Witte Huis-persvoorlichter Kayleigh McEnany test positief op COVID-19

Witte Huis-persvoorlichter Kayleigh McEnany test positief op COVID-19

5 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Ze informeerde verslaggevers op donderdag en zondag en weigerde beide keren een masker te dragen.

De perssecretaris van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, is positief getest op COVID-19. President Donald Trump , verschillende GOP-wetgevers en campagnebeambten van het Witte Huis en Trump hebben allemaal gemeld dat ze de afgelopen dagen positief zijn getest.

McEnany heeft de afgelopen week ten minste twee persconferenties van het Witte Huis gegeven – zonder masker te dragen -.

No Title

pic.twitter.com/SKT9xq8rqs

Vrijdagochtend maakte het Witte Huis bekend dat Trump en first lady Melania Trump positief waren getest , kort nadat Trump-topassistent Hope Hicks positief testte . Hicks maakte vorige week deel uit van het team dat met Trump naar het presidentiële debat in Cleveland reisde.

Vrijdagmiddag werd Trump in het ziekenhuis opgenomen in Walter Reed. Het hele weekend gaven functionarissen van het Witte Huis tegenstrijdige informatie over de toestand van de president, in een poging de ernst van het virus te bagatelliseren.

Een groeiend aantal functionarissen, van GOP-wetgevers tot assistenten van het Witte Huis en leden van de herverkiezingscampagne van Trump, is sindsdien ook positief getest op het virus.

Veel van de positieve zaken hebben betrekking op mensen die op 26 september een Rose Garden-ceremonie bijwoonden voor Amy Coney Barrett, de keuze van Trump om de overleden rechter van het Hooggerechtshof Ruth Bader Ginsburg te vervangen. De aanwezigen waren verzameld zonder maskers en probeerden niet sociaal afstand te nemen.

Lees ook:  Het vertrouwen in de Amerikaanse politiek is gedaald ... en dat betekent oorlog

Tijdens het debat werd ook gezien dat leden van de familie van Trump de richtlijnen voor het dragen van maskers negeerden .

Trump, die de ernst van het coronavirus voortdurend heeft gebagatelliseerd – ook al zijn er meer dan 200.000 Amerikanen aan overleden – heeft de Democratische tegenstander Joe Biden herhaaldelijk belachelijk gemaakt omdat hij gezichtsmaskers droeg tijdens campagne-evenementen. Tijdens het debat vorige week wees Biden erop dat Trump zelden in het openbaar maskers draagt. Trump bespotte Biden omdat hij dit deed, ondanks de brede wetenschappelijke consensus dat het dragen van maskers de verspreiding van het coronavirus aanzienlijk vermindert.Comments

comments