Iedereen in het Witte Huis-cluster die heeft gezegd positief te zijn getest op het coronavirus

Iedereen in het Witte Huis-cluster die heeft gezegd positief te zijn getest op het coronavirus

5 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Dit zijn de ambtenaren van het Witte Huis, wetgevers en anderen die naar verluidt het coronavirus hebben.

Een groeiend aantal mensen in en rond het Witte Huis is positief getest op het coronavirus – waaronder president Donald Trump zelf .

De president kondigde vrijdag na middernacht aan dat hij en first lady Melania Trump positief waren getest op het coronavirus, en voegde zich bij verschillende andere hooggeplaatste Amerikaanse overheidsfunctionarissen die SARS-CoV-2 hebben gecontracteerd. Trump ging vrijdagavond naar het Walter Reed National Military Medical Center in Bethesda, Maryland, om een ​​behandeling te ondergaan.

Republikeinse sens. Mike Lee uit Utah en Thom Tillis uit North Carolina kondigden ook aan dat ze positief testten; beiden woonden afgelopen weekend een evenement bij ter ere van de benoeming van rechter Amy Coney Barrett voor het Hooggerechtshof. Verschillende andere mensen, waaronder voormalig senior adviseur van het Witte Huis Kellyanne Conway en Trump-campagneleider Bill Stepien, testten vrijdag ook positief na het bijwonen van het evenement in het Witte Huis.

De voormalige regering van New Jersey, Chris Christie, kondigde zaterdagochtend aan dat hij positief is getest. De perssecretaris van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, zei dat ze maandag positief testte op het coronavirus.

Barrett, van haar kant, kreeg in de zomer de diagnose coronavirus, maar is hersteld. Het is niet bekend of ze nu immuniteit draagt.

Maar het is niet alleen het enige evenement. Zaterdag kondigde senator Ron Johnson (R-WI) ook aan positief te zijn getest. Johnson was niet bij het Barrett-evenement, maar hij woonde vorige week een lunch bij met andere Republikeinse senatoren.

Afgezien van de relatief bekende senatoren, leden van de pers en ambtenaren van het Witte Huis die positief hebben getest, zouden minder bekende personeelsleden en veiligheidsagenten de afgelopen dagen met het coronavirus kunnen zijn besmet. Ten minste één van deze gevallen is al bevestigd: Bloomberg meldde zaterdagavond dat Trump-assistent Nicholas Luna positief testte.

Met andere woorden, het Witte Huis is nu een hotspot van Covid-19.

Hoewel het niet duidelijk is hoe de president aan het licht kwam, had Trump vorige week regelmatig contact met senior adviseur Hope Hicks, die donderdagmiddag positief testte. Hicks was vorige week meerdere keren met Trump gereisd, inclusief naar het presidentiële debat van dinsdagavond in Cleveland, Ohio.

Afgelopen zomer werd bij Republikeinse sens. Rand Paul en Bill Cassidy de diagnose Covid-19 gesteld, maar ze zijn met succes hersteld. Het virus heeft sinds maart ook minstens 14 leden van het Huis – negen Republikeinen en vijf Democraten – besmet. Maar dit is de eerste keer dat het virus, dat meer dan 208.000 Amerikanen heeft gedood , zich op zo’n geconcentreerde manier heeft verspreid onder ambtenaren van het Witte Huis, stafleden en leden van het perskorps.

Vanaf het begin van vrijdagmiddag hebben vicepresident Mike Pence en zijn vrouw Karen allebei negatief getest, evenals de democratische kandidaat Joe Biden en zijn vrouw Jill . Staatssecretaris Mike Pompeo en directeur van National Intelligence John Ratcliffe testten ook negatief.

Trump en zijn staf reizen al enkele weken naar campagne-evenementen. Afgelopen week heeft de president bijeenkomsten gehouden in Florida, Virginia, Pennsylvania en Minnesota, naast het debat in Ohio. Bill Stepien , de campagneleider van Trump, testte vrijdagavond positief.

Senator Marsha Blackburn, een Republikein uit Tennessee, vloog met Trump naar het debat en zei vrijdag dat ze zich liet testen en isoleerde “uit een overvloed aan voorzichtigheid.” Later die dag zei ze dat ze negatief had getest , net als senator Kelly Loeffler (R-GA).

Een manier om de uitbraak van het evenement te verzachten, is door een grote contactopsporingsoperatie te ondergaan, hoewel het Witte Huis tot dusverre weinig inspanningen lijkt te hebben geleverd op dat front. Zoals Dylan Scott van Vox uitlegde , is het traceren van contacten de enige manier om de volledige omvang van de uitbraak te achterhalen: “identificeren wie in nauw contact staat met de president sinds hij besmettelijk werd, en hen vragen in quarantaine te plaatsen om te voorkomen dat Covid-19 zich verspreidt. aan anderen, en om zelf getest te worden. “

Lees ook:  De kandidaat van het Hooggerechtshof AMY CONEY BARRETT staat open voor: de president gratie voor zichzelf.

De Trump-campagne kondigde vrijdag in een verklaring aan dat hij en zijn familie persoonlijke evenementen opschorten. De campagnereizen van Pence gaan door en hij is van plan om woensdag deel te nemen aan het vice-presidentiële debat tegen de democratische vice-presidentskandidaat senator Kamala Harris.

Dit is wat we weten over wie tot nu toe positief – en negatief – heeft getest op SARS-CoV-2.

De lijst met mensen in het Witte Huis-cluster die positief zijn getest op het coronavirus

Een korte lijst van belangrijke politici en functionarissen die negatief hebben getest

Gezien de mate van onzekerheid die door dit nieuws is gecreëerd, heeft Vox een lijst samengesteld met belangrijke bestuursfiguren die het land helpen besturen, belangrijke wetgevers die in contact zijn geweest met de president, en belangrijke democraten in de verkiezingscyclus van 2020 die onlangs een negatieve test hebben ondergaan. resultaten voor het virus.

Hoewel het enkele dagen kan duren voordat een persoon die het virus heeft opgelopen, positief test, zijn dit de eerste negatieve tests. Hier is de lijst tot nu toe:Lees ook:  Lubach haalt onkosten koning Willem Alexander helemaal onderuit

Comments

comments