🚨 OVALE OFFICE CORONA OUTBREAK – TRUMP TEST POSITIEF – OOK  MELANIA BESMET 🚨

🚨 OVALE OFFICE CORONA OUTBREAK – TRUMP TEST POSITIEF – OOK MELANIA BESMET 🚨

2 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De president testte positief op COVID-19 terwijl hij werkte aan plannen om het land te heropenen, ondanks de risico’s van gevallen die opnieuw de pan uit rijzen.

President Donald Trump en first lady Melania Trump zijn positief getest op het coronavirus, slechts enkele dagen nadat een van zijn naaste adviseurs, die ook COVID-19 had, met hem mee reisde aan boord van Air Force One.

Trump kondigde de diagnose aan in een tweet:

No Title

Tonight, @FLOTUS and I tested positive for COVID-19. We will begin our quarantine and recovery process immediately. We will get through this TOGETHER!

In een verklaring van 1 oktober 2020 bevestigde Dr.Sean Conley, arts van de president, de diagnose .

“De president en First Lady maken het op dit moment allebei goed, en ze zijn van plan om tijdens hun herstel thuis te blijven in het Witte Huis,” verklaarde Conley.

Hij beweerde ook dat Trump tijdens zijn herstel zijn taken zonder onderbreking zou blijven uitvoeren.

No Title

pic.twitter.com/RrOGAdWYqv

Trump annuleerde zijn plannen om vrijdag naar een bijeenkomst in Florida te reizen, maar hield een middaggesprek met “kwetsbare senioren” over COVID-19-ondersteuning op zijn schema.

Trump, die 74 is en als zwaarlijvig wordt beschouwd, loopt volgens een beoordeling in juni door de arts van het Witte Huis een verhoogd risico op een ernstige ziekte door het coronavirus. De Centers for Disease Control and Prevention hebben lang gewaarschuwd dat oudere volwassenen en mensen met een body mass index van 30 of hoger een verhoogd risico lopen op ziekenhuisopname en mogelijk de noodzaak van intensieve zorg als ze geïnfecteerd raken.

Lees ook:  Lage 'sociale kredietwaardigheid' in China voorkomt dat miljoenen 'onbetrouwbare' burgers reizen - hoe snel tot dezelfde tirannie in de VS of EU losgelaten wordt?

Hope Hicks, een adviseur en senior adviseur van de president, testte positief op COVID-19 nadat hij dinsdag met Trump reisde voor zijn eerste presidentiële debat met de democratische rivaal Joe Biden.

Mensen die dicht bij Hicks stonden, vertelden Bloomberg News dat ze symptomen van het virus had. Ze werd gefotografeerd zonder masker toen ze aankwam op het vliegveld in Cleveland voor het debat.

No Title

Close Trump aide Hope Hicks traveled aboard Air Force One Tuesday. Here she is deplaning in Cleveland, without a mask. pic.twitter.com/pyegkSxChI

De infectie van Trump komt nadat veel van zijn familieleden het debat in Ohio hadden bijgewoond zonder maskers te dragen , zelfs nadat een arts uit Cleveland Clinic blote toehoorders had gevraagd om ze aan te trekken.

Tijdens het debat bespotte Trump ook het dragen van maskers door Biden tijdens campagnegebeurtenissen, terwijl hij ten onrechte beweerde dat er “geen negatief effect” was geweest van zijn grote campagnebijeenkomsten in de afgelopen weken. (Na een bijeenkomst van 20 juni in Oklahoma noemden gezondheidsfunctionarissen het als de ” waarschijnlijke ” bron van een toename van lokale gevallen.)

“Hij zou op 60 meter afstand kunnen spreken en hij komt opdagen met het grootste masker dat ik ooit heb gezien”, zei Trump over Biden’s gebruik van gezichtsbedekking en zijn beslissing om geen grote persoonlijke campagne-evenementen te houden.

Lees ook:  Trump: ik was een "cheerleader" voor het land toen ik loog over een virus dat nu 190.000 Amerikanen heeft gedood

De first lady maakte haar diagnose begin vrijdag in een tweet bekend :

No Title

As too many Americans have done this year, @potus & I are quarantining at home after testing positive for COVID-19. We are feeling good & I have postponed all upcoming engagements. Please be sure you are staying safe & we will all get through this together.

Vice-president Mike Pence ging ook naar Twitter om te zeggen dat hij en zijn vrouw Karen hun “liefde en gebeden” naar de Trumps sturen voor hun herstel. Een woordvoerder van de vice-president heeft volgens Yahoo News niet onmiddellijk gereageerd op verzoeken om commentaar of Pence de afgelopen 24 uur positief is getest op het coronavirus .

No Title

Karen and I send our love and prayers to our dear friends President @realDonaldTrump and @FLOTUS Melania Trump. We join millions across America praying for their full and swift recovery. God bless you President Trump & our wonderful First Lady Melania.

De infectie van de president komt te midden van zijn voortdurende pogingen om te verklaren dat de natie de ergste dreigingen van de pandemie grotendeels heeft overwonnen en grote delen van de economie zou kunnen heropenen, een positief verkiezingsbericht waarvan gezondheidsdeskundigen hebben gewaarschuwd dat het niet verder van de realiteit kan zijn.

Lees ook:  WTF: Bizarre Trump-tirade over demonstranten die 'zakken soep' gebruiken als wapens en ja, het is veel (video)

Meer dan 207.000 mensen in de VS zijn inmiddels overleden aan het coronavirus en meer dan 7,3 miljoen zijn besmet. Gevallen blijven hoog of nemen toe in meer dan een dozijn staten, zelfs na een economisch verwoestende periode van stilstand in bijna elke uithoek van het land.Comments

comments