Nee, u kunt uw hersenen niet doorboren met een uitstrijkje

Nee, u kunt uw hersenen niet doorboren met een uitstrijkje

5 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Mensen die de COVID-swabtest hebben gehad, zeggen dat het voelt alsof hun hersenen worden doorboord door een te grote wattenstaafje. Recente lugubere krantenkoppen zullen mensen niet op hun gemak stellen. “De neus van de vrouw ‘begint hersen- en ruggenmergvocht te lekken’ nadat ze een Covid-uitstrijkje heeft gedaan”, zei de Daily Star . “Coronavirus-uitstrijktest ging zo ver in de neus van een vrouw dat haar hersenen lekten”, kopte de Mirror .

No Title

Woman’s brain punctured during coronavirus nasal swab. #auspol Just another reason not to allow untrained people to conduct dangerous medical procedures. https://t.co/XSFRhGyUUN

Maar waar kwam dit verhaal vandaan – en moeten we het geloofwaardig maken? De krantenberichten zijn gebaseerd op een casestudy die is gepubliceerd in een gerespecteerd medisch tijdschrift, JAMA Otolaryngol Head & Neck Surgery. Het vertelt over een vrouw in Iowa, VS, die werd gevraagd zichzelf uit te nemen voor COVID voordat ze een herniaoperatie onderging. Kort na het schoonvegen begon er vloeistof uit haar neus te lekken. Ze kreeg ook hoofdpijn en begon te braken.

De artsen van het ziekenhuis van de University of Iowa, waar ze werd behandeld, identificeerden de vloeistof als hersenvocht – een vloeistof die wordt aangetroffen in de beschermende bekleding rond de hersenen en de wervelkolom.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De meeste Amerikanen nemen deze Coronavirus-uitbraak niet serieus, en dat is potentieel zeer gevaarlijk

Dus is dit reden tot ongerustheid?

Niet echt. De 40-jarige vrouw had een reeds bestaand defect aan de basis van haar schedel (het bot aan de bovenkant van de neus) en een zak hersenweefsel was in de neusholte gestoken. Dit is een zeldzame aandoening die we zien bij neurochirurgie en in keel-, neus- en oorklinieken.

Ongeveer een op de 10.000 baby’s wordt met een dergelijke afwijking geboren, maar de snelheid waarmee het bij volwassenen voorkomt, is niet bekend. In het geval van deze dame was het waarschijnlijk omdat de druk in haar schedel rond de hersenen hoger was dan normaal, waardoor er een zwakke plek ontstond.

Het is uiterst onwaarschijnlijk dat iemand die deze reeds bestaande zwakte in de neus niet heeft, enige schade veroorzaakt met een wattenstaafje. Een goede tip bij het schoonvegen van de neus is echter om te onthouden dat de binnenkant van de neus naar achteren beweegt, naar de achterkant van het hoofd, en niet naar boven. Dus bij elk uitstrijkje van de neus moet het wattenstaafje naar de achterkant van het hoofd in dezelfde richting worden gericht als u het wattenstaafje naar uw amandelen zou richten wanneer u uw mond schoonveegt – wat deel uitmaakt van dezelfde test.

De binnenkant van de neus volgt het gehemelte naar de achterkant van het hoofd. snapgalleria / Shutterstock

Wees alsjeblieft niet bang om je neus schoon te maken. Het kan ongemakkelijk zijn, maar u kunt niet per ongeluk in uw hersenen prikken. De swabtest is onze enige manier om te zien wie wel en niet COVID heeft. Het is een essentieel instrument voor de volksgezondheid om ons te helpen deze pandemie onder controle te krijgen.Lees ook:  Econoom we kunnen niet toestaan ​​dat het coronavirus de economie doodt, winst van Wall Street boven het menselijk leven te plaatsen

Comments

comments