouden met “opruiing”; en de Republikeinse agent Charlie Kirk zei : ‘Als de president verliest, komen ze voor ons allemaal. Ze zullen komen voor je kinderen ”- het is moeilijk om het nut over het hoofd te zien van een beweging die de wereld al in met bloed bevlekte Manicheïsche termen werpt.

No Title

New York police union boss just appeared on Fox News with a Qanon mug pic.twitter.com/w3HMHEtVuj

De vraag die ten grondslag ligt aan de nachtelijke rituele fantasie is, Cui bono? En in het geval van QAnon, dat de Republikeinse president afbeeldt als een God-keizer die voortdurend strijdt tegen onvoorstelbaar kwaad, is het antwoord eenvoudig. Het is gemakkelijker je gewelddadige predatie door politieke tegenstanders voor te stellen – en misschien wraak tegen hen te ontketenen – als je al gelooft dat ze omgaan met demonen en het bloed van kinderen drinken voor amusement. Het enige dat overblijft is dat de GOP zijn orders geeft om de gloeiende sintels in brand te laten springen.

Voorlopig blijft QAnon in een merkwaardige positie met betrekking tot het formele partijapparaat van de GOP. Terwijl de QAnon-aanhangers warm worden geprezendoor de president – ‘Ik heb gehoord dat dit mensen zijn die van ons land houden’, zei hij – andere gekozen Republikeinen zijn voorzichtiger te werk gegaan. De afgelopen jaren hebben bewezen dat de Republikeinse Partij een enorm bedrag wil opnemen; cryptische klokken, gecodeerde berichten en het verzadigen van democratische begeerten op het vlees van kinderen lijken vooralsnog net buiten de grenzen van fatsoen.

Desalniettemin heeft de toenemende populariteit van de theorie onder de Republikeinse basis – die is geëxplodeerd na de gemengde en vaak samenzweerderige berichten die de partij tijdens de Covid-19-pandemie heeft aangeboden – ertoe geleid dat QAnon niet langer naar de periferie gedegradeerd is. De onderzoeker Alex Kaplan, bij Media Matters for America, heeft niet minder dan 81 kandidaten voor het Congres in de 2020-cyclus bijgehouden die ‘de complottheorie hebben onderschreven of geloofwaardig hebben gemaakt of QAnon-inhoud hebben gepromoot’. Vierentwintig van die kandidaten hebben de stemming in november gehaald door hun voorverkiezingen te winnen of door aan andere vereisten te voldoen. (Kaplan heeft nog eens 21 geïdentificeerdhuidige of voormalige kandidaten voor staatswetgevers die zijn aangesloten bij QAnon.) Een aantal lijkt klaar om hun wedstrijden te winnen, waardoor een QAnon-gelovige aanwezig is temidden van de gelederen van de politieke elite volgend jaar. Je kunt je afvragen hoe nauwkeurig ze de aderen van hun collega’s zullen volgen op tekenen dat ze pulseren van adrenochroom, gewonnen uit de hypofyse van gemartelde kinderen, en hoe dergelijke ontdekkingen bonhomie in de garderobe zullen beïnvloeden.

Hoewel de hallen van de macht binnenkort de meest uitbundige samenzweringen kunnen brommen, ligt de ware kracht van QAnon in de enorme en groeiende schaal van zijn ijverige kiesdistrict – samen met degenen die misschien sympathiseren; of medereizen; of simpelweg, in de warme omhelzing van mede-samenzweringen, een substituut vinden voor een deel van de gemeenschap en gemeenschap die tijdens een wereldhistorische pandemie uit ons leven is gestript. Tegen de bredere achtergrond van de massale aantrekkingskracht van de beweging, is het werkelijk angstaanjagende potentieel van QAnon nog steeds onbenut – namelijk wat zijn volgelingen ertoe kunnen brengen te doen, of alleen te doen, om op te treden tegen het ultieme en schokkende kwaad dat ze voortdurend ontdekken en her-ontdekken.“Ik zie het als een beschaving die zijn eigen braaksel opeet,” vertelde Barbezat me. “Dit soort beschuldigingen zijn uitstekende wapens voor degenen die proberen de wereld opnieuw te maken.”

De kracht van de nachtelijke rituele fantasie ligt in tegen wie het wordt gebruikt, zelfs als het zich in eeuwen en oceanen voordoet, zijn tropen hersteld en opnieuw gemengd en uitgebraakt. Kinderen en demonen, bloed en beenderen, heiligen en martelaren, Satan lachend, munten die vloeien om te betalen voor geplunderde onschuld – ze zijn allemaal eerder gekomen en zullen weer komen.


In maart 1985 bracht een groep ouders een graafmachine naar het terrein van de McMartin-kleuterschool in Manhattan Beach, Californië. Twee jaar eerder was een ouder op de kleuterschool begonnen met het uiten van beschuldigingen van seksueel misbruik bij het personeel van de kleuterschool, met name bij de enige mannelijke werknemer, Ray Buckey. Tijdens het daaropvolgende onderzoek – dat steeds groter werd en resulteerde in de interviews met meer dan 400 kinderen en de betrokkenheid van meerdere wetshandhavingsinstanties – waren de verhalen over misbruik flamboyanter en bizarder geworden. Van de aanvankelijke beweringen van het strelen en binnendringen van de kleuters door Buckey, namen de beschuldigingen als paddestoelen uit de grond om tegemoet te komen aan alle zeven leden van het personeel van de kleuterschool, die bezig waren met orgiastische activiteiten met hun studenten.

Toen kwam Satan in beeld. Er waren beschuldigingen van vliegen, van geitenmensen, van dierenoffers en bloed drinken. Kleuters werden herhaaldelijk onderworpen aan interviews met dubieuze en dwingende methodologieën, terwijl volwassen aanklagers en psychologen hen gretig aanmoedigden om met steeds meer beschuldigingen te komen. Ze werden geconfronteerd met verhalen van onthoofde zuigelingen, van kleuterleidsters verkleed als heksen. Een van de meest blijvende mythes van de McMartin-peuterschoolzaak – die de natie boeide als onderdeel van een bredere morele paniek over seksueel misbruik in kleuterscholen en kinderdagverblijven – was het bestaan ​​van tunnels onder de school, waarin molestering en ritueel misbruik hadden plaatsgevonden . Vandaar de backhoe.

Bij de opgraving werd niets van belang gevonden. Ouders lieten de graafmachine achter en gingen met schoppen op de grond. Vijftig ouders kwamen uiteindelijk binnen. Uiteindelijk vond iemand een schildpad, diep in de aarde begraven. Was het gewoon een dode schildpad, of een bevestiging van een reeks beschuldigingen – dat de leraren ritueel dieren hadden geslacht in het bijzijn van de kinderen, als onderdeel van hun pact met demonische machten? Hoewel er geen tunnels werden gevonden, werd hun bestaan ​​een legende – onderdeel van een wijdverbreid geloof dat het satanische rituele misbruik van kinderen in de Verenigde Staten in de jaren tachtig een epidemie was.

“Een ding dat me opviel aan de paniek in de kinderopvang was een heel vreemd magisch denken bij mensen die op normale werkende mensen leken,” vertelde Debbie Nathan, een van de meest heldere ogen die de paniek in de jaren tachtig had gezien, me. Het boek dat ze in 1995 samen met advocaat Michael Snedeker schreef, Satan’s Silence, bood een schrijnend sceptisch beeld, zelfs toen ritueel misbruik zich in het hele land bleef ontvouwen. Nathan vertelde over een ervaring waarin een vader met een kind bij McMartin resoluut het alibi-bewijs voor Ray Buckey ontkende. De man had tegen Nathan gezegd: “Hij had op twee plaatsen tegelijk kunnen zijn omdat hij een satanist is, en satanisten hebben dat vermogen.”

De paniek in de crèche werd veroorzaakt door een transpartisanaal spectrum van individuen: overijverige aanklagers die hun carrière wilden bevorderen door hard te lijken op misdaad tegen kinderen; feministen en voorvechters van de rechten van slachtoffers die eindelijk een moment leken te hebben bereikt waarop kindermishandeling serieus werd genomen; en christelijk recht, dat graag Satans werk in de openbare kinderopvang wil zien, waardoor vrouwen buitenshuis kunnen werken.

Mensen deden het moeilijk. Twee ouders uit Kern County, Californië – een dagverzorgster en haar man, en vrienden die ze als karaktergetuigen hadden aangesteld – zaten 12 jaar in de gevangenis op basis van bizarre beschuldigingen van kindermisbruik die later volkomen ongegrond bleken. De McMartin voorschoolse proef duurde zeven jaar en was op dat moment de duurste in de geschiedenis van Californië. Ondertussen werden 43 volwassenen in Wenatchee, Washington, gearresteerd op verdenking dat ze deel uitmaakten van een massale pedofilie-ring; alle beschuldigingen werden uiteindelijk afgewezen, na jarenlange gevangenisstraf en kostbare processen. Anderen die tijdens de paniek wegens seksueel misbruik zijn aangeklaagd, blijven in de gevangenis.

De morele paniek verspreidde zich over de hele structuur van de samenleving. Nathan herinnerde zich dat ze vanwege haar twijfels als ‘antifeminist’ werd bestempeld. De morele paniek werd uiteindelijk gecontroleerd door de staat: aanklagers in het hele land dienden daaruit voortvloeiende aanklachten in, waarbij de toekomstige procureur-generaal Janet Reno een grote rol speelde in een aantal vervolgingen in Florida. In de media en onder gewone burgers geloofden het evangelie dat er overal ringen van seksmisbruikers waren. Satan en zijn bloeddrinkende volgelingen waren perifere spelers, maar de paniek wordt nu, door de spottende lens van zelfverzekerdheid, gewoonlijk de ‘satanische paniek’ genoemd. Wij in de eenentwintigste eeuw zouden nooit zo naïef kunnen zijn.

Toch gelooft 61 procent van de Amerikaanse bevolking, volgens een Gallup-peiling uit 2016, in de duivel. Op Facebook worden berichten over mensenhandel – de plaats van een bredere, sociaal aanvaardbare morele paniek, een die gestaag voedt met de duistere uitspraken van QAnon – op grote schaal gedeeld, zonder dat hun onwaarschijnlijke statistieken worden gecontroleerd. Een populair cijfer stelt dat in de Verenigde Staten 916 kinderen per uur vermist worden, in totaal acht miljoen per jaar – oftewel 10 procent van de gehele kinderpopulatie in de Verenigde Staten.

En er zijn ook tunnels in 2020. In juni kwam er een virale claim dat Central Park in New York onderdak bood aan zo’n 35.000 ondervoede, gekooide kinderen die in ondergrondse tunnels verspreid over Facebook werden vastgehouden. De bron van de claim was een man genaamd Timothy Holmseth, die beweert te zijn aangesloten bij de niet-bestaande “Pentagon Pedophile Task Force”. Holmseth beweert een integraal onderdeel te zijn van de Trump-administratie. “Er is EEN MAN tussen Timothy Holmseth en president Trump”, leest Holmseths biografie op zijn website.

“Getraumatiseerde kinderen, van wie sommigen nog nooit het daglicht hebben gezien, zwangere jonge tieners, misvormde baby’s, stapels kleine lijken waarvan de lichamen blijkbaar werden gebruikt voor het oogsten van organen, kinderen opgesloten in kooien, geëlektrocuteerd en getraumatiseerd om hun bloed te oogsten —Adrenochrome voor de elites om te drinken — werden door mariniers uit de tunnels uitgevoerd ”, ging een anonieme samenvatting van Holmseths video’s op de website BeforeItsNews.com.

Overal op sociale media baden QAnon-volgers voor de molkinderen. Ze schreven poëzie. Ze waren ervan overtuigd dat de molkinderen werden behandeld in het veldhospitaal van het coronavirus in Central Park, of weggevoerd werden naar het militaire hospitaalschip de USNS Comfort.Niemand met autoriteit zou toegeven dat ze van de molkinderen wisten, maar de QAnon-volgelingen wisten het. De molkinderen waren gered door de krachten van het goede. De strijd was aan de gang, en ze maakten er deel van uit.

“Morele paniek is cyclisch”, vertelde Nathan me.

Deze week ging ik wandelen in Central Park. In de North Woods zijn er kronkelende paden, verweerde stenen trappen en talloze, kronkelende paden door het dichte gebladerte. Ik zag asters en luie susans, pokeberries en chipmunks en zwarte eekhoorns. Ik zag een boog vol zoet water en overdekt met klimop. Ik heb de tunnels waar de elite kinderen verstopte niet gezien, geen bloedspatten of adrenochroom. Eerder die dag kreeg ik van een onbekende een lange spreuk op Twitter over de fundamentele waarheden van QAnon.

“Q lijkt juist te zijn: er is een plan om Amerika te verdedigen en binnenlandse vijanden te verslaan met behulp van het leger en de Insurrection Act”, schreef de vreemdeling. We hadden nog nooit contact gehad. “In feite, wanneer Trump het leger ontketent om Amerika’s binnenlandse vijanden neer te halen, zoals ik de afgelopen twee jaar keer op keer heb verklaard, zul je om deze actie smeken, en je zult het steunen omdat dit de enige manier is om te verslaan de vijanden van Amerika en red deze natie. ” Ik kon verwachten dat “duizenden linkse pedofielen en kinderhandelaars” zouden worden gearresteerd; de “linkse media” zouden protesteren totdat ook zij werden gearresteerd en beschuldigd van verraad. Het zou de dag na de verkiezingen beginnen. Het hoofdartikel zou de distributie van een Covid-19-vaccin zijn.

Ik ademde door mijn masker en keek op naar bladeren die net bruin begonnen te worden na de lange zomer. Er hing een kilte in de lucht, een griezelige witheid in de lucht. Iedereen die ik passeerde, was gemaskeerd en ik was dankbaar: er is een plaag aan de gang. Er zijn branden. Iedereen die ik ken, worstelt met geldgebrek en er komt geen hulp. Iedereen wordt overschaduwd door onzekerheid en angst. Ik dacht: zou het niet makkelijker zijn om in de tunnels te geloven? Om te geloven dat er iemand komt om dingen te verbeteren, een of andere rechtvaardige, goddelijke kracht? U kunt er dan zeker van zijn dat niets ingewikkeld is behalve de dekmantels van het kwaad, dat het kwaad eenvoudig is, dat het kan worden verslagen. Dat alles leidt naar één glorieuze en louterende route. Dat de nachtelijke rituele fantasie geen fantasie is, dat elk fantasme een teken is. Het zou gemakkelijker zijn om op deze manier te denken, om te denken dat ik voortdurend op het punt stond de puzzel in elkaar te zetten. Alles was bleek en verward voor mij; voor hen was alles helder en helder als bloed. Er waren vijanden, zo veel vijanden, bloeddrinkers vanaf het begin der tijden, maar ze zouden spoedig worden verslagen en terechtgesteld wegens verraad. Er was een plan om op te vertrouwen. Een pad om te bewandelen, vast, vastberaden.

Ik liep helemaal niet naar huis.Lees ook:  Trump looft QAnon-samenzweringstheorie: 'Ze vinden me erg leuk, wat ik waardeer'

Comments

comments