Waarom wordt Trump niet geconfronteerd met afzetting vanwege COVID-19?

Waarom wordt Trump niet geconfronteerd met afzetting vanwege COVID-19?

3 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De mishandeling door de president van de coronaviruspandemie lijkt op criminele nalatigheid

President Donald Trump en First Lady Melania hebben beide positief getest op het coronavirus in wat misschien wel de meest schokkende “oktoberverrassing” is in de geschiedenis van presidentiële races. Als hij herstelt met slechts milde symptomen, zal hij ongetwijfeld beweren dat hij al die tijd gelijk had met het bagatelliseren van het virus. Als hij lijdt, zal hij sympathie krijgen van het grote publiek. Zelfs als hij het virus zelf oploopt, zal hij het waarschijnlijk gebruiken voor zijn politiek gewin. Maar dit alles mag niet verhullen dat Trump’s nalatigheid met betrekking tot het coronavirus de grootste smet op zijn presidentschap zou moeten zijn – en dat zegt veel gezien de lange lijst van zijn wrede daden, leugens en vele mogelijke belangenconflicten en misdaden.

Als het Huis van Afgevaardigden een jaar geleden van mening was dat Trumps poging om zijn ambt te gebruiken voor politiek gewin door de Oekraïense president te manipuleren afzetting waardig was  , dan is het zeker veel erger om zijn verantwoordelijkheid om mensen te beschermen tegen een voorspelbare en dodelijke ziekte op te heffen. Het bewijs van zijn wangedrag is helemaal openlijk, en de impact ervan is veel groter gemeten in mensenlevens dan alles wat hij sinds 2017 heeft gedaan. Door hem niet af te zetten over deze kwestie, laat hij hem in wezen van de haak voor te grote overtredingen worden genegeerd. Hem uit zijn functie stemmen is een goed kortetermijnmechanisme om de misdaad te stoppen. Maar het is niet gegarandeerd dat het werkt, noch is het een middel om hem verantwoordelijk te houden voor de massale sterfgevallen waarop hij toezicht heeft gehouden.

Volgens Alexander Hamilton, die in de Federalist Papers schrijft  , kan een president worden afgezet voor “die misdrijven die voortkomen uit het wangedrag van openbare mannen, of, met andere woorden, uit het misbruiken of schenden van een of ander openbaar vertrouwen. Ze zijn van een natuur die met eigenaardige fatsoen kan worden aangeduid als POLITIEK, aangezien ze voornamelijk betrekking hebben op verwondingen die onmiddellijk aan de samenleving zelf worden toegebracht. ‘ Als de door de Republikeinen gecontroleerde Amerikaanse senaat  in recordtempo de benoeming van een rechter van het Hooggerechtshof kan  doorlopen , kan het door de Democraten gecontroleerde Huis Trump zeker beschuldigen van zijn dodelijke wangedrag over de coronaviruspandemie nu tot en met de verkiezingen van 3 november en daarna.

Om te beginnen loog Trump tegen het Amerikaanse volk over het coronavirus. Als opperbevelhebber zou hij hebben geweten dat een pandemie een serieuze mogelijkheid was, omdat het  Amerikaanse leger het wist , en ambtenaren hebben hem in januari twee keer specifiek geïnformeerd over COVID-19  . Een maand later gaf Trump in een  opgenomen gesprek  met journalist Bob Woodward toe dat hij zich bewust was van hoe besmettelijk en dodelijk het was, terwijl hij tegelijkertijd  tegen het publiek zei : “Het zal verdwijnen. Op een dag is het als een wonder, het zal gebeuren. verdwijnen.” Hij bagatelliseerde de ziekte  tientallen keren  en  blijft dat doen. Dat is het enige bewijs dat onderzoekers nodig hebben om vast te stellen dat Trump opzettelijk tegen het Amerikaanse publiek heeft gelogen over een dodelijke bedreiging voor de natie en dat hij daarom zelf een bedreiging voor het volk is.

Trump faalde niet alleen om het Amerikaanse volk te beschermen – hij heeft het niet eens geprobeerd. Tijdens zijn presidentschap heeft hij angstaanjagende tactieken gebruikt  om  te waarschuwen voor denkbeeldige invasies van immigranten, anarchisten, criminelen, verkrachters en meer. Zijn regering heeft deze beweringen tegengegaan met specifiek beleid, zoals een hard anti-immigrantenbeleid dat kinderen van ouders scheidt, een gewelddadig federaal optreden tegen steden als Portland, Oregon en meer. Maar als het ging om een ​​langzaam bewegende, dodelijke en zeer reële dreiging zoals het coronavirus, ondernam hij geen serieuze actie die verder ging dan zelfverheerlijkende persconferenties. Zelfs die werden  gestopt  toen verslaggevers hem terecht vroegen over zijn gebrek aan actie. Er is  geen plan nu al maanden om infecties te voorkomen en levens te redden. Tal van andere landen wisten manieren te bedenken om de ziekte aan te pakken en  slaagden er  in verschillende mate in.

Trump ondermijnde het goedkoopste, gemakkelijkste en meest effectieve hulpmiddel tegen de ziekte: maskers. Hij heeft  opzettelijk het water bij het dragen van een masker vertroebeld  als bescherming tegen de ziekte, herhaaldelijk bewerend dat het misschien niet zou helpen, terwijl hij afwisselend zei dat hij er geen probleem mee had om er een te dragen. Maar onderzoekers van het Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) aan de Universiteit van Washington, op wiens model de White House Coronavirus Task Force heeft vertrouwd, maakten duidelijk dat   tegen december 2020 tienduizenden levens kunnen worden gered als de meeste mensen zouden gaan dragen maskers pas in augustus van dit jaar. De US Postal Service was in april bezig met een plan om  650 miljoen katoenen gezichtsmaskers  naar Amerikanen te sturen, maar het  Witte Huis kwam tussenbeide om het te stoppen. Robert Redfield, directeur van de Centers for Disease Control and Prevention, legde sterk de  nadruk op het dragen van maskers  als krachtige bescherming tijdens een hoorzitting in het congres, om hem een ​​dag later in het openbaar te laten ondermijnen. De grillen van een enkele gek aan het roer van de natie verzwakten de beste bescherming voor het publiek tegen het coronavirus voordat een veilig en effectief vaccin beschikbaar kwam.

Lees ook:  Zes politieagenten in Atlanta werden dinsdag aangeklaagd na dramatische video

Trump had ervoor gezorgd dat hij persoonlijk veilig bleef (tot nu toe) maar liet het publiek risico lopen. Afgezien van het dragen van een masker, zou een beleid van agressieve tests en contactopsporing een effectief hulpmiddel zijn geweest om het aantal infecties te verminderen. Maar voor de president is het een slecht idee om de omvang van de ziekte bloot te leggen om deze onder controle te houden. Trump  beweerde herhaaldelijk  dat testen deel uitmaakte van het probleem van de ziekte, niet de oplossing, omdat hij er slecht uitzag. Hij zei het rustige gedeelte hardop toen hij zijn aanhangers vertelde dat hij zijn regering had gevraagd “het testen te vertragen, alstublieft.” Met andere woorden, hij wilde de ware verspreiding van het virus verdoezelen. Interessant is dat het  Witte Huis een agressief protocol heeft om ervoor te zorgen dat Trump niet geïnfecteerd raakt, met behulp van een effectieve snelle test- en contactopsporingsmethode die een microkosmos is van wat de hele natie nodig heeft (minus Trump’s persoonlijke ondermijning van zijn eigen protocol). Toch verzette het Witte Huis van Trump zich  tegen overheidsuitgaven  voor testen en traceren voor het Amerikaanse publiek. Toen hem werd gevraagd waarom hij gevaarlijke indoorbijeenkomsten hield waarbij het dragen van een masker niet werd afgedwongen, maakte Trump duidelijk dat zijn  eigen gezondheid werd  beschermd, want dat was het enige dat telt. Inderdaad, voor hem was het. Het nieuws dat hij onlangs  positief testte  op het virus ondanks de protocollen van het Witte Huis, laat zien dat hij niet kan liegen uit de gevaren van de verspreiding en gevaren van COVID-19.

In plaats van het virus systematisch te benaderen op basis van maskers, testen en traceren, heeft Trump in plaats daarvan weddenschappen geplaatst op de kortstondige belofte van een vaccin waarvan hij overtuigd  is dat het binnen enkele weken zal worden onthuld , in  tegenstelling tot voorspellingen  van zijn eigen overheidsfunctionarissen. Trump heeft met overgave miljarden belastingdollars  in de schatkist van particuliere farmaceutische bedrijven gestort  en heeft geprobeerd zich te  mengen  in het goedkeuringsproces voor vaccins door de Food and Drug Administration. Het is geen verrassing dat er een diepe  publieke scepsis bestaat  over de veiligheid en werkzaamheid van vaccins.

Hoewel Trump geen plan heeft om de ziekte te beteugelen, heeft hij wel een plan om ervoor te zorgen dat hij er goed uitziet in de aanloop naar de verkiezingen van 3 november. De CDC, wiens geloofwaardigheid Trump heeft  vernietigd  door politieke benoemingen, zou onze beste verdediging zijn tegen een dodelijke ziekte als COVID-19. Maar volgens een  explosief rapport in Politico heeft het ministerie van Volksgezondheid en Human Services geld opgenomen dat bestemd was voor de CDC om een ​​PR-campagne van $ 300 miljoen te lanceren om de reactie van de regering op het virus positief te versterken. Een topwoordvoerder van de HHS, Michael Caputo, die onlangs aftrad, vatte het plan op en zei dat de advertentiecampagne ‘van mij werd geëist door de president van de Verenigde Staten. Persoonlijk’. Een voormalige HHS-functionaris uit het Obama-tijdperk was geschokt en zei: “CDC heeft nog geen bewustmakingscampagne gevoerd over COVID-richtlijnen – maar ze gaan wel betalen voor een campagne over hoe we van onze wanhoop af kunnen komen? Gerund door politieke aangestelden in de perswinkel? Vlak voor verkiezingen? ‘

Tijdens het eerste presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden beweerde de president  herhaaldelijk  dat 200.000 Amerikanen die stierven aan COVID-19 een zegen was en beweerde hij fantastisch dat onder een Biden-presidentschap 2 miljoen zouden zijn omgekomen. Zijn enige verdediging voor waarom de Verenigde Staten ongeveer  20 procent van de wereldwijde sterfgevallen hebben  met minder dan 5 procent van de bevolking, was om zonder bewijs te beweren dat het dodental in China en India te laag is. Niet alleen is het huidige sterftecijfer in de VS hoger dan in de meeste landen over de hele wereld, maar het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van het coronavirus overtreft ook de slechtste projecties van het  IHME-model  dat het Witte Huis vaak gebruikt. En, zoals Biden terecht  zei tijdens het debat: ‘De president heeft geen plan. Hij heeft niets uiteengezet. Hij wist al in februari hoe ernstig deze crisis was. Hij wist dat het een dodelijke ziekte was.’

Trumps criminele nalatigheid van de pandemie uiteenzetten is een gemakkelijke oefening. Hij heeft het Amerikaanse volk zo verdoofd tot zijn gebrul, snelle leugens, gaslighting, onethische daden en corruptie, dat we hem een ​​pas geven op de massale sterfgevallen die hij heeft helpen veroorzaken door simpelweg te vertrouwen op een verkiezing om hem te verdrijven. Alleen omdat we vermoeid zijn door zijn eindeloze criminaliteit, wil nog niet zeggen dat het steeds groter wordende dodental als gevolg van de ziekte onder het tapijt moet worden geveegd. De onthutsende misdaad is nog niet eens voorbij – het gaat door tot op de dag van vandaag en maakt dagelijks meer slachtoffers.

Lees ook:  Het virus van de islam: kan het genezen worden?

Comments

comments