Trump bekritiseerd door medische experts nadat hij het ziekenhuis had verlaten om te rijden door supporters

Trump bekritiseerd door medische experts nadat hij het ziekenhuis had verlaten om te rijden door supporters

5 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump verliet zondag kort zijn ziekenhuiskamer in het Walter Reed National Military Medical Center, waar hij wordt behandeld voor Covid-19.

WASHINGTON – President Donald Trump verliet zondag kort zijn ziekenhuiskamer in het Walter Reed National Military Medical Center, waar hij wordt behandeld voor Covid-19, om langs een groep supporters te rijden, een beweging die medische experts en democraten snel bekritiseerd als ‘waanzin’. “

De president plaatste rond 17:15 een video op zijn Twitter-account waarin hij aankondigde dat hij “een kleine verrassing zou betalen aan enkele van de grote patriotten die we op straat hebben”. Een paar minuten later reed de presidentiële colonne langzaam langs de omtrek van het ziekenhuis, waar zich sinds vrijdagavond een menigte had verzameld. Trump werd door het raam van een SUV gezien zwaaiend en droeg wat leek op een stoffen masker, in tegenstelling tot een meer beschermend N95-masker.

No Title

pic.twitter.com/0Bm9W2u1x7

De president reist nergens heen zonder bescherming van de geheime dienst, en de rit van zondag was geen uitzondering. Minstens twee andere mensen zijn te zien in de auto met Trump.

First lady Melania Trump, die ook Covid-19 heeft, zou het isolement in het Witte Huis niet verlaten om haar man in het ziekenhuis te bezoeken, zei een ambtenaar van het Witte Huis zaterdag.

‘Ze heeft Covid,’ zei de ambtenaar. ‘Dat zou de agenten ontmaskeren die haar daarheen zouden rijden en de medische staf die haar naar hem toe zou brengen.’

De onaangekondigde reis leidde tot terugslag van verschillende prominente democratische wetgevers en enkele artsen die niet bij zijn zorg betrokken waren , die Trump ervan beschuldigden agenten van de geheime dienst onnodig in gevaar te brengen.

No Title

It is criminal negligence for @realDonaldTrump to recklessly expose others. Pray for the Secret Service. LAW & ORDER! https://t.co/sejBydBNLk

Dr. James Phillips, een behandelend arts bij Walter Reed, tweette dat de “presidentiële SUV niet alleen kogelvrij is, maar ook hermetisch afgesloten tegen chemische aanvallen”, en dat daarom het risico op overdracht van covid-19 zo hoog was als dat het buiten medische procedures.”

Lees ook:  Democraten sluiten een deal met de doodscultus: kun je hardbal spelen in een pandemie?

“Elke persoon in het voertuig tijdens die volstrekt onnodige presidentiële ‘drive-by’ moet nu 14 dagen in quarantaine worden geplaatst. Ze kunnen ziek worden. Ze kunnen sterven. Voor politiek theater. Onder bevel van Trump om hun leven in gevaar te brengen voor theater. Dit is waanzin, ‘ voegde hij eraan toe .

No Title

That Presidential SUV is not only bulletproof, but hermetically sealed against chemical attack. The risk of COVID19 transmission inside is as high as it gets outside of medical procedures. The irresponsibility is astounding. My thoughts are with the Secret Service forced to play.

No Title

Every single person in the vehicle during that completely unnecessary Presidential “drive-by” just now has to be quarantined for 14 days. They might get sick. They may die. For political theater. Commanded by Trump to put their lives at risk for theater. This is insanity.

Dr. Esther Choo, arts op de eerstehulpafdeling en professor aan de Oregon Health and Science University, vertelde MSNBC : “Het maakt me ziek om hem van dichtbij te zien met anderen in die auto.”

Dr. Céline Gounder, een deskundige op het gebied van infectieziekten en professor aan de New York University, beschuldigde Trump ervan ” de gezondheid van anderen in gevaar te brengen “.

Lees ook:  Nieuwe zaak Atomwaffen benadrukt dreiging van neonazistisch geweld in de VS

Rep. Bill Pascrell Jr., DN.J., noemde het evenement “een verdomde schande” op Twitter .

“Om je te koesteren in de bewondering van een handvol van zijn aanhangers, bracht Trump het leven van agenten van de geheime dienst en anderen in zijn gevolg in gevaar”, voegde hij eraan toe.

. Rep Eric Swalwell, D-Calif,. Tweeted : “Het is misdadige nalatigheid voor @realDonaldTrump roekeloos anderen bloot Bid voor de geheime dienst.”.

No Title

No Description

De perssecretaris van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, verdedigde de verhuizing in een interview met Fox News en zei dat Trump “zijn aanhangers wilde bedanken” en “het Amerikaanse volk het vertrouwen wilde geven dat hun opperbevelhebber hier doorheen kan komen”. Ze reageerde niet op vragen over bezorgdheid over de veiligheid.

Jason Miller , een topadviseur van de Trump-campagne, stond er in een interview met CNN op dat Trump op ‘een veilige manier’ voorbijreed, maar hij was niet in staat om vragen te beantwoorden over de voorzorgsmaatregelen die waren genomen om de agenten van de geheime dienst veilig te houden.

‘Maar we weten ook dat de geheime dienst goed voor hun agenten zorgt, extra voorzorgsmaatregelen. Ik maak geen deel uit van de operaties van het Witte Huis of de medische eenheid van het Witte Huis. Dus de exacte logistiek kan ik niet spreken, maar ik ken de geheime dienst neemt dit heel serieus, “zei Miller.

Woordvoerder van het Witte Huis, Judd Deere, zei dat protocollen werden gevolgd om de veiligheid van anderen te beschermen en dat de doktoren van Trump de beslissing goedkeurden.

Lees ook:  Hoe te weten of Amerika je vijand is

“Passende voorzorgsmaatregelen werden genomen bij de uitvoering van deze beweging om de president en iedereen die hem ondersteunde, inclusief persoonlijke beschermingsmiddelen, te beschermen”, zei Deere, verwijzend naar persoonlijke beschermingsmiddelen. “De beweging werd goedgekeurd door het medische team als veilig om te doen.”

Toen hem werd gevraagd naar de verrassende colonne, zei een woordvoerder van de geheime dienst: “We geven geen commentaar op beschermende operaties.”

Trump’s autocolonne-rit zondag was de laatste in een reeks pogingen van de president en zijn bondgenoten om het Amerikaanse publiek een rooskleurig beeld te geven van zijn diagnose van het coronavirus, waarbij de feiten over zijn ziekte vaak verdoezeld werden en verwarring ontstond over de toestand van zijn gezondheid.

Trump heeft video’s en foto’s van zichzelf gepost die in de presidentiële suite van Walter Reed werken. Gevraagd op een persconferentie eerder zondag waarom Trump geen masker op een van die beelden draagt ​​terwijl vermoedelijk iemand anders in de kamer was om het moment vast te leggen, zei Dr.Sean Conley, een arts in het Witte Huis, dat de president een masker droeg in de buurt van de doktoren.

“De president draagt ​​altijd een masker wanneer hij bij ons in de buurt is, en we dragen allemaal onze N95s, volledige PBM,” zei Conley, eraan toevoegend dat wanneer het tijd is om Trump uit het ziekenhuis te verwijderen en naar het publiek te brengen, “we praten over hem met een masker. “

Comments

comments