Tijdlijn van de ziekte van Trump brengt experts in verwarring, maar duidelijk is, de president ‘bewust mensen blootstelde’ aan Covid-19

Tijdlijn van de ziekte van Trump brengt experts in verwarring, maar duidelijk is, de president ‘bewust mensen blootstelde’ aan Covid-19

4 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

“Iets wat er gebeurt als je jarenlang dwangmatig liegt … is dat NIEMAND F *** ING JE GELOOFT.”

Journalisten en volksgezondheidsdeskundigen stelden zaterdag vragen over de gemengde berichten die uit het Witte Huis en het medische team van president Donald Trump kwamen nadat dr.Sean Conley, de arts van de president, tegen verslaggevers had gezegd dat Trump “72 uur na de diagnose” van Covid-19 was. .

Waarnemers merkten al snel op dat dit zou betekenen dat de president woensdag, de dag na het eerste presidentiële debat, voor het eerst positief testte op het coronavirus.

No Title

72 hours? https://t.co/fFZXdFsOQo

No Title

Conley says we are 72 hours into the diagnosis. We were told around 1 am on Friday morning that POTUS was positive, which is only 36 hours ago.

No Title

The White House needs to clarify the timeline ASAP. If, based on the timeline provided by Dr. Conley, the president was symptomatic on Thursday and had tested positive for COVID-19 72 hours ago and yet carried on with his normal schedule, that would be shocking.

No Title

Doctors say they are 72 hours into Trump’s diagnosis. That would be Weds 11am. Trump announced he had Covid Fri 1am. On Fri evening he said he was being tested. Did he attend a rally in MN on Wed & then a fundraiser in NJ on Thur AFTER his doctor thought he had coronavirus?

‘Woonde hij woensdag een bijeenkomst in Minnesota bij en donderdag een inzamelingsactie in New Jersey NADAT zijn dokter dacht dat hij coronavirus had?’ vroeg MSNBC- anker Ali Velshi.

Een anonieme ambtenaar van het Witte Huis vertelde de Washington Post kort na Conley’s briefing dat de dokter ‘verkeerd sprak’, maar zelfs de pogingen van het Witte Huis om Conley te corrigeren met betrekking tot de vraag of Trump 72 uur voor de persconferentie van zaterdag werd gediagnosticeerd, leidden tot meer verwarring, zoals NBC News meldde. :

Een andere arts die de president behandelde, dr. Brian Garibaldi, zei dat [Trump] “48 uur” geleden – donderdagochtend – was behandeld met antilichamen.

Maar een ambtenaar van het Witte Huis betwistte later de tijdlijn en zei dat Trump donderdagavond was gediagnosticeerd en dat de dokters bedoelden dat Trump op “dag 3” zat, niet een volle 72 uur na zijn diagnose.

De ambtenaar zei ook dat de behandeling met antilichamen later op donderdagavond werd gegeven, niet een volledige 48 uur geleden.

Op zaterdagmiddag gaf Conley via het Witte Huis een verklaring af waarin hij zei dat Trump donderdagavond was gediagnosticeerd en op vrijdag de antilichaambehandeling kreeg.

“Ik heb ten onrechte de term ‘tweeënzeventig uur’ gebruikt in plaats van ‘dag drie’ en ‘achtenveertig uur’ in plaats van ‘dag twee’ met betrekking tot zijn diagnose en de toediening van de polyklonale antilichaamtherapie,” zei Conley in een verklaring .

Conley was echter niet de dokter die zei dat Trump 48 uur geleden antistoffen had gekregen; Garibaldi zei dat.

“Het probleem is dat we moeten weten, we zouden een beter idee moeten hebben van wat de feitelijke status van de president is”, vertelde dr. Craig Spencer, een arts voor spoedeisende hulp aan het Columbia University Medical Center in New York, aan de Times . “We hebben meer een wetenschappelijke update nodig dan een politieke.”

Lees ook:  Grote problemen bij basisschool De Bloktempel in SON EN BREUGEL na corona-advies: 7 groepen moeten thuisblijven

De verwarring leidde ertoe dat sommige inwoners van Minnesota die woensdagavond de openluchtbijeenkomst van de president in Duluth bijwoonden, de bijeenkomst achteraf heroverwogen, meldde de Times – ‘denkend aan hoe dicht de menigte was verdeeld, met wie ze misschien hadden gesproken en of de voorzorgsmaatregelen voor het coronavirus die de organisatoren hadden geregeld, waren voldoende. ”Andere aanwezige Trump-aanhangers verwierpen de veiligheidsproblemen en namen de houding aan die de president al maanden in het openbaar heeft getoond – ondanks het feit dat hij al in februari en maart wist dat het coronavirus dodelijk en zeer besmettelijk was door middel van luchttransmissie.

“We zijn geen maskerdragers”, vertelde een deelnemer die bij de bijeenkomst recht voor Trump stond, aan de Times.  

Kris Ehresmann, directeur van de afdeling Infectious Disease Epidemiology, Prevention and Control van het Minnesota Department of Health, adviseerde iedereen die tijdens het Duluth-evenement in de buurt van de president kwam, zich te laten testen op Covid-19.

“Er is een potentieel risico dat uitzendingen plaatsvonden tijdens de Duluth-bijeenkomst en andere evenementen die verband houden met het bezoek van president Trump”, zei Ehresmann in een verklaring.

Trump-critici schreven op sociale media dat behalve het potentieel blootstellen van goed verbonden Republikeinse leden van zijn kring aan het virus door afgelopen zaterdag een evenement in het Witte Huis te houden ter ere van rechter Amy Coney Barrett, genomineerd voor het Hooggerechtshof, in wat een ‘superspreader-evenement’ wordt genoemd, “ De president en zijn team hebben deze week blijkbaar honderden en niet duizenden andere mensen blootgelegd met veel minder middelen om met de ziekte om te gaan als ze besmet raken.

No Title

Its clear that Trump was trying to hide his illness. Then, on Friday, he became so ill that he had to go to the hospital. He willingly exposed hundreds (possibly thousands) of people to a deadly virus. HE KNEW. https://t.co/VOgVGxmrZX

Ongeacht wanneer Trump werd gediagnosticeerd, zeiden sommige critici, woonde de president donderdag ongetwijfeld een inzamelingsactie bij in Bedminster, New Jersey, nadat hij was blootgesteld aan zijn adviseur Hope Hicks, die die dag positief testte op Covid-19.

No Title

Even if they’re telling the truth about the 72 hours thing, Trump still went to an indoor fundraiser/buffet KNOWING he’d been exposed to Hope Hicks. Didn’t care. To me this is the most damning part of this entire story.

No Title

Here’s the real story: Trump knowingly exposed people to Covid after learning he’d been exposed. He should’ve quarantined immediately. This is a judgment issue, a fitness to lead issue & Trump failed the test. https://t.co/GEbQ2btoGm

“Dit is een oordeelskwestie, een kwestie van geschiktheid om te leiden, en Trump is niet geslaagd voor de test”, tweette de voormalige Amerikaanse advocaat Joyce White Vance.

Lees ook:  Hoe De VS Het Centrum Van Wereldwijde Kleptocratie Werden

Journalist Rebecca Traister getweet dat Trump’s benadering van het coronavirus crisis, evenals een aantal andere nauw gevolgde politieke kwesties tijdens zijn presidentschap-de Washington Post tellen meer dan 20.000 valse of misleidende verklaringen sinds hij aantrad, met ingang van juli-heeft geleid tot het onvermogen van volksgezondheidsdeskundigen en journalisten om de beweringen van het Witte Huis over de toestand en prognose van Trump op het eerste gezicht te nemen.

No Title

A thing that happens when you lie compulsively for years, including about the terrible disease that – no matter the timeline of this week – you have negligently permitted to spread, leaving millions sick, impoverished, grieving & dead, is that NO ONE FUCKING BELIEVES YOU https://t.co/hb6lDoodwE

“Een ding dat gebeurt als je jarenlang dwangmatig liegt”, tweette Traister, “is dat NIEMAND FUCKING JE GELOOFT.”

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

Lees ook:  Corona-virus De eerste met corona-virus besmette "vluchtelingen" arriveerden in Duitsland

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments