De pandemie treft het Witte Huis

De pandemie treft het Witte Huis

3 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Alleen de modernste geneeskunde – en geluk – kan Trump nu redden

De president heeft behandelingsmogelijkheden voor zijn coronavirusinfectie. Niets is op dit moment erg goed.

President Donald Trump en first lady Melania Trump zijn besmet met het SARS-CoV-2-virus dat de gevaarlijke ziekte COVID-19 veroorzaakt. Sommige stafleden van de president en personen die hij onlangs heeft ontmoet, zijn ook positief getest op het virus, en de resultaten van een lange lijst van Witte Huis- en campagnepersoneel zijn in afwachting. Trump werd vrijdagmiddag naar het Walter Reed Military Medical Center gebracht , waar hij, zeggen ambtenaren van het Witte Huis, een paar dagen zal blijven. Maar wat staat hem te wachten – en het land dat hij nog steeds leidt – als hij met dit virus omgaat?

Ondanks zijn 74 jaar en zijn overgewicht heeft Trump altijd geprobeerd zichzelf af te schilderen als krachtig, gezond en zelfs atletisch. Terwijl hij zijn slankere 77-jarige tegenstander Joe Biden afbeeldde als dodelijk, traag en seniel, heeft Trump geprobeerd de indruk te wekken dat hij verreweg Biden’s junior is, meer dan de drie chronologische jaren die hen scheiden.

Hij heeft op dezelfde manier, en herhaaldelijk, het COVID-19-risico afgeschilderd als het probleem van iemand anders. Oudere mensen met hartaandoeningen moeten zich misschien zorgen maken – zeker niet Trump.

Op 21 september keek Trump uit over een grotendeels maskervrije menigte in Swanton, Ohio, en straalde : ‘Wauw, dit is een grote menigte. Dit is een grote menigte. ” De menigte brulde. En Trump veegde de bezorgdheid over maskers en COVID-19 weg door te zeggen: “Het treft ouderen. Ouderen met hartproblemen. Als ze andere problemen hebben, is dat wat het echt beïnvloedt. Dat is het. … Maar het treft vrijwel niemand. Het is verbazingwekkend. “

De federale overheid definieert ‘senioren en ouderen’ voor de meeste medische, pensioen- en fiscale doeleinden als personen ouder dan 65 jaar, wat Trump duidelijk in de categorie plaatst die hij in Swanton als ‘vrijwel niemand’ heeft afgedaan. Lijdt hij aan andere onderliggende aandoeningen dan zijn gewicht , waardoor hij een extra risico kan lopen? We weten het niet echt, want in zijn voortdurende strijd om er jeugdig uit te zien, zijn dunner wordende haar te verbergen en recordbrekende uren presidentiële golf te spelen , heeft Trump ervoor gezorgd dat geen echt medisch onderzoek het publiek bereikt.

Zijn arts in Manhattan, Harold Bornstein – een wildharige, kleurrijke figuur die meer op een hippie lijkt dan op een gecertificeerde gastro-enteroloog – verklaarde in augustus 2016: “Zijn gezondheid is uitstekend, vooral zijn geestelijke gezondheid.” En in een verklaring van december 2015 zei hij dat hem was gedicteerd door een Trump-assistent en haastig was geschreven terwijl een limousine buiten wachtte, schreef hij dat de fysieke kracht en het uithoudingsvermogen van de toenmalige kandidaat Trump ‘buitengewoon’ waren.

Voormalig Witte Huis-arts Ronny Jackson, die nu de kandidaat is van de Republikeinse Partij voor het 13e Congressional District in Texas, heeft enorm geprofiteerd sinds hij in 2017 onder de aandacht van de president kwam. Personeel van het Witte Huis en Trump-campagnebeambten hebben geld ingezameld voor zijn kans op een congres zetel en adviseerde zijn campagne. In januari 2018 voerde Jackson, toen een schout bij de Amerikaanse marine, de leidinghet eerste en enige officiële medische onderzoek van de president in het Walter Reed National Military Medical Center. In een persconferentie na de controle van Trump zei Jackson dat zijn patiënt “ongelooflijke genen” had, prachtig presteerde op een cognitieve test, “en beweerde dat als hij zich de afgelopen 20 jaar aan een beter dieet had gehouden, hij 200 jaar oud had kunnen worden. , ”Aldus de New York Times . Kort daarna nomineerde Trump Jackson als hoofd van het Department of Veterans Affairs – een stap die werd verijdeld door beschuldigingen dat de marine-arts medicijnen had uitgedeeld aan officieren zonder medische indicatie.

In de loop der jaren hebben Trump en zijn personeel weetjes te laten glippen van zijn echte gezondheidsstatus. Hij neemt naar verluidt Propecia om haaruitval te bestrijden, dagelijkse aspirine om hartaanvallen te voorkomen, de cholesterolverlagende statine Crestor en regelmatige doses van het antibioticum tetracycline om de kleurrijke rosacea-vlekken te behandelen die af en toe op zijn wangen verschijnen. Volgens het kantoor van de arts van het Witte Huis neemt Trump ook supplementen van zink, vitamine D, melatonine om slapeloosheid te bestrijden en de histamine-blokker famotidine. Dit is allemaal niet bijzonder opmerkelijk voor een oudere Amerikaanse man met overgewicht – behalve dat Trump er alles aan doet om niet als zodanig te worden bestempeld.

Dit jaar zijn er zorgen geuit over incidenten van Trump’s onduidelijke spraak en schijnbare moeite met lopen. In juni had de president duidelijke moeite om een ​​helling af te dalen na een toespraak voor West Point- cadetten. Tijdens de toespraak worstelde hij om een ​​glas water vast te houden en te drinken. In een tweet van 14 juni zei Trump dat de oprit “erg glad” was, en in een daaropvolgende toespraak, met veel tamtam, liet hij een juichende menigte zien dat hij in staat was om een ​​glas water met één hand vast te houden.

Elf maanden geleden (november 2019) bracht president Trump een verrassend, ongepland bezoek aan het ziekenhuis van Walter Reed, waar hij twee dagen verbleef. Trumps arts, Sean Conley, weigerde de reden voor het tweedaagse medische bezoek te onthullen, hoewel hij nadrukkelijk de president ontsloeg en tests voor hart- of neurologische aandoeningen onderging.

In november 2019 een anonieme vermeende Witte Huis staflid schreef in een boek met de titel A Warning : “Ik ben niet gekwalificeerd om mentale scherpte van de president te diagnosticeren. Het enige dat ik je kan vertellen is dat normale mensen die tijd doorbrengen met Donald Trump zich ongemakkelijk voelen bij wat ze zien. Hij struikelt, smeekt, raakt in de war, is snel geïrriteerd en heeft moeite om informatie te synthetiseren, niet af en toe maar met regelmaat. Degenen die anders zouden beweren, liegen tegen zichzelf of tegen het land. “

Gecombineerd suggereren deze bewijsstukken dat Trump mogelijk enkele van de onderliggende gezondheidsproblemen heeft die COVID-19-patiënten in gevaar brengen voor ernstige gevolgen.

Lees ook:  Twitter toont rechtstreeks de leugen van Trump aan - de Amerikaanse president hekelt tegen sociale media

Als de huidige rapporten kloppen en de president al symptomen van vermoeidheid en ademhalingsmoeilijkheden heeft vertoond, kan hij binnenkort te ziek worden om zijn werk te doen, zoals het geval was met de Britse premier Boris Johnson . Zoals een van mijn vrienden het zei toen ze thuis worstelde met het virus: “Het voelt alsof er een olifant op mijn borst zit.” In de komende dagen zal de ernst van de ziekte van Trump duidelijker worden, inclusief of hij – net als Johnson – ademhalingsondersteuning nodig heeft.

Nog verontrustender, vanuit het oogpunt van Trumps rol als opperbevelhebber, is het toenemende bewijs dat SARS-CoV-2 de hersenen kan infecteren en cognitieve stoornissen kan veroorzaken , waaronder hallucinaties, ernstige hoofdpijn, duizeligheid en verminderd beoordelingsvermogen. De lijst met neurologische symptomen die verband houden met COVID-19 is erg lang, inclusief verwarring, delirium, seniliteit en permanente hersenschade. Deze en andere hersengerelateerde symptomen kunnen maanden aanhouden .

Ervan uitgaande dat de president bereid is een ultramoderne behandeling te ondergaan – af te zien van de hydroxychloroquine , forsythia, bleekmiddel en andere vermeende behandelingen die hij in het verleden heeft omarmd – kan hij Anthony Fauci en zijn medewerkers van het National Institute of Allergy en Infectieziekten te raadplegen over zijn zaak. Op basis van de laatste wetenschappelijke bevindingen kunnen ze aandringen op een bloedtest om te bepalen of Trump deel uitmaakt van een genetische minderheid – 14 procent van de ernstige COVID-19-gevallen – waarvan DNA antilichamen programmeert die type I-interferonen aanvallen , moleculen waarvan nu bekend is dat ze cruciaal zijn voor het vermogen van het lichaam om het virus te bestrijden.

Volgens het Witte Huis werd de president vrijdagmiddag overgebracht naar Walter Reed en onderging hij een infuusbehandeling met monoklonale antilichamen, gemaakt door Regeneron – een gerichte immunologische behandeling die nog niet is goedgekeurd door de FDA.

Als hij wil profiteren van de noodtoestemming van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor herstellende plasmatherapie, waarbij hij mogelijk nuttige bloedproducten ontvangt van COVID-19-overlevenden, moet hij die behandeling onmiddellijk starten, aangezien klinisch bewijs wijst op de voordelen die dit kan bieden die voorkomen in de vroegste stadia van de ziekte. Gezien zijn vermeende cholesterolproblemen en de mogelijkheid dat onduidelijke spraak- en loop- / evenwichtsproblemen verband houden met een onderliggende hartaandoening, moeten de artsen van Trump goed letten op zijn hartprestaties. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat SARS-CoV-2 direct hartspiercellen aanvalt en vernietigt en hartproblemen op de langere termijn veroorzaakten bloedstolling door het hele lichaam, zelfs bij mensen die blijkbaar asymptomatische infecties hadden. Een andere controversiële behandeling, remdesivir , het ebolamedicijn , kan ernstige gevolgen helpen voorkomen , maar net als bij plasmatherapie zijn de voordelen het grootst als ze onmiddellijk worden ingenomen. Artsen in het Verenigd Koninkrijk geven nu routinematig een goedkope steroïde, dexamethason , aan COVID-19-patiënten om gevaarlijke overreacties van de kant van het immuunsysteem van patiënten tegen het virus te beheersen. En natuurlijk adviseerde Fauci of een andere gekwalificeerde arts de president om meer te slapen dan normaal en in bed te blijven.

Gezien de grote moeite die Trump heeft gedaan om er jonger uit te zien dan zijn echte 74-jaren en zijn medische geschiedenis te verbergen voor openbaar onderzoek, is het moeilijk te voorspellen hoe zijn lichaam het virus zal beheren. Vanuit het oogpunt van de volksgezondheid moet hij duidelijk minimaal twee weken in strikte quarantaine blijven nadat hij symptoomvrij is , om anderen tegen zijn besmetting te beschermen. Medisch gezien kan hij bewijzen dat, zoals hij maanden geleden zei, “het net als de griep is” binnen een paar dagen herstellende is. Maar gezien wat er bekend is over zijn gezondheid, gewicht en leeftijd, kan Trump voor een zware strijd met het coronavirus komen te staan.

Ten minste, zowel voor zijn persoonlijke gezondheid als voor de veiligheid van anderen, kan Trump niet langer massale campagnebijeenkomsten houden. Het geplande debat van 15 oktober tegen Biden, gepland voor Miami, zou moeten worden geannuleerd. Het debat in Nashville op 22 oktober moet mogelijk ook worden heroverwogen, mogelijk verplaatst naar een virtueel formaat. Het schema van vice-president Mike Pence moet worden herzien, zodat hij dicht bij het Witte Huis blijft, waar hij, als de toestand van de president aanzienlijk verslechtert, kan worden opgeroepen om de taken van Oval Office op zich te nemen.

Iemand introduceerde het virus in de kring van het Witte Huis, mogelijk met een gebrek aan quarantaine, het dragen van maskers en het beoefenen van sociale afstand. Het is vermeldenswaard dat, naast de president en first lady, vier mensen die de kleine, meestal maskervrije ceremonie van 26 september bijwoonden in de White House Rose Garden , positief zijn getest. Ze zaten allemaal in de drie voorste rijen bij de bijeenkomst, waarin rechter Amy Coney Barrett formeel werd voorgedragen om zitting te nemen in het Amerikaanse Hooggerechtshof. Bovendien waren drie verslaggevers die vandaag verslag deden van het evenement positief, wat het totaal op negen mensen brengt, gekoppeld aan een kleine, hechte verzameling.

Hoewel veel commentatoren en internetliefhebbers het nieuws over de ziekte van de president en de first lady met sarcasme en grijnzend hebben begroet over het vermijden van maskers door Trump en het bagatelliseren van de COVID-19-crisis, heeft deze ziekte een tijd van afrekening voor de natie gecreëerd. Er is niets amusants of sarcasme-uitnodigend aan een zieke president van de Verenigde Staten, vooral niet wanneer hij een man is met een hoog risico op gezondheid die wordt geconfronteerd met een virale vijand die zo ernstig is als SARS-CoV-2.

 

Lees ook:  $ 80 miljoen Bounty voor het hoofd van Trump aangeboden op Iranian State TV
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Dit is de meest criminele plichtsverzuim in de geschiedenis van het Amerikaanse voorzitterschap
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments