Mijn familie had hetzelfde virus als Trump, maar niet hetzelfde voorrecht

Mijn familie had hetzelfde virus als Trump, maar niet hetzelfde voorrecht

6 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump kreeg de beste Covid-19-behandeling. Vergelijk dat eens met mijn familie die in het ziekenhuis werd weggestuurd.

Vrijdag liet de president van de Verenigde Staten de wereld weten dat hij het coronavirus opliep . Al snel schetsten medisch personeel en Trump zelf de uitgebreide zorg die hij ontving: 24-uurs artsen die zuurstof konden toedienen en de beste experimentele medicijnen die momenteel niet beschikbaar zijn voor het publiek, om nog maar te zwijgen van een helikoptervlucht naar een ziekenhuis waar deze VIP de behandeling zou worden voortgezet.

Zijn diagnose kwam nadat hij het grootste deel van de pandemie had doorgebracht met het negeren van alle voorzorgsmaatregelen tegen verspreiding, het houden van massale indoorbijeenkomsten ondanks waarschuwingen van de CDC, en het weigeren om consequent een masker te dragen, de spot met degenen onder ons die ze trouw droegen . Gelukkig voor hem werd de reactie op zijn acties ontvangen met een extreem hoog niveau van medische zorg. De rest van ons die voorzichtig en attent is geweest, heeft niet zoveel geluk gehad.

Half maart kreeg een van mijn familieleden Covid-19. Een groot deel van mijn familie werkt in de medische sector in New York – van het verzorgen van patiënten in verpleeghuizen tot het werken als geregistreerde verpleegsters in ziekenhuizen. Op het hoogtepunt van de pandemie, toen de gevallen in de stad de hoogste van de natie waren, vertelde mijn familielid ons tijdens een telefoongesprek dat ze zich lichamelijk uitgeput voelden en moeite hadden met ademhalen. Ze gingen onmiddellijk naar het ziekenhuis, uit angst voor Covid-19, en kregen te horen dat ze niet “ziek genoeg” waren. Ze kregen geen test en kregen gewoon te horen dat ze naar huis moesten gaan omdat de tests, bedden en ruimte waren gereserveerd voor mensen met ‘ernstigere symptomen’. Dus gingen ze naar huis.

Als eerstelijnsmedewerker was het heel goed mogelijk dat ze in contact waren met een besmette persoon. Uit verantwoordelijkheidsgevoel belden ze zonder werk en probeerden ze zelfmedicatie te geven met thee en rust. Een paar dagen later namen hun symptomen toe. Het werd zelfs nog moeilijker om te ademen en hun pijn op de borst was vooral ‘s nachts een uitdaging.

We hebben er nogmaals bij hen op aangedrongen terug te gaan naar het ziekenhuis. Nogmaals, ze kregen te horen, ondanks de escalaties van de symptomen, dat het ziekenhuis eenvoudigweg niet genoeg tests had om er een toe te dienen aan iemand die geen “ernstige en duidelijke tekenen van Covid-19” vertoonde. Ze keerden emotioneler gebroken naar huis terug dan de vorige keer. Er was een derde poging voor nodig in een ziekenhuis, een ziekenhuis dat zich in een meer welvarende gemeenschap bevond, voordat mijn familielid een test kreeg. Ze testten positief en moesten thuis 14 dagen in quarantaine plaatsen.

Afgelopen weekend, toen de kern van Trump positief bleef testen, kondigde de voormalige New Jersey-gouverneur Chris Christie aan dat hij “milde symptomen” ervoer en zichzelf in het ziekenhuis controleerde “uit een overvloed aan voorzichtigheid.” (Christie woonde een evenement van het Witte Huis op 26 september bij voor Amy Coney Barrett, genomineerd voor het Hooggerechtshof, samen met Trump en andere Republikeinse functionarissen, die mogelijk de verspreiding van het virus hebben aangewakkerd.)

Op basis van dit rapport had Christie – nu een burger, zoals mijn familielid, maar geen essentiële werker zoals mijn familielid – het voorrecht snel getest te worden en in staat te zijn te beslissen dat hij een bed in een ziekenhuis moest bezetten. Hij had de luxe om deze beslissing net zo gemakkelijk te maken als velen van ons beslissen tussen de optie van een hotel om op vakantie te verblijven.

Eerdere behandeling is een situatie van leven of dood. Toen mijn familielid ziek werd, moesten ze zien hoe het virus zich snel door mijn familie verspreidde terwijl ze langzaam herstelden. Bijna elk gezin waarmee ze in contact kwamen voordat ze werden getest, raakte besmet. Geen van mijn familieleden werd in het ziekenhuis opgenomen ondanks dat ze allemaal een constante temperatuur van ongeveer 103 hadden, sommigen met een voorgeschiedenis van astma en extreme ademhalingsmoeilijkheden. Dit betekende op zijn beurt dat de significante anderen van genoemde familieleden ook besmet waren. Het was een zich wild uitbreidende brand, aangewakkerd door een gebrek aan privileges.

Hoewel het exacte aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen voor Covid-19 nog steeds onduidelijk is , gaven mensen in het hele land volgens zelfgerapporteerde gegevens aan dat hun zorg werd geweigerd tegen alarmerende tarieven. Zeven maanden na het begin van de pandemie, leid ik af dat dit aantal zelfs nog groter zou zijn als we rekening zouden houden met het aantal mensen dat geen toegang heeft tot betrouwbaar vervoer om hen naar testcentra en ziekenhuizen te brengen. Dat maakt het waarschijnlijk dat duizenden en duizenden Amerikanen thuis leden aan alle symptomen van Covid-19 zonder een officiële diagnose.

Lees ook:  Hoe QAnon satanische retoriek gebruikt om een ​​verhaal van 'goed versus kwaad' op te zetten

Gelukkig leefden mijn familieleden, maar honderdduizenden andere Amerikanen niet. Ik mag het verhaal van mijn familie vertellen terwijl ze allemaal nog leven. Anderen delen soortgelijke verhalen tijdens Zoom-begrafenissen.

De impact van Covid-19 zal decennialang door historici worden beschreven en ontleed. Misschien is het belangrijkste thema om op te merken echter dat privilege dicteert hoe we allemaal deze pandemie ervaren. Het is een verhaal over twee pandemieën.

Het is goed gedocumenteerd dat zwarte mensen 2,3 keer zo snel sterven aan covid-19 als blanken. In juni blijkt uit rapporten dat bijna een derde van de zwarte Amerikanen iemand kent die aan Covid-19 is overleden. Het onevenredige sterftecijfer is ook niet exclusief voor zwarte Amerikanen. De impact van de ziekte heeft ook de Latino-gemeenschap en gezinnen die onder de armoedegrens leven, verwoest . Dan zijn er de eerstelijnswerkers, vooral degenen met lagerbetaalde banen, die niet het voorrecht hebben gehad om vanuit huis te werken. Sommige gezinnen met nog minder inkomen werden gedwongen hun baan op te zeggen om hun kinderen onderwijs te geven toen scholen hun toevlucht namen tot leren op afstand, wat bijdroeg aan dehoge werkloosheid onder vooral vrouwen uit gemarginaliseerde groepen.

Sociale ongelijkheid en de exorbitante inkomenskloof in dit land zijn niet gecreëerd door Covid-19 – ze zijn vergroot. Dus terwijl Trump in quarantaine kan gaan in zijn ‘ kaartenkamer’ , proberen veel gezinnen in gemeenschappen met lagere inkomens door de ruimte van een appartement met één slaapkamer te navigeren terwijl ze zichzelf isoleren.

Velen zullen beweren dat kosten noch behandelingen moeten worden gespaard om de leider van het land in leven te houden. Ik begrijp dat idee. Het is echter intellectueel oneerlijk om het feit te negeren dat deze regering niet alleen niet met de vereiste snelheid op het virus reageerde , maar ook de ernst van de pandemie tijdens deze crisis meerdere keren bagatelliseerde . Dit alles werd gedaan met het volledige besef dat ze zelf de beste gezondheidszorg zouden krijgen die dit land kon bieden als ze die contracteerden. Het is een verachtelijk gebrek aan empathie. Waarom zouden de levens van andere Amerikanen minder gewaardeerd moeten worden?

Op dit moment bespreekt de wereld de Covid-19-diagnose van Trump. Argumenten zijn circulair over wat wel en niet waar is over zijn gezondheid. De discussies gaan door over de eerlijkheid van de leider van de vrije wereld die wordt behandeld met de beste therapieën die zijn voorrecht zich kan veroorloven, terwijl zoveel Amerikaanse burgers ziekenhuiszorg werd geweigerd. Ongeacht uw politieke voorkeuren, of zelfs uw standpunt over deze discussies, één ding kan niet worden genegeerd: in Amerika is de impact van deze pandemie gebaseerd op uw voorrecht.

Voorrecht, evenals nalatigheid, is dat Trump verklaart dat een ziekte die meer dan 200.000 Amerikaanse burgers heeft gedood, iets is waar we niet bang voor moeten zijn. Mijn familie, en miljoenen zoals wij, zullen een ander verhaal vertellen.

Shanita Hubbard is een voormalig therapeut, huidig ​​adjunct hoogleraar sociologie, en de auteur van het aanstaande boekMiseducating: A Woman’s Guide to Hip-Hop.

Lees ook:  Hoe Donald Trump zal proberen George Soros tot zondebok te maken om herverkiezing te winnen

Comments

comments