Trumpachtige tragedie en farce

Trumpachtige tragedie en farce

6 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Het bewind van Mad King Covid gaat in een oogwenk van tragedie naar farce en weer terug.

De waarnemend president wilde zijn terugkeer uit het Walter Reed Hospital zorgvuldig geënsceneerd en vastgelegd op video. Hij verlaat Marine One, gaat de trap op van de South Portico, doet zijn masker af, poseert op de veranda à la Mussolini, steekt Amerika twee duimen omhoog (die van jou) en doet zijn best om te ademen als een goudvis die op de vloer is gemorst. We zien hoe hij zich omdraait en het Witte Huis binnengaat, nog steeds besmettelijk, om een ​​propagandavideo op te nemen, omringd door personeel dat al bang is om de pest te vangen die om hem heen hangt.

No Title

This is the type of propaganda video I’m used to seeing from authoritarians and populists in the former Soviet Union. I’ll say it again, more and more the US is resembling countries I’ve covered as a foreign correspondent. https://t.co/vieoSoBYu0

Wees niet bang voor de Reaper, verklaarde zijn Madness maandagavond bij zijn terugkeer naar het Witte Huis. ‘Nu ben ik beter en misschien ben ik immuun? Ik weet het niet. Maar laat het je leven niet beheersen. Ga naar buiten, wees voorzichtig ”, zei een president die steroïden gebruikte :

Zijn gedrag verontrustte volksgezondheidsdeskundigen.

“Het is onverklaarbaar dat de president van de Verenigde Staten, die actief het virus in miljoenen deeltjes verspreidt, dat gebouw binnen zou lopen met een enorm aantal ontmaskerde stafleden”, zei dr. Jonathan Reiner, een professor aan de George Washington University School. of Medicine. “

Het is echt moeilijk te begrijpen dat niemand hem zei dat niet te doen. Er lijkt niemand te zijn die verantwoordelijk is voor zijn zorg, behalve de president van de Verenigde Staten, behalve de patiënt, ”vertelde Reiner aan Erin Burnett van CNN.

Susie Madrak van Crooks and Liars is getuige van de eerbied die de ondergeschikten tonen rond de waarnemend president: “Het maakt niet uit hoe blut, ik heb nooit een baan gehad waar ik bereid was mezelf te verlagen om het te houden. Wat is het met deze Beltway-typen? ” Inderdaad, zelfs de doktoren van de gekke koning stemmen in met al zijn grillen, net als Osric, de foppish, hofhanger in ‘Hamlet’.

Zelfs de conservatieve columnist Jonah Goldberg walgt ervan. Het Witte Huis behandelt zijn oorlog tegen de pest als een reality-tv-show waarin echte mensen sterven. “Stel je voor dat je een geliefde bent van een van de 210.000+ mensen die stierven in die ‘oorlog’, en deze opschepperige rotzooi zou zien,” tweette Goldberg . “Kunnen deze mensen iets anders nemen dan trollen, fanservice en troon-snuiven serieus en nuchter?”

“Ik ben zo blij dat het goed met hem gaat, dat hij doktoren heeft die hem experimentele medicijnen kunnen geven die niet voor de massa beschikbaar zijn”, zei Scott Sedlacek uit Seattle, een van COVID-19’s eerste Amerikaanse slachtoffers. “Voor de rest van ons, die onszelf proberen te beschermen, is dat gedrag een schande”, voegde Sedlacek eraan toe.

Lees ook:  Zo te zien staat de VS op het punt om een ​​van de meest agressieve vaccincampagnes ooit te maken

Het rapport van Associated Press gaat verder :

Marc Papaj, een Seneca Nation-lid dat in Orchard Park, New York woont, verloor zijn moeder, grootmoeder en tante aan COVID-19. Hij vond het moeilijk om het advies van de president op te volgen om het virus niet ‘uw leven te laten beheersen’.

“Het verlies van mijn dierbaarste familieleden zal voor altijd mijn leven domineren, al mijn dagen,” zei Papaj, en hij voegde dit toe over Trump: “Hij geeft niet om ons – hij voelt zich goed.”

“Slow-motion treinwrak” wordt te veel gebruikt. De val van Rome verliep langzamer en misschien een nauwkeuriger analogie. Tim Murphy van Mother Jones interviewt zijn vader, Cullen, auteur van een boek over de ineenstorting van Rome. Er was geen enkele gebeurtenis, legt Cullen Murphy uit :

Het was een langzame, logge, rommelige achteruitgang. Als je kijkt naar wat er op dit moment met de Verenigde Staten gebeurt, zie je iets vergelijkbaars. Het wordt niet veroorzaakt door een enkele zilveren kogel van een bedreiging. Er gebeuren veel dingen tegelijk, of het nu gaat om een ​​gebrek aan investeringen in kernactiviteiten, of het afnemend vertrouwen in instellingen is, of het groeiende corruptie is, of het ongelijkheid is.

Ik herinner me dat ik eens aan een grote geleerde van Rome, Ramsay MacMullen, vroeg of hij de geschiedenis van het Romeinse Rijk in een zeer beperkt aantal woorden kon samenvatten. Zijn zin was: “Minder hebben meer.” Het is niet moeilijk om om je heen te kijken en iets soortgelijks te zien.

Kan de ineenstorting worden gestopt? Misschien over vier weken. Donald Trump werpt even snel steun af als hij het virus verspreidt.

No Title

NEW CNN Poll: 57% Biden to 41% Trump. Yes, you read that right. +16% Biden lead.

No Title

So much for the sympathy vote. #CNNPoll

Terwijl de herverkiezingsvooruitzichten van de waarnemend president richting het grondgebied van Walter Mondale gaan , voegt Sabato eraan toe : ‘Het kan me niet schelen wat iemand zegt. De kristallen bol houdt Wyoming in de Trump-kolom. “

Hij zal altijd Wyoming hebben.

Lees ook:  Volgens de federale overheid in de VS was dit jaar 19 miljoen hectare landbouwgrond niet beplant met gewassen

Comments

comments