Duitsland RKI bevestigt officieel: Corona duurt in ieder geval tot 2022

Duitsland RKI bevestigt officieel: Corona duurt in ieder geval tot 2022

6 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Wat een verrassing: maandenlang werden de corona-gerelateerde ontberingen aan de bevolking verkocht als een tijdelijke staat die pas zal eindigen als het veelgeprezen vaccin beschikbaar is; alleen dan zou er weer zoiets als ‘normaliteit’ zijn. Het was een verhaal van een oude vrouw, een afleidingsmanoeuvre die bedoeld was om te verhullen dat het nieuwe normaal er al lang bestaat, en het heeft alleen indirect te maken met een virus. Het past bij het feit dat RKI-wetenschappers van alle mensen nu waarschuwen voor “te hoge verwachtingen van Covid-19-vaccinatie”.

Naarmate meer en meer voorbereidingen de beslissende studies en testritten ingaan en zo het ongeduld of in ieder geval de verwachting van veel Duitsers groeit om de geest eindelijk af te maken door landelijke immunisatie van de bevolking, worden voortdurend nieuwe twijfels gezaaid. Soms wordt er verwezen naar onzekerheden in het goedkeuringsproces, dan naar een gebrek aan beschikbaarheid en mogelijke tekorten – en recent weer naar de twijfelachtige effectiviteit.

De “Standing Vaccination Commission”, gevestigd in het Robert Koch Institute, waarschuwt nu – waarschijnlijk in lijn met de federale regering en het Corona-beleid – tegen het geloof in een soort veilig wondermiddel. Volgens ” Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ” schat ze dat ze verwacht dat het vaccin in de eerste maanden na goedkeuring in beperkte hoeveelheden beschikbaar zal zijn.

Corona-vaccinatie zou maanden moeten duren

Maar dat is niet alles: er zouden ook “vele maanden” voorbijgaan voordat genoeg burgers gevaccineerd waren om maatregelen zoals de maskervereiste of de afstandsvereiste op te heffen. De aanbevelingen van de Stiko over vaccinaties worden doorgaans overgenomen door de federale overheid. De zorgverzekeraars baseren hun dienstencatalogus op de aanbevelingen van Stiko.

Stiko-lid Klaus Überla, een viroloog aan de Universiteit van Erlangen-Neurenberg, gaat er volgens het “persbureau dts” vanuit dat er aanvankelijk slechts enkele miljoenen vaccindoses beschikbaar zullen zijn. “Een aantal dat door de experts wordt genoemd, is vijf miljoen blikjes”, zei Überla. Dat bevestigde Stiko-voorzitter Thomas Mertens, viroloog aan het Universitair Ziekenhuis Ulm: ” Dat is een nummer dat wordt genoemd .”

Lees ook:  Lockdown 2.0: Het Merkel-regime wil eindelijk hele bedrijfstakken vernietigen

Desalniettemin zei hij dat hij niet wilde “kakelen over niet-gelegde eieren”. Stiko-lid Fred Zepp, epidemioloog aan de Universiteit van Mainz, legde uit dat er meer dan één dosis per gevaccineerde persoon nodig is. De meeste vaccins die momenteel worden ontwikkeld, hebben twee doses nodig om te werken. “ Om iedereen in Duitsland te vaccineren, hebben we dan meer dan 160 miljoen doses nodig. 

Kudde-effecten en “goede cijfers”

Met deze onaangename cijfers vraagt ​​men zich onvermijdelijk af wat deze federale regering daadwerkelijk miljarden euro’s heeft geïnvesteerd in ontwikkelingsfinanciering en vooraf reserveringen heeft gemaakt – als het resultaat zo slecht is en er zelfs geen aanvaardbare planningszekerheid is. Federale minister van Volksgezondheid Jens Spahn heeft nu de 18 ereleden van Stiko, samen met de Duitse Ethische Raad en de Nationale Academie van Wetenschappen Leopoldina, opdracht gegeven om een ​​aanbeveling te doen over wie de beperkte hoeveelheid vaccin het eerst zou moeten krijgen; maar een beslissing is nog in behandeling.

Volgens de Stiko-voorzitter moet 60 procent van de Duitsers worden ingeënt om een ​​”kudde-effect” te voelen en het virus te verslaan. Hij dacht dat dat vele maanden zou duren. Stiko-lid Martin Terhardt, een kinderarts uit München, schat de tijd op acht maanden – dat is “een behoorlijk aantal”.

Terhardt schat dat het anderhalf tot twee jaar kan duren voordat een normaal leven in Duitsland weer mogelijk is. En dat is hier het doorslaggevende aantal: dus de “speciale situatie” moet worden verlengd tot 2022 – en zoals we deze regering kennen, inclusief verplichte maskers, duurtesten en quarantaines – en de constante dreiging van lockdowns of regionale “beperkingen”. Tegen die tijd zal de hele economie voorgoed in puin liggen. (DM)

In deze context is de nieuwe schatting van de WHO interessant :

Bij het rapporteren van de nieuwe schatting van de Wereldgezondheidsorganisatie dat ongeveer 760 miljoen mensen wereldwijd – meer dan 20 keer de bevestigde gevallen – besmet zijn met het coronavirus, is de impact op de geschatte overleving verloren gegaan.

Als er op enig moment tijdens de uitbraak 760 miljoen mensen zijn geïnfecteerd, is het dodental ongeveer 1 miljoen, dus het sterftecijfer voor infecties is slechts 0,13%. Ter vergelijking: het sterftecijfer door griep is ongeveer 1 procent!

Lees ook:  Bedankt, Obama: je liegt

Comments

comments