6 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Progressieve groepen mobiliseren zich om extreemrechts geweld bij de peilingen te de-escaleren

extreemrechts

 25 total views,  6 views today

Ter voorbereiding op mogelijke intimidatie van kiezers dit jaar, mobiliseren de Women’s March, Working Families Party, Movement for Black Lives Electoral Justice Project, United We Dream en andere organisaties ‘verkiezingsverdedigers’ om gespannen situaties te de-escaleren en kiezers persoonlijke informatie te bieden. beschermende uitrusting en water op de verkiezingsdag.

“Tot nu toe hebben meer dan 6.000 mensen in het hele land zich aangemeld als verdediger van de verkiezingen”, vertelde Maurice Mitchell, de nationale directeur van de Working Families Party, aan Truthout . “Trump opereert vanuit een zwakke plek, niet vanuit een sterke positie, en de enige beste manier om betwiste verkiezingen te vermijden, is dat kiezers hem bij de verkiezingen met een overweldigende marge verstoten. En als Trump nog steeds probeert de verkiezingen te stelen, kun je van ons verwachten dat we onze stem verheffen als nooit tevoren. “

Grace Aheron, communicatiedirecteur van Show Up for Racial Justice (SURJ), vertelde Truthout dat de verkiezingsverdedigers die zich via haar organisatie hebben aangemeld, nu ” teams coördineren in hun steden en provincies in het hele land om de integriteit van onze verkiezingen te beschermen.”

Mobilisatie-inspanningen zullen waarschijnlijk toenemen na de oproep tot actie van Trump tijdens het eerste presidentiële debat op dinsdag. “Ik spoor mijn supporters aan om naar de stembus te gaan en heel goed te kijken, want dat is wat er moet gebeuren”, zei hij tijdens het debat. “Ik spoor ze aan om het te doen.” Bovendien zei Trump tegen de extreemrechtse paramilitaire groep de Proud Boys, die op band “Hitler deed niets verkeerd”, “een stapje terug doen en toezien “.

Reeds waren ongeveer 20 Trump-aanhangers neergestreken in een stemhokje in Fairfax, Virginia, waar ze de vroege kiezers en het verkiezingspersoneel intimideerden. De demonstranten verzameld van een “Trump Train” parade, in overeenstemming met de New York Times ; sommigen chanten “Nog vier jaar, nog vier jaar!” en met Trump-vlaggen, terwijl anderen cirkels rond de kiezers reden . Verkiezingsfunctionarissen zorgden voor begeleiding van kiezers en verplaatsten de lijn naar binnen.

In Philadelphia hebben verkiezingsfunctionarissen een vrouw weggestuurd van een satelliet-verkiezingsstation die beweerde peilingen te volgen als onderdeel van de Trump-campagne.

Hierover zei Trump tijdens het debat:

Zoals u weet, was er vandaag een groot probleem. In Philadelphia gingen ze kijken. Ze worden poll watchers genoemd, een heel veilige, heel aardige zaak. Ze werden eruit gegooid. Ze mochten niet kijken. Je weet waarom? Omdat er slechte dingen gebeuren in Philadelphia. Slechte dingen. En ik dring er bij mijn mensen op aan.

Satellietstations – waar stembiljetten kunnen worden aangevraagd, ingevuld en ingediend – zijn echter verschillend van stemhokjes. Ambtenaren certificeren opiniepeilers niet om satellietstations te betreden en te bewaken.

Trump’s oproep aan opiniepeilers is niet uniek voor dit jaar; Ook in 2016 riep Trump zijn aanhangers op om stembureaus uit te zetten. Blanke supremacisten en neonazi’s reageerden met plannen om de peilingen te volgen, maar mobiliseerde niet van kracht.

De grassroots-coalitie neemt dit jaar geen risico’s. “Met de inzet zo hoog als ze zijn, de onderdrukking van kiezers al meer dan ooit, en het nationalistische rechts aangemoedigd door complottheoretici en de president zelf, kunnen we er niet op vertrouwen dat iemand anders ervoor zorgt dat mensen vrij en veilig kunnen stemmen, ”Schreven de organisatoren in een beschrijving van hun driedelige virtuele trainingsreeks .

Terwijl Trump zich voorbereidt om een ​​verlies tot zondebok te maken, sprak Biden tijdens het debat zijn vertrouwen uit in het stemproces. “Het is een feit, ik zal het accepteren, en hij ook”, merkte hij op. “Je weet waarom? Omdat zodra de winnaar is bekendgemaakt nadat alle stembiljetten zijn geteld, alle stemmen worden geteld, is het afgelopen. “

In elk ander jaar zou deze standaardreactie redelijk zijn. Maar de minachting van Trump voor het verkiezingsproces is kenmerkend voor despoten, van Hitler tot Mussolini tot de Wit-Russische Loekasjenko.

Waarheidsgetrouwe medewerker Mark Bray, een auteur en historicus van mensenrechten, terrorisme en fascistische bewegingen, zegt dat we deze verkiezingen niet als andere kunnen behandelen. Bray tweette : “Trump heeft zijn plan geformuleerd om fascisten te mobiliseren voor intimidatie van kiezers, de uitkomst van de verkiezingen af ​​te wijzen en aan de macht te blijven (zonder de blanke suprematie aan de kaak te stellen). Als hij en zijn volgers de stem niet herkennen, is ‘gewoon stemmen’ een jammerlijk onvoldoende antwoord. “

Er is een sterk precedent voor uitspraken als die van Trump, die een diep wantrouwen zaaien in het verkiezingsproces.

“Historisch gezien hebben fascisten dergelijke zaken in eigen hand genomen, aangezien ze burgerlijke verkiezingen niet beschouwen als legitieme vertegenwoordigingen van de nationale wil”, zei Bray tegen Truthout . En liberale regeringen, uit angst voor destabilisatie en revolutie, hebben historisch gezien een stap opzij gezet toen fascisten het overnemen.

De alarmbellen klinken vaak te laat, zegt Bray, aangezien de dominante media “niet vaak op politiek zijn afgestemd buiten de conventionele verkiezingen om” en “geen kader hebben om een ​​dergelijke dreiging te interpreteren. … Ze zijn slecht toegerust om deze dreiging in een bredere context te plaatsen. fascistische politiek van Trump en zijn aanhangers. “

Of de aanhangers van Trump deze keer peilingen op grote schaal zullen verstoren, valt nog te bezien. Maar van Trumps ‘ grapje ‘ over het houden van macht buiten zijn termijn, tot het verzwakken van de integriteit van stembiljetten zonder bewijs, het is duidelijk dat intimidatie van kiezers het topje van de ijsberg kan zijn van wat komen gaat.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments