WAANZIN! MASKERLOOS! – ‘GEWETENLOOS’ – WESTVLEUGELUITBRAAK

WAANZIN! MASKERLOOS! – ‘GEWETENLOOS’ – WESTVLEUGELUITBRAAK

6 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump, nog steeds besmettelijk, is terug in het Witte Huis – zonder masker

De president ging zonder masker ondanks dat zijn arts zei dat hij nog steeds besmettelijk was.

President Donald Trump keerde maandagavond dramatisch terug naar het Witte Huis nadat hij het militaire hospitaal had verlaten waar hij een ongekend niveau van zorg kreeg voor COVID-19. Hij veroorzaakte onmiddellijk een nieuwe controverse door te verklaren dat de natie ondanks zijn ziekte niet bang hoeft te zijn voor het virus dat meer dan 210.000 Amerikanen heeft gedood – en toen ging hij het Witte Huis binnen zonder beschermend masker.

De boodschap van Trump alarmeerde deskundigen op het gebied van infectieziekten en suggereerde dat de eigen ziekte van de president hem niet had doen nadenken over zijn vaak arrogante houding ten opzichte van de ziekte, die ook de first lady en verschillende assistenten van het Witte Huis heeft besmet, waaronder nieuwe gevallen die maandag zijn onthuld.

Toen hij op Marine One bij het Witte Huis landde, beklom Trump behoedzaam de trappen van South Portico, verwijderde zijn masker en zei: “Ik voel me goed.” Hij stak een dubbele duim omhoog naar de vertrekkende helikopter vanaf het portiekterras, waar assistenten Amerikaanse vlaggen hadden opgesteld voor de zonsondergang. Hij ging het Witte Huis binnen, waar zichtbaar assistenten door de Blauwe Kamer liepen, zonder een gezichtsbedekking te dragen.

De president verliet het Walter Reed National Military Medical Center, waar zijn arts, Navy Cmdr. Sean Conley, zei eerder maandag dat de president besmettelijk blijft en niet nog een week volledig “uit het bos” zou zijn, maar dat Trump de normen voor ontslag uit het ziekenhuis had gehaald of overtroffen. Trump zal naar verwachting zijn herstel voortzetten in het Witte Huis, waar het bereik van de uitbraak die de hoogste niveaus van de Amerikaanse regering heeft besmet, nog steeds wordt blootgelegd.

Toch, slechts een maand voor de verkiezingen en verlangend om kracht uit te stralen, twitterde Trump voordat hij het ziekenhuis verliet: “Zal binnenkort terug zijn op de Campaign Trail !!!” En voor het geval iemand zijn ‘maak je geen zorgen’-bericht eerder had gemist, haastte hij zich met een nieuwe video van het Witte Huis.

“Wees er niet bang voor”, zei Trump over het virus. ‘Je gaat het verslaan. We hebben de beste medische apparatuur, we hebben de beste medicijnen. ” Zijn opmerkingen waren krachtig, maar hij haalde dieper adem dan normaal terwijl hij ze uitsprak.

Lees ook:  Trump zal niet beschuldigd worden

Trumps nonchalante boodschap over het niet vrezen van het virus komt omdat zijn eigen regering de Amerikanen heeft aangemoedigd om heel voorzichtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat de ziekte wordt opgelopen en verspreid, aangezien de gevallen in het hele land blijven toenemen. Al meer dan acht maanden hebben de inspanningen van Trump om de dreiging van het virus te bagatelliseren, in de hoop de economie vooruit te helpen, voorafgaand aan de verkiezingen, tweedelige kritiek opgeleverd.

“We moeten hierin realistisch zijn: COVID is een complete bedreiging voor de Amerikaanse bevolking”, zei Dr. David Nace van het University of Pittsburgh Medical Center over de opmerking van Trump.

“De meeste mensen hebben niet zoveel geluk als de president”, met een interne medische afdeling en toegang tot experimentele behandelingen, voegde Nace toe, een expert op het gebied van infecties bij oudere volwassenen.

“Het is een gewetenloze boodschap”, beaamde dr. Sadiya Khan van de Northwestern University Feinberg School of Medicine. “Ik zou zelfs willen zeggen dat het de verspreiding kan versnellen of verergeren.”

Evenzo zei de democratisch presidentskandidaat Joe Biden, die vorige week meer dan 90 minuten op het debatpodium met Trump stond, tijdens een NBC-gemeentehuis maandagavond dat hij blij was dat Trump goed leek te herstellen, “maar er is veel te vrezen. ongeveer – 210.000 mensen zijn omgekomen. Ik hoop dat niemand wegloopt met de boodschap dat het geen probleem is. ” Biden testte zondag negatief op het virus.

Er was ook een terugval van een prominente politieke supporter van Trump.

Republikeinse senator John Cornyn uit Texas vertelde de Houston Chronicle redactie dat Trump “zijn hoede had laten zakken” in zijn poging om te laten zien dat het land verder ging dan het virus en dat hij “verwarring” had gecreëerd over hoe hij veilig kon blijven.

Conley zei dat hij vanwege het ongebruikelijke behandelingsniveau zo vroeg na de ontdekking van zijn ziekte zich in “onbekend terrein” bevond. Maar de dokter was ook opgewekt tijdens een middagbriefing en zei dat de president zijn normale schema kon hervatten zodra “er geen bewijs is dat er nog steeds een levend virus aanwezig is.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Wat voor soort conflict ontstaat er tussen de VS en China?

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention kunnen mensen met milde tot matige symptomen van COVID-19 besmettelijk zijn voor zo veel als – en zouden ze minstens 10 dagen moeten isoleren.

De terugkomst van Trump in het Witte Huis riep nieuwe vragen op over hoe de regering andere functionarissen zou beschermen tegen een ziekte die nog steeds hoogtij viert in het lichaam van de president. Perssecretaris Kayleigh McEnany kondigde aan dat ze maandagochtend positief op het virus had getest en in quarantaine ging.

Er waren ook slepende vragen over mogelijke langetermijneffecten voor de president – en zelfs toen hij voor het eerst met het virus te maken kreeg.

Conley weigerde herhaaldelijk de resultaten van medische scans van Trumps longen te delen en zei dat hij niet de vrijheid had om de informatie te bespreken omdat Trump geen afstand deed van de vertrouwelijkheid tussen arts en patiënt over het onderwerp. Van COVID-19 is bekend dat het bij sommige patiënten aanzienlijke schade aan de longen veroorzaakt. Conley weigerde ook de datum van Trump’s meest recente negatieve test voor het virus te delen – een cruciaal punt voor het opsporen van contacten en om te begrijpen waar Trump zich in de loop van de ziekte bevond.

Slechts een dag eerder suggereerde Trump dat hij eindelijk de ware aard van het virus had begrepen door in een video te zeggen: “Ik snap het.” Maar op zondagmiddag waagde hij het ziekenhuis terwijl hij besmettelijk was om juichende supporters per autocolonne te groeten – een uitstapje waarbij geen rekening werd gehouden met voorzorgsmaatregelen die bedoeld waren om het virus in te dammen.

In het ziekenhuis onthulden artsen dat zijn bloedzuurstofniveau de afgelopen dagen plotseling twee keer was gedaald en dat ze hem een ​​steroïde gaven die doorgaans alleen wordt aanbevolen voor zeer zieken.

Trumps ervaring met de ziekte is dramatisch anders dan die van de meeste Amerikanen, die geen toegang hebben tot dezelfde soort monitoring en zorg. Hoewel de meesten thuis en alleen met hun symptomen moeten omgaan – en bang zijn of ze een slechte wending zullen nemen -, verbleef Trump in de presidentiële suite van een van de beste ziekenhuizen van het land en kreeg hij niet gemakkelijk experimentele medicijnen. beschikbaar voor het publiek. Hij keert terug naar het Witte Huis, waar een team van dokters 24 uur per dag bereikbaar is.

Lees ook:  Het rijk slaat terug. Netanyahu, Trump en de Neocons

Trump verliet het ziekenhuis nadat hij maandagavond een vierde dosis van het antivirale middel remdesivir had gekregen, zei Conley. Hij krijgt dinsdag de vijfde en laatste dosis in het Witte Huis.

Vice-president Mike Pence keerde terug naar het campagnespoor vlak nadat Trump had aangekondigd dat hij het ziekenhuis binnenkort zou verlaten. De vice-president ging aan boord van Air Force Two om naar Salt Lake City te vliegen, waar hij woensdag het moet opnemen tegen de democratische vice-presidentskandidaat senator Kamala Harris.

Trump verdedigde in zijn nieuwe video zijn beslissing om herhaaldelijk de richtlijnen van zijn eigen regering te negeren om de verspreiding van het virus te vertragen, onder meer door bijeenkomsten te houden met duizenden meestal maskerloze supporters.

Blijkbaar verwijzend naar enig potentieel gevaar voor hemzelf in plaats van voor anderen, zei hij: “Ik viel op de voorgrond. Ik leidde. Niemand die een leider is, zou niet doen wat ik deed. ” Hij voegde eraan toe: ‘En ik weet dat er een risico is, er is een gevaar. Maar dat is oke. En nu ben ik beter. En misschien ben ik immuun, ik weet het niet. ”

Zelfs vóór Trump’s autocolonne-uitje op zondag hadden sommige agenten van de geheime dienst hun bezorgdheid geuit over de lakse houding ten opzichte van maskers en sociale afstandelijkheid in het Witte Huis, maar er is niet veel dat ze kunnen doen, volgens agenten en functionarissen die met The Associated Press spraken.

De agressieve behandeling van Trump omvatte het steroïde dexamethason en de enkele dosis die hij vrijdag kreeg van een experimenteel medicijn van Regeneron Pharmaceuticals Inc. dat antilichamen levert om het immuunsysteem te helpen het virus te bestrijden. Trump begon vrijdag ook met een vijfdaagse kuur met remdesivir, een medicijn van Gilead Sciences dat momenteel wordt gebruikt voor matig en ernstig zieke patiënten. De medicijnen werken op verschillende manieren: de antilichamen helpen het immuunsysteem om het lichaam van het virus te ontdoen, en remdesivir remt het vermogen van het virus om zich te vermenigvuldigen.

Miller en Colvin rapporteerden vanuit Washington. De schrijvers van Associated Press, Lauran Neergaard en Jonathan Lemire in Washington, en Bill Barrow in Wilmington, Delaware, droegen bij aan dit rapport.Comments

comments