Opiniepeilingen: Amerikanen denken dat Trump alleen de schuld heeft voor het betrappen van COVID

Opiniepeilingen: Amerikanen denken dat Trump alleen de schuld heeft voor het betrappen van COVID

6 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De aanhangers van de president proberen zijn infectie tegelijk te laten draaien als een verkiezingszegen en als geen probleem. Kiezers – vooral die in swing states – lijken het niet te kopen.

Sinds eind donderdagavond, hebben het Witte Huis en zijn bondgenoten in de media onvermoeibaar gewerkt om te draaien Donald Trump ‘s coronavirus infectie en portretteren het nieuws als gunstig voor zijn herverkiezing campagne. Een van de belangrijkste discussiepunten van de verdediging van de president was de bewering dat Trump die positief test op COVID-19 hem geen pijn zal doen, maar hem in feite een winnend voordeel zal geven ten opzichte van Joe Biden, zelfs als er updates zijn verschenen. wat suggereert dat zijn geval van COVID-19 ernstig kan zijn. 

“De president heeft op dit moment coronavirus, hij vecht er zo hard tegenaan als alleen president Trump dat kan. En dat zal natuurlijk de manier waarop hij erover spreekt veranderen, want het zal een ervaring uit de eerste hand zijn, ”zei Trump-campagneleider Erin Perrine tijdens een maandag optreden op Fox News. Ze ging verder met de persoonlijke ervaring van haar baas “nu, het bestrijden van het coronavirus als een individu”, en noemde zijn voortdurende strijd met een virus dat meer dan 210.000 mensen in de Verenigde Staten heeft gedood, naast zijn “ervaring als opperbevelhebber” en ” als zakenman, ‘waarvan ze opmerkte, zijn allemaal cv-gegevens die Biden mist. “Die ervaringen uit de eerste hand zullen president Trump nog vier jaar opleveren”, concludeerde Perrine.

Haar rooskleurige beoordeling was vergelijkbaar met de opmerkingen van sommige sycofantische Trumpworld-experts in de onmiddellijke nasleep van de test die over de hele wereld werden gehoord. Fox News-presentator Steve Hilton beweerde dat, als Trump “snel herstelt”, zijn strijd met het coronavirus ertoe zal leiden dat meer kiezers voor hem uitkomen dan wanneer hij het virus niet had opgelopen, aangezien hij nu een levende “metafoor is voor het herstel van het land. ” 

Deze blindelings optimistische lijn lijkt echter niet in overeenstemming te zijn met de realiteit. Bijna drie van de vier Amerikanen zijn van mening dat Trump het “risico om het virus op te lopen serieus genoeg” heeft genomen en niet heeft gehandeld met “de gepaste voorzorgsmaatregelen met betrekking tot zijn persoonlijke gezondheid”, aldus twee vragen in een peiling uitgevoerd door ABC News en Ipsos tijdens het weekend. Het waren niet alleen democratische respondenten die weinig sympathie toonden voor de president; 43% van de ondervraagde Republikeinen was het eens met ongeveer 95% van de Democraten in hun kritiek op zijn “mentaliteit en preventieve maatregelen met betrekking tot het coronavirus.” Een aparte pollvan Reuters en Ipsos ontdekten dat 65% van de respondenten, waaronder 90% van de Democraten en 50% van de Republikeinen, hun overtuiging uitsprak dat Trump zijn infectie waarschijnlijk had voorkomen als hij ‘het coronavirus serieuzer had genomen’. Uit een nieuwe CNN- peiling bleek dat ongeveer tweederde van de kiezers die hebben deelgenomen niet gelooft dat Trump heeft gehandeld “op verantwoorde wijze om te gaan met het virusrisico voor de mensen om hem heen”. En een meerderheid van de respondenten vertrouwt “slechts een deel” of “geen” van wat ze horen in officiële berichten van het Witte Huis over de gezondheid van Trump.

Lees ook:  Dit is hoe 21 beroemdheden op Twitter reageerden toen ze hoorden dat er een onderzoek beschuldigingen Trump start

Maandagmiddag, na een veel bespotte joyride om zijn aanhangers buiten Walter Reed te begroeten, beweerde Trump dat hij “zich echt goed voelde” – goed genoeg om het uniek geprepareerde vangnet van het medisch centrum te laten vallen. Hij haalde ook zijn eigen ervaring met het virus aan, waaronder een experimenteel medicijn dat nog moet worden goedgekeurd door de Food and Drug Administration, en een aantal van de beste gezondheidszorg die in het land beschikbaar is, om de ernstige gezondheidsrisico’s ervan te bagatelliseren en te verzekeren. Amerikanen dat ze ‘niet bang moeten zijn voor Covid. Laat het je leven niet beheersen. “

Hoewel de gezondheidsstrijd van de president in theorie zou kunnen resulteren in een factie van sympathiestemmen, doet zijn campagne ook pijn in belangrijke swing-staten na zijn rampzalige debatoptreden op dinsdag. Nadat Trump in Cleveland, Pennsylvania en Florida in gebreke was gebleven om volledig aan te vallen tegen Biden, reageerden de kiezers door zijn vijandigheid af te wijzen; een New York Times en Siena College onderzoek bleek dat de voorsprong van de Democratische kandidaat in het twee belangrijke swing states explosief gestegen. In Pennsylvania sprong Biden naar een voorsprong van zeven punten, waarbij de kiezers waarschijnlijk hun steun uitspraken over de president van 49% tot 42%. Hij bouwde ook een aanzienlijke voorsprong van vijf punten op met waarschijnlijke kiezers in Florida.

Deze peilingen maken duidelijk dat er gevolgen zijn voor een debat dat net zo rampzalig is als dat van Trump, en dat kiezers eerder geneigd lijken om hem de schuld te geven van de lelijkheid van de nacht. Toevallig zou een van Trumps debatcitaten, die – om de verkeerde redenen – nu een van zijn meest memorabele is, ook kunnen helpen verklaren waarom zo weinig Amerikanen bereid zijn te sympathiseren met de in het ziekenhuis opgenomen president, zelfs als hij worstelt met een bekende ziekte het gevaarlijkst zijn voor patiënten in zijn demografische leeftijd. “Ik draag geen gezichtsmaskers zoals hij,” zei Trump, de spot met Biden’s consequente gebruik van gezichtsbedekkingen tijdens zijn campagnestops. ‘Elke keer dat je hem ziet, heeft hij een masker. Hij zou op 60 meter afstand kunnen praten … en hij komt opdagen met het grootste masker dat ik ooit heb gezien. “Lees ook:  De zetel van de Amerikaanse democratie ziet eruit als een bezette stad

Comments

comments