BELACHELIJK: Als Trump iets heeft geleerd van het krijgen van Covid-19, laat hij het niet zien

BELACHELIJK: Als Trump iets heeft geleerd van het krijgen van Covid-19, laat hij het niet zien

5 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Trumps drive-by autocolonne-foto-op komt uit hetzelfde coronavirus-playbook dat Amerika in deze puinhoop heeft gebracht.

Als president Donald Trump iets heeft geleerd van ziek worden met Covid-19, laat hij het niet zien.

Sinds de diagnose van Trump afgelopen donderdag hebben hij en zijn regering hard gewerkt om de ziekte van de president te verdoezelen. Ze hebben zijn symptomen gebagatelliseerd. Ze hebben gesuggereerd dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen, niet vanwege zijn ogenschijnlijk hoge koorts en lage zuurstofniveaus, maar uit een overvloed aan voorzichtigheid. Ze hebben video’s en foto’s gepost van de president die normale dingen doet. Zelfs de eigen doktoren van de president zijn overgegaan tot gepolitiseerde spin, met het argument dat ze probeerden “optimistisch” te zijn omdat ze weigerden om vragen over de gezondheid van Trump volledig en naar waarheid te beantwoorden.

No Title

Trump’s doctor says he didn’t admit yesterday that Trump was put on oxygen because he was trying to be publicly upbeat. “I didn’t want to give any information that might steer the illness in another direction.” pic.twitter.com/luMyDyacZH

Zondag culmineerde het in een foto-operatie waarin Trump buiten het Walter Reed-ziekenhuis werd gereden terwijl hij naar supporters zwaaide – waarbij in ieder geval een bestuurder en passagier in Trumps auto aan zijn infectie werden blootgesteld. Zoals James Phillips, behandelend arts bij Walter Reed, tweette : “Die presidentiële SUV is niet alleen kogelvrij, maar ook hermetisch afgesloten tegen chemische aanvallen. Het risico van COVID19-overdracht binnenin is net zo groot als buiten medische procedures om. De onverantwoordelijkheid is verbazingwekkend. Mijn gedachten zijn bij de geheime dienst die gedwongen is te spelen. “

No Title

That Presidential SUV is not only bulletproof, but hermetically sealed against chemical attack. The risk of COVID19 transmission inside is as high as it gets outside of medical procedures. The irresponsibility is astounding. My thoughts are with the Secret Service forced to play.

Dit komt allemaal uit hetzelfde playbook dat Trump vanaf dag één voor Covid-19 heeft gebruikt. Het is een poging om alles normaal te laten lijken, alsof het coronavirus geen levens verwoest, in een wanhopige poging om terug te gaan naar een betere wereld die zou kunnen bijdragen aan de herverkiezing van Trump. Zoals Trump tegen journalist Bob Woodward zei : “Ik wilde altijd [het coronavirus] uitspelen.”

Lees ook:  Zult u de normale dagelijkse activiteiten hervatten zodra de beperkingen van het coronavirus eindelijk zijn opgeheven?

Trump heeft hieraan vastgehouden, zelfs nu het mensen keer op keer in gevaar heeft gebracht, nu zelfs nadat hij zelf ziek is geworden. Hij heeft staten opgeroepen om ze te heropenen – om ze te ‘BEVRIJDEN’ – zelfs terwijl experts waarschuwden dat te vroeg openen zou leiden tot nieuwe zaken (en, inderdaad, zaken die in de zomer verergerden omdat staten voortijdig werden geopend). Hij dringt aan op minder testen , met het argument dat meer tests meer gevallen opleveren en daarom de VS er slecht uit laten zien, zelfs zoals experts zeiden dat meer testen, samen met contactopsporing , nog steeds nodig is om de uitbraak te vertragen. Hij bespotte maskers en weigerde vaak zelf een masker te dragen, zelfs als experts en een groeiend aantal onderzoeken showmaskers zijn de sleutel tot het stoppen van Covid-19.

Deze obsessie met het creëren van een vals gevoel van normaliteit werd schijnbaar uitgebreid tot het moment dat Trump een positieve coronavirus-test ontving. Zoals de Washington Post aanvankelijk meldde , en het personeel van het Witte Huis bevestigde, woonde Trump donderdag campagne-evenementen bij, zelfs nadat hij en zijn personeel ontdekten dat een van Trumps naaste assistenten, Hope Hicks, symptomen vertoonde. Dat ging door, op basis van recente rapporten, aangezien sommige personeelsleden merkten dat Trump zelf vermoeid en waarschijnlijk ziek leek. Door dit te doen, stelde Trump waarschijnlijk zijn eigen staf en supporters bloot aan Covid-19.

Lees ook:  George Soros: De opkomst van het nationalisme na de val van de Berlijnse muur

Een mogelijke zilveren voering voor het ziek worden van Trump was dat dit hem misschien zou laten zien hoe ernstig dit virus is – dat het echt is, dat het mensen erg ziek kan maken en hen kan doden. Trump zinspeelde daarop in een video op zondag en beweerde: “Ik heb veel geleerd over Covid. Ik heb het geleerd door echt naar school te gaan. Dit is de echte school. ” Desondanks was Trump zondag terug voor de drive-by-foto die zijn personeel mogelijk in ieder geval blootstelde aan het coronavirus.

No Title

pic.twitter.com/0Bm9W2u1x7

Dit is natuurlijk allemaal belachelijk, omdat we al weten dat Trump ziek is en in het ziekenhuis ligt. Dit is duidelijk niet normaal.

En we kennen de gevolgen van deze daad. Zo eindigde de VS tot nu toe met bijna 210.000 Covid-19-doden – meer dan enig ander land ter wereld. Het is hoe de VS, na rekening te hebben gehouden met de bevolking, bij de top 20 procent van de ontwikkelde landen terechtkwamen voor Covid-19-sterfgevallen. (Als de VS hetzelfde sterftecijfer voor Covid-19 zou hebben als Canada, zouden er vandaag waarschijnlijk meer dan 125.000 Amerikanen meer in leven zijn.) Daarom kan Amerika niet terug naar normaal, zelfs als landen als Duitsland, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea open meer, omdat het te maken heeft met veel te veel gevallen van coronavirus – bijna 100.000 nieuwe gevallen sinds Trump positief testte.

Lees ook:  Amerika heeft de moeder van alle sociale instortingen

Daarom werd Trump zelf ziek. Terwijl hij zijn ontkenning beleefde , naar onverstandige campagnebijeenkomsten en evenementen ging en vaak weigerde een masker te dragen, stelde Trump zichzelf keer op keer bloot aan het coronavirus.

En het is allemaal klaar om door te gaan – zoals het spervuur ​​van onwaarheden en politieke spin van Trump en zijn personeel tijdens het weekend bewees.

Comments

comments