Zweden spaarde schommelingen omdat SARS-CoV-2-infecties laag blijven

Zweden spaarde schommelingen omdat SARS-CoV-2-infecties laag blijven

1 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl gezondheidsexperts in de VS en veel andere landen waarschuwen voor een tweede golf van COVID-19 terwijl we de herfst en winter ingaan, een land dat zich geen zorgen lijkt te maken over een heropleving van mensen die positief testen op het virus en / of ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van COVID-19 is Zweden.

VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

  • Terwijl gezondheidsexperts in de VS en veel andere landen waarschuwen voor een tweede golf van COVID-19 terwijl we de herfst en winter ingaan, verwacht Zweden geen heropkomst van wijdverspreide besmetting, aangezien kuddeimmuniteit lijkt te zijn gevestigd.
  • In plaats van het hele land op slot te doen, sloot Zweden slechts tijdelijk middelbare scholen en hogescholen, verbood het bijeenkomsten van meer dan 50 mensen en vroeg het senioren ouder dan 70 om zichzelf te isoleren
  • Anders Tegnell, de belangrijkste epidemioloog die verantwoordelijk is voor de coronavirusrespons in Zweden, zegt dat het primaire doel was om de verspreiding te vertragen om overweldigende medische diensten te voorkomen
  • Vanaf medio september 2020 was het besmettingspercentage in Zweden een historisch dieptepunt bereikt en waren COVID-19-gerelateerde sterfgevallen nihil; 22 van de 31 Europese landen, waarvan de meeste strikte lockdowns hebben doorgevoerd, hadden hogere infectiegraden
  • Als gevolg van hun verstandige benadering van de pandemie is Zweden ook grotendeels ontsnapt aan de financiële ondergang en torenhoge geestelijke gezondheidsproblemen die in andere gebieden, waaronder de VS, worden ervaren.
  • Advies dragen van mondkapjes in alle openbare ruimtes.

Terwijl gezondheidsexperts in de VS en veel andere landen waarschuwen voor een tweede golf van COVID-19 terwijl we de herfst en winter ingaan, een land dat zich geen zorgen lijkt te maken over een heropleving van mensen die positief testen op het virus en / of ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van COVID-19 is Zweden.

Anders Tegnell, de belangrijkste epidemioloog die verantwoordelijk is voor de Zweedse coronavirus reactie, heeft verklaard 1 dat hij niet gelooft Zweden zal een tweede golf met wijdverspreide besmetting te zien als het land is het zien van een snelle daling van de positieve tests, wat aangeeft kudde-immuniteit is bereikt. 2

Het Zweedse traject laat zien hoe onnodige lockdowns zijn

Zweden, een van de weinige landen die scholen en bedrijven niet heeft gesloten, geen strikte sociale distantie heeft opgelegd of geen regels heeft opgelegd voor het dragen van maskers, maar in plaats daarvan de route van de ontwikkeling van natuurlijke kuddeimmuniteit heeft gekozen, is de afgelopen maanden door velen scherp bekritiseerd.

In plaats van het hele land op slot te doen, sloot Zweden slechts tijdelijk middelbare scholen en hogescholen, verbood het bijeenkomsten van meer dan 50 mensen en vroeg het senioren boven de 70 om zichzelf te isoleren. Alle anderen werd eenvoudigweg gevraagd om de aanbevelingen voor fysieke afstanden te respecteren en waar mogelijk vanuit huis te werken en in openbare ruimtes waar veel mensen komen mondkapje te dragen.

Tegnell vertelde The Guardian 3 dat het primaire doel was om de verspreiding te vertragen om overweldigende medische diensten te vermijden. Zoals u zich wellicht herinnert, was dit vrijwel overal het oorspronkelijke plan. Het verschil is dat Zweden feitelijk vasthield aan het oorspronkelijke doel, terwijl andere landen hun reactieplannen verdraaiden om, blijkbaar, de overdracht van infecties helemaal te voorkomen, zelfs onder degenen voor wie het risico op een dergelijke infectie uitermate klein is.

Op dit punt blijkt Zweden een waardevolle testcase te zijn, die aantoont hoe ondoelmatig en onnodig de wereldwijde shutdowns zijn geweest. Landen die draconische vrijheidsbeperkingen hebben ingevoerd, doen het niet beter dan Zweden, waar de burgers grotendeels hun gang konden gaan zoals gewoonlijk. Zoals opgemerkt door de National Review in april 2020: 4

“In theorie zou minder fysieke interactie het aantal nieuwe infecties kunnen vertragen. Maar zonder een goed begrip van hoe lang COVID-19-virusdeeltjes overleven in lucht, in water en op contactoppervlakken, is zelfs dat speculatief …

Het is mogelijk dat de snelste en veiligste manier om ‘de curve af te vlakken’ is door jonge mensen normaal te laten mengen, terwijl alleen de kwetsbaren en zieken geïsoleerd moeten blijven.

Dit is in feite de eerste keer dat we gezonde mensen in quarantaine hebben geplaatst in plaats van de zieken en kwetsbaren in quarantaine te plaatsen. Als Fredrik Erixon, de directeur van het Europees Centrum voor Internationale Politieke Economie in Brussel, schreef 5 in The Spectator (UK) vorige week:

‘De theorie van lockdown is tenslotte een behoorlijk niche, diep onliberaal – en tot nu toe niet getest. Het is niet Zweden dat een massa-experiment uitvoert. Het is iedereen. ”

VK stelt nieuwe beperkingen in bij montage van ‘gevallen’

De winter komt eraan – Ben je voorbereid op de tweede golf van COVID-19? Klik hier om jezelf te wapenen om COVID-verkoudheid te helpen stoppen.

Ondanks het tactische succes van Zweden, blijven veel landen nieuwe lockdown-beperkingen afdwingen en zelfs invoeren als gevolg van nieuwe stijgingen in positieve tests. Op 22 september 2020 kondigde de Britse premier Boris Johnson bijvoorbeeld 6 nieuwe beperkingen aan, waarvan hij voorspelt dat deze de komende zes maanden van kracht zullen blijven, en waarschuwt dat als Britten zich niet aan de regels houden, ze mogelijk een tweede lockdown overwegen.

Lees ook:  Worden we nou belazerd, of belazeren we onszelf?

Dit, ook al is er geen gelijktijdige stijging van ziekenhuisopnames of sterfgevallen. De overgrote meerderheid van de mensen die op dit moment positief testen, blijven asymptomatisch.

Johnson’s aankondiging kwam op de hielen van verschrikkelijke – en volkomen ongeloofwaardige – voorspellingen door professor Chris Whitty en Sir Patrick Vallance, wiens modellen voorspellen dat het VK tegen half oktober misschien 50.000 nieuwe ‘gevallen’ (dwz positieve tests) per dag bekijkt, tenzij nieuwe beperkingen worden ingevoerd.

In de onderstaande video bespreekt journalist Ben Swann waarom dergelijke voorspellingen waarschijnlijk een grove overschatting zijn, en een die waarschijnlijk niet zal leiden tot een dramatische toename van ziekenhuisopnames of sterfgevallen.

Het sterftecijfer in Zweden bereikt nul

Ondertussen hebben de infectiecijfers in Zweden een historisch dieptepunt bereikt. Zoals gerapporteerd door The Guardian, 16 september 2020: 7

“Volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) bedroeg het 14-daagse cumulatieve totaal van 8 nieuwe gevallen van het Scandinavische land dinsdag 22,2 per 100.000 inwoners, tegen 279 in Spanje, 158,5 in Frankrijk, 118 in Tsjechië, 77 in België en 59 in het VK, die dit voorjaar allemaal lockdowns hebben opgelegd.

Tweeëntwintig van de 31 Europese landen die door het ECDC werden onderzocht, hadden hogere infectiepercentages. Nieuwe gevallen, die nu alleen van dinsdag tot en met vrijdag in Zweden zijn gemeld, lopen ongeveer tegen het tempo aan dat eind maart werd gezien , terwijl gegevens van de nationale gezondheidsdienst lieten zien dat slechts 1,2% van de 120.000 tests van vorige week positief terugkwamen …

Dertien Covid-19-patiënten liggen op de intensive care in Zweedse ziekenhuizen en het zevendaagse gemiddelde van coronavirusgerelateerde sterfgevallen is nul. “

De twee grafieken van The Guardian hieronder laten het besmettingspercentage en de sterfgevallen per miljoen in Zweden zien, vergeleken met andere landen die strengere lockdown-regels toepasten.

zweden
zweden

Hoge sterfte was te wijten aan mislukkingen in het verpleeghuis

Aanvankelijk kwam de aanpak van Tegnell onder vuur te liggen toen het dodental van Zweden vijf tot tien keer zo hoog was als in de buurlanden Denemarken, Noorwegen en Finland. Tegnell houdt echter vol dat deze vroege piek in sterfgevallen niet te wijten was aan een gebrek aan lockdowns of sociale afstand in het algemeen, maar eerder aan het niet voorkomen van infectie in verpleeghuizen, waar de meerderheid van de sterfgevallen daadwerkelijk plaatsvond.

Lees ook:  Onderzoekers die de verspreiding van het coronavirus modelleren, benadrukken het belang van het vermijden van drukke binnenruimtes

‘Natuurlijk is daar iets misgegaan’, zei Tegnell tegen The Guardian. 9 Verder staan ​​de Zweedse autoriteiten erop dat de strategie om burgers aan te moedigen en erop te vertrouwen om persoonlijke verantwoordelijkheid voor hun gezondheid en welzijn te nemen, de juiste is geweest.

In tegenstelling tot andere landen heeft het besluit van Zweden ook geresulteerd in consistente openbare berichten over ziektepreventie, waardoor verwarring, frustratie en wantrouwen die voortkomen uit het ontvangen van gemengde berichten, worden vermeden.

In april 2020 vertelde Emma Frans, wetenschapscommunicator en postdoctoraal onderzoeker in medische epidemiologie aan het Karolinska Institutet in Stockholm, aan de National Review: 10

“De strategie in Zweden is om te focussen op sociale afstand tussen de bekende risicogroepen, zoals ouderen. We proberen evidence-based [maatregelen] te gebruiken. We proberen het dagelijks leven aan te passen. Het Zweedse plan is om [maatregelen] te implementeren die u kan lang oefenen. “

De verdwijnende middenklasse

Als gevolg van hun verstandige benadering van de pandemie is Zweden ook grotendeels ontsnapt aan de financiële ondergang in andere gebieden, waaronder de VS.Dit betekent ook dat ze de impact van de pandemie op de geestelijke gezondheid hebben geminimaliseerd. Zoals Tegnell vertelde 11 The Daily Mail, 4 april 2020, “We kunnen niet al onze diensten te doden. En werklozen zijn een grote bedreiging voor de volksgezondheid. Het is een factor die u nodig hebt om na te denken over.”

Sterker nog, het verhinderen van gezonde mensen om te werken zet de middenklasse in de VS en elders op zijn kop en heeft (zoals verwacht) geleid tot een enorme toename van zelfmoord en andere tragedies. Zoals opgemerkt door Robert F. Kennedy Jr. in ” How the Government Uses Fear to Control “, bleek uit onderzoek uit de jaren tachtig dat voor elke 1-punts stijging van de werkloosheid er 37.000 extra sterfgevallen waren, 4.000 extra gevangenisstraffen en 3.300 extra opnames in psychiatrische instellingen. .

Kennedy citeert ook recente gegevens van een ziekenhuis in San Francisco waarin staat dat ze in één maand een jaar aan zelfmoorden hebben gezien, een toename van 1.200%, en uit Brits onderzoek blijkt dat er weliswaar 30.000 extra sterfgevallen waren in verpleeghuizen gedurende een periode van vijf weken. periode tijdens de lockdown, was slechts een derde van hen te wijten aan COVID-19.

Met andere woorden, het sterftecijfer door isolatie was het dubbele van dat van het virus zelf. Mensen kregen niet de juiste medische zorg voor chronische aandoeningen enzovoort. Kennedy wijst er ook terecht op dat wat we zullen zien – en nu al zien – de vernietiging van de middenklasse is en de verschuiving van rijkdom van de armen naar de toch al ultrarijken.

Een artikel 12 van 20 september 2020 in The Wall Street Journal belicht de financiële verwoesting die wordt ervaren door de Amerikaanse “met leningen beladen witte boorden” middenklasse. Journaliste AnnaMaria Andriotis vertelt het verhaal van Alysse Hopkins, een Rockland County, New York afscherming en persoonlijk letseladvocaat:

“In een goed jaar brachten de 43-jarige advocaat en haar man, Ian Boschen, 41, samen ongeveer $ 175.000 op, zei het paar – genoeg om de hypotheek, twee autoleaseovereenkomsten, studieleningen, creditcards en diverse kosten te dekken. van het opvoeden van twee dochters in de buitenwijken van New York City.

Nadat het coronavirus veel executieverkopen had stopgezet en rechtbanken had gesloten, droogde haar werk op. Werkloosheidsuitkeringen hebben geholpen, zei mevrouw Hopkins, maar het gezin heeft weinig spaargeld en kan de $ 9.000 aan maandelijkse schuldbetalingen, inclusief hypotheektermijnen, niet bijhouden. ‘Het frustreert me dat ik niet in mijn levensonderhoud kan voorzien’, zei ze. ‘Ik heb een diploma rechten, bijna 20 jaar praktijk’ …

Terwijl lagerbetaalde arbeiders een groot deel van de dupe zijn, richt de crisis een bepaald soort ravage aan bij de met schulden beladen middenklasse … Het coronavirus heeft weinig industrieën gespaard en uitgebreide werkloosheidsuitkeringen die bedoeld waren om het gemiddelde Amerikaanse inkomen te vervangen al het verloren loon van hoger verdienende arbeiders, vooral in of nabij dure steden.

De extra wekelijkse betalingen van $ 600 zijn in juli verlopen, waardoor ze nog verder achterblijven. ‘Wat ik hier zie gebeuren, is een kernaanval op succesvolle, universitair geschoolde gezinnen, het nieuwe ras van Amerikaanse gezinnen uit de middenklasse’, zegt Anthony Carnevale, directeur van het Georgetown University Center on Education and the Workforce. ‘Er is een professioneel personeelsbestand dat wordt neergeslagen.’ ‘

Lockdowns hebben waarschijnlijk meer kwaad dan goed gedaan

Tot nu toe bleken de meeste pogingen om de COVID-19-infectie te beteugelen niet raadzaam. Er zijn aanwijzingen dat de ziekte zich voornamelijk binnenshuis verspreidt, 13 , 14 , 15 bijvoorbeeld, waardoor twijfel wordt gewekt over de verstandigheid van het sluiten van parken en stranden, vooral tijdens de zomer.

Lees ook:  Van Gekochte Journalisten tot Gekochte Wetenschappers

Belangrijk is dat de totale mortaliteit door alle oorzaken niet significant verschilt van in voorgaande jaren, zoals besproken in mijn interview met Denis Rancourt . Veel andere sterfgevallen zijn verschoven naar COVID-19, wat een hoge piek in sterfgevallen met zich meebrengt, maar als je kijkt naar het gebied onder de curve voor totale sterfgevallen, verschilt het echt niet van voorgaande jaren.

Deze statistiek is ook benadrukt door het American Institute for Economic Research. 16 Al in april 2020 noemden ze de COVID-19-pandemie “Een flauw statistisch horrorverhaal” dat resulteerde in “een vandalistische blokkering van de economie”, die:

“… zou een schande zijn geweest, zelfs als de aannames niet enorm astronomisch verkeerd waren. Het afvlakken van de curve was altijd een dwaze boodschap die de schade alleen maar groter maakte …

De laatste cijfers over het totale sterftecijfer door alle oorzaken laten geen enkele stijging zien. Het sterftecijfer is lager dan in 2019, 2018, 2017 en 2015, iets hoger dan in 2016. Elke opwaartse bias wordt veroorzaakt door de bevolkingsgroei.

[Statisticus William] Briggs schrijft nu een boek over de crisis met bestsellerauteur Jay Richards en concludeert: ‘Aangezien het aantal sterfgevallen door longontsteking is gestegen, maar alle sterfgevallen zijn gedaald, moet dit betekenen dat mensen worden geregistreerd als stervend aan andere dingen tegen een lagere snelheid dan normaal . ‘ Sterfgevallen door andere oorzaken worden simpelweg toegeschreven aan het coronavirus.

Zoals elk jaar begonnen de sterfgevallen in januari naar beneden te gaan. Het is een jaarlijks patroon. Zoek het op. Sinds de lockdown half maart begon, kunnen de politici niet beweren dat hun beleid iets te maken had met het dalende sterftecijfer.

Een wereldwijde studie 17, gepubliceerd in Israël door professor Isaac Ben-Israel, voorzitter van de Israeli Space Agency en Council on Research and Development, toont aan dat ‘de verspreiding van het coronavirus na 70 dagen tot bijna nul daalt – waar het ook toeslaat, en ongeacht welke maatregelen regeringen nemen om te proberen het te dwarsbomen. ‘

Door de immuniteit van de kudde te belemmeren, vooral onder studenten en andere niet-gevoelige jongeren, heeft de sluiting in de VS het medische probleem zelfs verlengd en verergerd. “

Comments

comments