4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Facebook heeft een Trump-post verwijderd die ten onrechte beweerde dat de griep dodelijker kan zijn dan Covid-19

facebook

 7 total views,  5 views today

Twitter plaatste een waarschuwingslabel voor misleidende informatie op een identiek Trump-bericht.

Facebook heeft vandaag een van de berichten van Trump verwijderd wegens het schenden van het bedrijfsbeleid tegen schadelijke verkeerde informatie over de gezondheid. Dit was pas de tweede keer dat Facebook een bericht van de president heeft verwijderd wegens schending van zijn beleid inzake verkeerde informatie.

Dinsdagochtend plaatste president Trump – vers uit het ziekenhuis nadat hij Covid-19 had gecontracteerd – een bericht op zijn Facebook-account, waarbij hij ten onrechte beweerde dat de griep dodelijker kan zijn dan Covid-19 . Na enkele uren verwijderde Facebook het bericht wegens schending van het beleid inzake verkeerde informatie over de gezondheid tegen Covid-19, zoals CNN voor het eerst meldde . Twitter liet een identiek bericht van Trump achter op zijn platform, maar voegde een waarschuwingslabel toe aan de tweet voor het verspreiden van misleidende informatie.

Kort nadat Facebook en Twitter zijn berichten hadden gemodereerd, plaatste Trump “REPEAL SECTION 230 !!!” op Facebook en Twitter. Dat is een verwijzing naar een steeds controversiëler stuk wetgeving, sectie 230, die sociale mediaplatforms grotendeels beschermt tegen vervolging voor wat mensen op hun platforms posten. Trump heeft herhaaldelijk gedreigd artikel 230 in te trekken, omdat hij en enkele andere Republikeinen zonder enig bewijs beweren dat deze bedrijven een “anticonservatieve vooringenomenheid” hebben. Als de bescherming van artikel 230 voor webplatforms wordt teruggedraaid, zou dit de mogelijkheid van sociale mediabedrijven om normaal te werken ernstig beperken.

Dit is niet de eerste keer dat Facebook een Trump-bericht heeft verwijderd.

In augustus verwijderden Facebook en Twitter een bericht van Trump met een Fox News-interview waarin hij ten onrechte verklaarde dat kinderen “bijna immuun” zijn voor het coronavirus. Dat is niet waar; kinderen zijn niet immuun voor het virus .

Maar het is opmerkelijk dat Facebook, dat vaak bekritiseerd is omdat het geen actie onderneemt tegen de misleidende berichten van Trump over stemmen per post , of vanwege zijn berichten die geweld lijken aan te moedigen bij Black Lives Matter-protesten, – althans in dit geval – standvastig blijft handhaving van het Covid-19-beleid inzake verkeerde informatie.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft Covid-19 gepositioneerd als een gebied waar zijn bedrijf krachtiger zal optreden tegen verkeerde informatie dan op posts die verband houden met politiek of andere netelige onderwerpen. Een deel van het denken van het bedrijf is dat gezondheidsinformatie duidelijker is dan andere politiek omstreden gebieden. Maar zoals de aflevering van vandaag laat zien, wordt alles – zelfs de basisfeiten over Covid-19 na zes maanden van een wereldwijde pandemie – politiek bestreden door president Trump.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments