Trump gelooft eigenlijk dat hij zichzelf aan Amerika kan verkopen als een COVID-veroverende held

Trump gelooft eigenlijk dat hij zichzelf aan Amerika kan verkopen als een COVID-veroverende held

6 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De president bracht zijn tijd door in Walter Reed-quizadviseurs over hoe zijn ziekte in de pers ‘speelde’. Hij was ook aan het plannen.

Nadat hij het Walter Reed-ziekenhuis had verlaten na een drie dagen durende periode van herstel van het coronavirus , begon president Donald Trump, wat assistenten en vertrouwelingen zeggen, een nieuwe fase van de presidentiële campagne: een poging om van zijn ziekte een electoraal bezit te maken.

De stint van de president in het Militair Medisch Centrum heeft mogelijk ernstige vragen doen rijzen over zijn politieke toekomst en zijn fysieke status, waarbij doktoren hem een ​​drietal therapieën gaven en zijn arts erkende dat hij nog niet uit het bos is. Maar tijdens zijn tijd weg van het Witte Huis , bracht Trump zijn weekend door met het werken aan de telefoons, dwangmatig tv kijken en flagrant het advies van zijn eigen volksgezondheidsfunctionarissen negeren .

“Hoe speelt het?” de president ondervroeg sinds vrijdag verschillende adviseurs en senior assistenten en peilde hen naar hun mening over hoe zijn diagnose in de pers werd behandeld.

Hij was ook aan het plannen. En volgens drie mensen die op de hoogte waren van zijn persoonlijke opmerkingen, was hij vooral bezig met het ongedaan maken van de schade die zijn campagne zou kunnen oplopen doordat hij van het pad af was. Trump verzekerde zijn vertrouwelingen dat hij snel terug zou zijn, hoewel hij niet zeker wist of hij zich ertoe kon verbinden dit de komende week te doen. En hij gaf een voorproefje van wat de laatste paar maanden de laatste van de vele herstart van berichten in 2020 zal worden .

De president beweerde herhaaldelijk dat als hij eenmaal hersteld is van het coronavirus – waarvoor first lady Melania Trump, zijn campagneleider, debatsparende partner, perssecretaris en andere assistenten ook positief testten – hij zichzelf zal kunnen presenteren als een overwinnaar ervan. , zowel persoonlijk als politiek.

Het idee lijkt misschien vergezocht, gezien de slechte cijfers die Trump heeft ontvangen voor zijn aanpak van de pandemie. Maar volgens de goed geïnformeerde bronnen stond de president erop dat dit een campagnevoordeel zou zijn, aangezien hij zou kunnen zeggen “Ik weet wat mensen doormaken”, vertelde een van de bronnen hem. Bondgenoten voerden aan dat dit zou kunnen helpen om Trump zowel veerkrachtig als empathisch te maken, wat van pas zou kunnen komen in een race waarin uit peilingen een brede empathiekloof blijkt tussen hem en voormalig vicepresident Joe Biden.

Lees ook:  22 enquêtes die bewijzen dat Amerikanen nooit meer terug willen naar de manier waarop Amerika vroeger was

‘Hij is een soort eerstehulpverlener geworden. Hij heeft het meegemaakt en lag in het ziekenhuis ”, zei Newt Gingrich, voormalig spreker van het Republican House en informeel adviseur van Trump, maandag in een interview. ‘En hij is onverschrokken. We zijn niet het land van de timide en het huis van de bange katten. ”

Maandagochtend was de campagne van Trump begonnen met het testen van dit nieuwste verkooppraatje voor 2020, waarbij hij de realiteit terzijde schoof dat het hardnekkige negeren van volksgezondheids- en veiligheidsmaatregelen door de president rechtstreeks had bijgedragen aan zijn eigen infectie, om nog maar te zwijgen van de dood van 208.000 Amerikanen. Toen hij maandagavond terugkwam in het Witte Huis, liep Trump het balkon op voor een foto, waarbij hij uitdagend het masker dat hij droeg afscheurde, waarbij de zware ademhaling duidelijk maakte dat de ziekte er nog steeds was. zijn systeem.

Eerder op de dag had dr. Sean Conley, de arts van Trump, zachtjes gewaarschuwd dat hij ‘misschien nog niet helemaal uit het bos is’. Maar in een video die hij opnam, stond Trump erop dat hij twee dagen geleden het ziekenhuis had kunnen verlaten omdat hij ‘zich geweldig voelde’.

Zijn stem schor, zijn masker nog uit, de aanhoudende fragmenten van de herfstzonsondergang achter hem, voegde hij eraan toe: ‘Misschien immuun. Ik weet het niet.”

Het was een surrealistische scène die precies in het surreële moment paste: een president met een onduidelijke gezondheidsstatus, die de veiligheid van zijn eigen assistenten en beveiligingsdetails op het spel zette om binnen dertig dagen een goed gezicht te krijgen voor de verkiezingen. En voor het grootste deel lijkt iedereen in Trumpland graag mee te spelen. Naast de poging om de ernstige COVID-infectie van de president in een electoraal bezit te veranderen, heeft de campagne van Trump ook geprobeerd om er een melkkoe van te maken.

“Als leider van de vrije wereld had president Trump geen keus”, aldus een e-mail over fondsenwerving die maandagochtend werd verzonden door een gezamenlijke fondsenwervingscommissie voor de Trump-campagne en het Republikeinse Nationale Comité. “Hij wilde niet in het Witte Huis blijven en zichzelf opsluiten, weg van het Amerikaanse volk.”

Lees ook:  Turkse regering: “Al 75.000 migranten vanuit Syrië doorgelaten naar Europese Unie”, alertniveau aan grens opgetrokken

Die e-mail was een van de minstens een dozijn die de Trump-herverkiezing sinds zaterdag heeft gestuurd, waarin hij supporters aanspoort om te doneren aan de campagne of zogenaamd beterschapskaarten voor de president te ondertekenen. Die oproepen weerspiegelden het brandende verlangen van de president om weer op het campagnespoor te komen.

“We zitten aan het laatste deel van deze verkiezing”, verklaarde een e-mail die zondag werd verzonden onder de naam van de zoon van de president, Donald Trump Jr., “en terwijl mijn vader hard werkt om zo snel mogelijk weer op pad te gaan, het is aan ons om onze beweging sterk te houden voor zijn EPIC RETURN. ”

Maar terwijl enkele van de beste bondgenoten van de president de basis legden voor een glorieus herstel, in af en toe komische termen hypnotiserend over het naderende herstel van de president en de terugkeer naar het campagnespoor, waren anderen in de baan van Trump niet zo optimistisch over het idee dat de president samentrekking van het coronavirus zou hem eruit laten zien als een verkiesbare stoere vent.

“Het is duidelijk dat de jury niet weet wat de politieke gevolgen zijn”, zei Matt Schlapp, de voorzitter van de American Conservative Union en een prominente Trump-surrogaat. “[Maar] ik denk niet dat dit idee zal verkopen, om op de een of andere manier te zeggen dat de president iets verkeerd deed en zo werd hij ziek. De schuld geven aan degenen die ziek zijn geworden, is een grote vergissing … Er zijn veel mensen in dit land die dat begrijpen en het verhaal afwijzen dat Trump iets verkeerd heeft gedaan en dat heeft ertoe geleid dat hij dit heeft gekregen. ”

Uit recente openbare opiniepeilingen blijkt dat meer Amerikanen wel dan niet het uitgangspunt accepteren dat Trump’s eigen persoonlijke benadering van de wereldwijde pandemie – om nog maar te zwijgen van zijn beleid of zijn aandrang om grote menigten bij zijn bijeenkomsten te hebben – rechtstreeks heeft geleid tot dit huidige moment. Maar afgezien van de eigen gezondheid van president Trump, waren veel van de vooruitzichten van het land op de pandemie ver verwijderd van het rooskleurige beeld dat het Witte Huis heeft geprobeerd te schilderen. Nu het dodental blijft stijgen en de economie in een sleur blijft, is de vooruitgang bij de bestrijding van de ziekte tot stilstand gekomen.

“Ik ben eigenlijk verontrust en bezorgd over het feit dat onze basislijn van infecties nog steeds vastloopt op 40.000 gevallen per dag”, vertelde Dr. Anthony Fauci, een leidende figuur van de taskforce van het Witte Huis, maandag aan CNN. “Daar moet je niet zijn.”

En toch is er nauwelijks bewijs dat de president of zijn team bereid zijn koers te corrigeren. In plaats daarvan ging veel van de energie en angst binnen de regering over hoe de pandemie – en de infectie van Trump – werd behandeld vanuit het oogpunt van public relations. In het weekend vertelden verschillende hoge functionarissen in het Witte Huis en in de Trump-campagne onafhankelijk van elkaar naar The Daily Beast over de gemengde berichten die naar buiten kwamen over de situatie van de president en het ongebreidelde disfunctioneren binnenin – waarbij een aantal de schuld legde bij de stafchef van het Witte Huis. Mark Meadows ‘voeten.

“[In feite] werd niemand verteld welke kant boven was en welke weg beneden”, zei een ambtenaar van het Witte Huis. “Velen van ons moesten uitzoeken wat er aan de hand was door het nieuws te lezen.”

Sommigen in de binnenste cirkel van de president leken ondertussen niet eens bezorgd genoeg door het nieuws om strengere voorzorgsmaatregelen volledig te accepteren. Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van Trump die vorige week met Air Force One naar het debat over Biden-Trump vloog , beweerde zaterdag via sms dat hij negatief testte. Maar toen hem werd gevraagd of hij van plan was om voor de zekerheid in quarantaine te gaan, antwoordde hij dat hij dat alleen “informeel” deed en nog steeds overwoog om die avond “naar het huis van een vriend [te gaan] voor het avondeten”.

Lees ook:  Grensbewaking en de oorlog tegen terreur voeden de autoritaire agenda van Trump (video)

Comments

comments