De maker van QAnon heeft de ultieme samenzweringstheorie gemaakt

De maker van QAnon heeft de ultieme samenzweringstheorie gemaakt

7 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Er is geen feit dat de uitgestrekte beweging niet kan negeren – en geen waanzin die het zich niet kan voorstellen.

Toen het nieuws over de COVID-19-diagnose van de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag net na middernacht brak, reageerden QAnon-volgelingen met vreugde – niet omdat de president, die ze verafgoden, ziek was, maar omdat het nieuws moet betekenen dat ‘de storm’, de grote een openbaring waarin Trump zijn vijanden zou arresteren voor hun misdaden, kwam eraan. De meeste van degenen die in de ingewikkelde QAnon-samenzweringstheorie geloven, zijn van mening dat de pandemie nep is, en dus kon de verhuizing alleen maar aangeven dat de president undercover ging en dat de laatste onthulling eraan kwam.

Mensen hebben altijd uitgekeken naar het einde van de geschiedenis.

Sekten hebben de belofte van de apocalyps gebruikt om volgers te werven. Nieuwe religies hebben aanhangers aangetrokken met berichten over de komende heilige oorlog. De filosoof Georg Wilhelm Friedrich Hegel schreef dat de geschiedenis zelf tot stilstand zou komen, aangezien de dingen onmogelijk beter konden worden dan het protestantse Duitsland in het begin van de 19e eeuw. Meestal hebben deze uurwerken een ingebouwde vervaldatum. Als het geprofeteerde einde niet komt, hebben volgelingen de neiging om verder te gaan. Maar uiteindelijk moet de mal omhoog.

Mensen marcheren tijdens een “Save the Children” -bijeenkomst buiten het Minnesota State Capitol-gebouw in St. Paul op 22 augustus. Honderden bijeenkomsten in het hele land, bedoeld om mensenhandel en pedofilie af te keuren, waren gepland voor de datum, waarvan sommige verband hielden met sociale media-accounts die de samenzwering van QAnon promoten. STEPHEN MATUREN / GETTY IMAGES

Voer QAnon in.

Het is alles genoemd, van een virulente samenzweringstheorie tot een massale waanvoorstelling, een sekte en een complete zwendel, en toch groeit het dagelijks. Het lijkt erop dat het een aantal trouwe volgers naar het Congres zal sturen , het heeft de stilzwijgende erkenning van de president verdiend en het heeft nog steeds een kern van ongeveer 600.000 mensen alleen op Facebook , ondanks pogingen van het platform om QAnon ronduit te verbieden. Volgelingen van QAnon hebben geprobeerd politiek geweld te plegen , en verbanden tussen schijnbare daden van binnenlands terrorisme en de beweging worden steeds duidelijker.

In februari en maart zei slechts 3 procent van de Amerikanen die door Pew Research werden ondervraagd, dat ze “veel” over QAnon hadden gehoord of gelezen. In september vertelde meer dan 30 procent aan Civiqs dat de leringen van de ongrijpbare pseudonieme leider Q gedeeltelijk of grotendeels waar waren. QAnon groeit, en snel.

QAnon is in veel opzichten het hoogtepunt van het Amerika van Trump: paranoïde, zeer kritisch over journalisten en experts, obsessief in het verdedigen van de president. Zoom uit, en QAnon is het amalgaam van decennia van doemscenes en nieuwe religieuze bewegingen. Het is de ideologische opvolger van de satanische paniek van de jaren tachtig en van oudere, nog duistere ideeën zoals The Protocols of the Elders of Zion . Het heeft meer gemeen met de Japanse doemscultus Aum Shinrikyo dan met de Republikeinse Partij van Dwight D. Eisenhower. Van zijn bescheiden oorsprong op een extreemrechts prikbord, is het nu een kolos, die een reeks ideeën absorbeert die lang onder de oppervlakte op de loer lagen.

Het heeft elke paranoïde gedachte en halfbakken idee over macht, overheid en samenleving opgezogen. Hoewel het het einde van de wereld niet heeft voorspeld, waarschuwt Q zijn volgelingen dat er een “storm op komst is”. De ultieme strijd tussen goed en kwaad staat voor de deur. Apocalyptische vibes stralen door alle berichten van Q heen.

En, kritisch, de specifieke eigenaardigheden van Q’s verwrongen wereldbeeld kunnen aanwijzingen bevatten voor de man achter het gordijn.

QAnon traceert zijn afkomst terug naar een enkele, weerlegde samenzwering: dat in 2016 een pedofiele ring die verbonden was met de Democratische Partij was blootgesteld. John Podesta, Anthony Weiner en Hillary Clinton waren er allemaal bij betrokken, satanisme speelde een rol en Comet Ping Pong, een pizzeria in Washington, DC, was het hoofdkwartier van de hele operatie. Trump stond op het punt massa-arrestaties te lanceren, beloofden marginale spelers, die de hele samenzwering zouden blootleggen.

Demonstranten tegen kinderhandel en schijnbare QAnon-aanhangers demonstreren op 6 september bij het Witte Huis in Washington DC. GRAEME SLOAN / SIPA, VS.

Blader door de duizenden berichten van Q en zijn volgers en je zult zien dat er geen nieuwe samenzwering onder de zon is. Elke theorie, van de moord op John F. Kennedy tot mind control, past keurig in QAnon. In de wereld van Q, waar de diepe staat geen grenzen kent en weinig scrupules vertoont, lijkt het duidelijk dat de terroristische aanslagen van 9/11 een inside-job waren. Dat de paar dynastieën die in het geheim het banksysteem van de wereld leiden, echt en actief zijn. Dat zelfs de verhalen van de Britse complottheoreticus David Icke over hagedismensen waar zouden kunnen zijn.

Het is niet verrassend, aangezien Q in hoge mate een product is van de kanalen waarop het begon. In de donkere uitsparingen van de 4chan- en 8chan-mededelingenborden worden deze theorieën al lang rondgedwaald. De kernprincipes van QAnon zijn niet zozeer nieuw, ze zijn een weerspiegeling van wat de gebruikers van deze borden wilden zien.

Volgens Fredrick Brennan, de oprichter van 8chan, is dat geen toeval.

Hoewel hij de afgelopen jaren afstand heeft genomen van zijn voormalige site, gelooft hij dat hij weet wie er echt achter QAnon zit.

In een recente aflevering van de podcast Reply All legde Brennan zijn overtuiging uit dat Q oorspronkelijk een 8chan-moderator was die het personage had gemaakt om te cosplayen met medegebruikers, als onderdeel van een hardlopend stukje waar posters deden alsof ze anoniem waren door de veiligheid. Amerikaanse functionarissen.

Daartoe werden veel van de vroege principes van Q in het groot geleend van de 8chan-prikborden.

Daartoe werden veel van de vroege principes van Q in het groot geleend van de 8chan-prikborden.

In het begin van 2018, voordat het grote succes werd, bevatten de zogenaamde informatiedruppels van Q cryptische berichten als “we zijn nog niet begonnen met de drops re: mensenhandel / offers.” Andere druppels uit dezelfde tijd maakten schuine verwijzingen naar de CIA en haar ‘oogstvermogen’.

Dat heeft geleid tot een complete samenzwering van eigen bodem rond het vermeende oogsten van het chemische adrenochroom. Q-volgers geloven dat de satanische mensenhandeloperatie allemaal een middel is om kinderen te ontvoeren en adrenochroom uit hun hersenen te halen, door de chemische stof te injecteren om jong te blijven. Het maakt niet uit dat adrenochroom, hoewel het wordt aangeprezen vanwege zijn milde hallucinogene eigenschappen, niet door het menselijk lichaam wordt geproduceerd. Maar het is geen toeval dat deze theorie zich heeft verspreid, zei Brennan.

Een persoon draagt ​​een QAnon-sweatshirt tijdens een pro-Trump-bijeenkomst in Staten Island, New York op 3 oktober. Het evenement moedigde mensen aan om Republikeins te stemmen en te bidden voor de gezondheid van president Trump nadat hij ziek werd van COVID-19. ”Width =” 1024 ″ height = ”683 ″ /> Een persoon draagt ​​een QAnon-sweatshirt tijdens een pro-Trump-bijeenkomst in Staten Island, New York op 3 oktober. Het evenement moedigde mensen aan om Republikeins te stemmen en te bidden voor de gezondheid van de president Trump nadat hij ziek werd van COVID-19. STEPHANIE KEITH / GETTY IMAGES

Hij wees erop dat het oogsten van adrenochrome al jaren “een groot ding” is op 8chan. ‘Ik had het persoonlijk nog nooit ergens anders gezien,’ zei Brennan. De poppenspeler achter Q moet hebben geweten dat ze er een ontvankelijk publiek voor zouden vinden.

Maar QAnon herhaalt niet alleen het gedoe van 8chan – het leent van decennia van samenzweringen en remixt ze tot iets moderns en nieuws. Zijn volgelingen doen ondertussen crowdfunding aan hun eigen toevoegingen aan de samenzwering, die Q naar hen teruggeeft. Het geeft aanhangers het duidelijke gevoel dat ze een geheim aan het onthullen zijn, zoals rechercheurs in een zaak. Alsof ze aan het touwtje tussen de pushpins op hun prikbord trekken.

Terwijl andere samenzweringen lijden onder een gebrek aan bevestiging, is elke krantenkop of schuine tweet voor QAnon-volgers een positief bewijs van hun voorspellingen. Elk negatief verhaal over Q is het bewijs dat de diepe staat terugdringt. Elke Trump-tweet kan een gecodeerd bericht zijn dat QAnon aanmoedigt om harder te werken.

Het is een wereld van betekenis , waarin elke gebeurtenis een occulte betekenis heeft, verborgen voor de meesten maar geopenbaard aan ingewijden. De chaos en het lijden van de echte wereld krijgen betekenis en een doel. Bijna elk facet van het moderne leven is slechts een goedkoop stuk multiplex dat een plot verbergt dat zich over de hele wereld en door de tijd uitstrekt.

Wat zo verrassend is, is dat Q erin slaagde zich los te maken van de prikborden waarop het begon. Ook dat was zorgvuldig gechoreografeerd, zei Brennan.

Neem de groeiende vroomheid van Q.

Sites zoals 8chan zijn over het algemeen niet-religieuze plaatsen. Digitale neonazi’s kunnen het culturele christendom van de Verenigde Staten waarderen, maar gebruikers op die prikborden richten zich in plaats daarvan op cultureel en etnisch nationalisme.

Dat is een aanwijzing die suggereert dat, hoewel de persoon achter Q misschien goed thuis is in 4chan en 8chan, ze hun eigen motivatie en invloeden hebben – en plannen voor een bredere Amerikaanse aantrekkingskracht. Het is iets dat verwijst naar de theorie van Brennan: dat Q momenteel de eigenaar van 8chan Jim Watkins is.

Hoewel een moderator oorspronkelijk het account heeft beheerd, heeft een reeks beveiligingsblunders Brennan ervan overtuigd dat Watkins – die de controle over 8chan overnam nadat Brennan was gestopt met walging vanwege zijn tolerantie voor extreemrechts extremisme – de show leidt . Het is allemaal een list, meent Brennan, voor Watkins om Amerikaanse politieke invloed te vergaren vanuit zijn expat-hoofdkantoor in de Filippijnen.

“Hij weet dat het christendom in de Verenigde Staten een manier is om iets groots te krijgen,” vertelde Brennan me Hij zei dat “de tijd dat ik hem het beste kende, tussen 2015 en 2018, ik hem nooit naar de kerk zag gaan, ik hem nooit een lofzang zag voorlezen.”Lees ook:  Dictator Donald Trump laat postsorteermachines weg halen en saboteert hiermee de verkiezingen

“Hij weet dat het christendom in de Verenigde Staten een manier is om iets groots te krijgen.”

Tegenwoordig zingt Watkins op YouTube religieuze hymnes en leest hij bijbelverzen.

Ondertussen hebben Q’s messiaanse profetieën zijn volgelingen gewaarschuwd voor de kwade invloeden van satanische tempels en de vermeende dreiging van anti-christelijke symboliek overal. Er zijn zelfs op Zoom gebaseerde kerkdiensten voor Q-volgers. De exacte principes van de “Qvangelicals” zijn echter even duister als de schuine 4chan-berichten van Q. Haar inspanningen om hijack geloof hebben geleid voorgangers om hun volgelingen uit de buurt van Q waarschuwen .

Zoals Q in juni schreef: “We leven in Bijbelse tijden. Kinderen van licht versus kinderen van duisternis. Verenigd tegen de onzichtbare vijand van de hele mensheid. “

Maar hoewel haar leer zwaar ontleent aan het christendom, duikt QAnon ook in andere bewegingen. In april van dit jaar liet Q een link naar een YouTube-video vallen met het commando “Maak je hoofd leeg. Genezen.”

De video is geüpload door een Engelse elektronische muziekgroep die vooral populair is bij yogaliefhebbers. Het was met name uit karakter voor Q.

Maar niet, zoals Brennan opmerkt, voor Watkins.

“Watkins heeft lang geprobeerd om 8chan in yoga te krijgen,” zei hij. Toen Brennan met Watkins werkte, vanuit zijn kantoor in Manilla, moest het personeel yoga doen met de baas als ‘ze in het voordeel van Jim wilden zijn’. Hij was ook groot in ambient-muziek, vergelijkbaar met de muziek waaraan Q gelinkt was. “Hij probeerde me constant te verkopen op de binaurale beats, ” zei Brennan. “En ik zou mijn best doen om hem niet voor de gek te houden.”

De geschiedenis is bezaaid met sekten en bewegingen die voor hun volgelingen een nieuwe wereld hebben gecreëerd. Een wereld waar iets revolutionairs gebeurt net onder hun voeten, en de enige sleutel om alles te zien is door wakker te worden. Een favoriete uitdrukking van complottheoretici, ontleend aan de Matrix- films, is ‘neem de rode pil’. Deze bewegingen zijn, op hun minst schadelijke, een thuis voor ontevreden en gefrustreerde mensen die op zoek zijn naar een geruststellend alternatief voor een samenleving in tumult. In het ergste geval leidt deze onthechting van de realiteit tot terroristische aanslagen.

In een van de laatste edities van het officiële tijdschrift van de esoterische Japanse beweging Aum Shinrikyo in 1995 werd aangekondigd dat Shoko Asahara, de leider van de groep, ‘formeel de oorlog verklaart aan de’ wereldschaduwregering ‘die een onnoemelijk aantal mensen vermoordt en, terwijl hij zich verschuilt achter sonore zinnen en hoog klinkende principes, is hij van plan de rest te hersenspoelen en te controleren. Japanners wakker! Het complot van de vijand heeft ons leven allang aan flarden gescheurd. ” Kort daarna viel Aum Shinrikyo de metro van Tokio aan met sarin-gas, waarbij 12 mensen omkwamen.

Deze bewegingen zijn geslaagd door eenvoudige tactieken. Ze deden een beroep op een menselijk verlangen om in het geheim binnengebracht te worden. Ze entten hun volgelingen in tegen kritiek van buitenaf. (De Heaven’s Gate- cultus waarschuwde de volgelingen “alle religies zijn voortgekomen uit de verkeerde informatie … gepropageerd door ruimte-buitenaardse rassen.”) Ze bouwden niet alleen een wereldwijde samenzwering, maar ook de instrumenten om terug te vechten tegen de vermeende samenzweerders. Ze gaven elke volgeling een leidende rol in een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis.

Die sekten moesten die wereld vanaf nul opbouwen. QAnon heeft echter bestaande bewegingen en gemeenschappen opgepikt, zoals een sneeuwbal die van een heuvel rolt en puin verzamelt.

QAnon heeft echter bestaande bewegingen en gemeenschappen opgepikt, zoals een sneeuwbal die van een heuvel rolt en puin verzamelt.

 Door bestaande bewegingen binnen te halen en in hun massa te omhullen, absorbeert QAnon een quasi-geloofwaardigheid en een bestaande fanbase.

Met name bouwt QAnon zwaar voort op The Protocols of the Elders of Zion , een van ‘s werelds meest duurzame complottheorieën. Geschreven rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw, beweert de tekst in zijn inleiding dat de “verborgen hand” van ongeveer 300 Joodse oudsten heel Europa controleert.

De tekst is een luie vervalsing, een door elkaar gegooid plagiaat van een politiek pamflet tegen Napoleon III en een roman vol anti-joodse stereotypen. Het is waarschijnlijk geschreven door de mislukte schrijver Matvei Golovinski om de oppositie tegen linkse revolutionairen in het tsaristische Rusland te versterken.

Toch waren The Protocols nuttige propaganda voor Adolf Hitler. In sommige islamitische kringen is het verplichte lectuur geworden. Het had ook een fan in Jim Watkins.

‘Jim heeft ook eerder de [ protocollen ] gelezen ,’ zei Brennan. “Hij gelooft niet dat het een vervalsing was.”

Toen Brennan zijn Oekraïense afkomst noemde, zei hij, Watkins onmiddellijk “de Khazar-theorie voor mij omarmde”. De theorie draait om het historische Khazar-rijk, dat bijna twee millennia geleden begon in en rond het hedendaagse Oekraïne. De theorie heeft echter zeer weinig historische feiten.

Volgens een opsomming van de theorie, gepost op de antisemitische en pro-Russische website Veterans Today, beoefende het kwaadaardige Khazar-rijk ‘Babylonische zwarte magie, ook bekend als Secret Satanism’, die ‘occulte ceremonies met kinderoffers omvatte, na’ ze uitbloeden, ‘hun bloed drinken en hun hart opeten’. Tsaristisch Rusland, zo luidt deze samenzwering, versloeg het imperium van kinderontvoeringen in de 13e eeuw, maar de Khazaren gingen ondergronds en opereerden als een geheim genootschap. Ze zijn verantwoordelijk voor de val van koning Karel I en zijn vermoedelijk geïnfiltreerd in de wereldbanksector en de Britse monarchie voor hun eigen criminele en snode doeleinden.

Dit is een bijzonder geheimzinnige samenzwering. Maar, zoals Brennan zei, Watkins “is zich beslist zeer bewust van complottheorieën.” Net als Ron Watkins, zijn zoon, die ook werkt voor zijn opkomende media-imperium.

De Khazar-theorie suggereert dat de ondergrondse maffia uiteindelijk de naam Rothschild aannam, waardoor de historische fictie in een of ander virulent, modern antisemitisme werd gestopt.

Dat concept is een integraal onderdeel geworden van de bewegingen van verschillende moderne complottheoretici, waaronder Lyndon LaRouche, een eeuwige kandidaat voor het Amerikaanse hoge ambt en vader van veel kwakzalverij op het gebied van monetair beleid. LaRouche stierf vorig jaar, maar het politieke actiecomité dat zijn naam draagt, gaat all-in op Trump, ondanks dat zijn beweging ooit fictief links was.

De LaRouchePAC waarschuwde in 2004 dat George Soros, gefinancierd door de Rothschilds, in het geheim een ​​campagne financierde “om het vermogen van een land om de keizerlijke heerschappij te weerstaan ​​te vernietigen”.

Velen die David Icke kennen, kennen hem vanwege zijn theorie dat de heersende klasse in feite een ruimte- en tijdreizend reptielachtig superras is. Maar zijn schrijven is, net als dat van LaRouche, sterk gebaseerd op The Protocols en roept constant de Rothschilds op.

Icke, een Brits staatsburger, schreef in 1998 dat “de moorden op president Kennedy en prinses Diana vol satanische rituelen zaten” en stelde dat een geheime kliek, waaronder koningin Elizabeth, MI6 gebruikte om prinses Diana te vermoorden omdat “zij hun macht bedreigde.”

Deze constellatie van onzin is overal in Q’s drops te vinden.

Zoals Q zelf schreef: “Realiseer je dat Soros, Clintons, Obama, Putin, enz. Allemaal worden gecontroleerd door 3 families.” In andere berichten worden de drie families vermeld: The House of Saud, George Soros zelf en de Rothschilds. In een ander: “Wat is er met Diana gebeurd? Wat heeft ze ontdekt? Waarom rende ze? ” en beriep zich op het idee van een geheime Britse regering, gesteund door MI6.

Dit zijn al decennia lang theorieën van buitenstaanders.

LaRouche, Icke en de Khazar-theorie zijn misschien punchlines voor het grote publiek, als ze überhaupt worden herkend, maar ze hebben een voertuig voor de mainstream gevonden in QAnon.

“Nog niet zo lang geleden zou het voor een Amerikaans publiek onverteerbaar zijn om te zeggen dat je, alleen omdat je een joodse achternaam hebt, deel uitmaakt van een internationale satanische samenzwering”, zei Brennan.

Dit zijn al decennia lang theorieën van buitenstaanders. LaRouche en Icke gaan tekeer tegen wereldregeringen. Ze hebben zichzelf gezien als revolutionairen.

QAnon is anders, en het deelt een verontrustende gelijkenis met The Protocols : het is een vervalsing en een samenzwering die is ontworpen om macht te beschermen, niet om het uit te dagen.

Het leert zijn massa dat de machtigen in feite kwetsbaar zijn en moeten worden verdedigd.

Het publiek benaderen met verhalen over geheime nep-kwaadaardige rijken en internationale bankcomplotaties werkte natuurlijk niet voor Icke of LaRouche.

Dus wat is er speciaal aan Q?

Het uurwerk is in een perfecte storm verschenen. Het is op de heup verbonden met de man in het Witte Huis, maar het jaagt ook op een generatie die doordrenkt is van morele paniek.

In de jaren tachtig en negentig brak een golf van angst door Noord-Amerika uit. Conservatief ingestelde Amerikanen voelden dat de sociale moraal van de samenleving aan het afbrokkelen was en de deur naar goddeloosheid opende. Heavy metalmuziek en occultisme hebben dat geloof bestendigd.

Een man met een Corona-biertas en een Querdenker Q-vlag woont een bijeenkomst van coronavirus-sceptici bij aan de vooravond van een geplande protestmars in Berlijn op 28 augustus. QAnon beweging. SEAN GALLUP / GETTY-AFBEELDINGEN

Dus toen kinderen verhalen begonnen te vertellen over vreemde gebeurtenissen tijdens hun dagelijkse zorgen, kwamen ouders in actie. Duizenden rapporten verschenen in de Verenigde Staten en Canada, waarin werd beweerd dat dagverzorgers en leraren satanische rituelen uitvoerden over de kinderen die onder hun hoede waren. Sommigen gingen de gevangenis in op basis van zwak bewijs, en sommigen blijven opgesloten.

Al met al is er geen sluitend bewijs dat het vermeende misbruik daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Zoals een FBI-rapport uit 1992 concludeerde: “Het publiek moet niet bang zijn om te geloven dat baby’s worden gefokt en gegeten, dat 50.000 vermiste kinderen worden vermoord bij mensenoffers, of dat satanisten de Amerikaanse kinderdagverblijven of instellingen overnemen.”

Toch herinneren veel Amerikanen zich de angst en paniek over satanisme uit het avondnieuws. De berichtgeving over de verschrikkingen in de satanaanbidding van de natie overdag weerklonk, terwijl de schaapachtige terugtrekkingen, als ze ooit werden uitgezonden, genegeerd werden.

QAnon biedt een bijgewerkte versie van die gedachtewereld aan voor potentiële volgers zonder interesse in esoterische complottheorieën. Het is een verhaal van angst, waarbij wordt gewaarschuwd dat pijpleidingen van verhandelde kinderen door de Verenigde Staten lopen en dat geen enkel kind veilig is.

QAnon is een buffet dat voor ieder wat wils biedt.

Onlangs is het ook getrouwd met de samenzweringsgroep COVID-19 – nogmaals, geen toeval, volgens Brennan.

“De eerste keer dat Q een samenzweringstheorie over het coronavirus aanhield, was het een complottheorie die Ron op zijn Twitter had gepost,” zei hij. “En uren na de druppel heeft hij het verwijderd.” De zoon van de 8chan-eigenaar tweette de ontkrachtte theorie dat COVID-19 tussen januari en februari drie keer een in het laboratorium gemaakt biowapen was, terwijl Q de theorie liet vallen dat de pandemie half maart was gepland.

Buiten dat is er iets voor de anti-vaccin-menigte. Veel voor de ontkenners van klimaatverandering. Zelfs complottheorieën die normaal gesproken meer met links worden geïdentificeerd, zoals 9/11 waarnemers, hebben iets in QAnon.

QAnon is het hoogtepunt van meer dan een eeuw in magisch denken, van sekten die het einde van de wereld belijden tot complottheorieën die vertellen over een schaduwwereldregering tot morele paniek die waarschuwen voor duistere geheimen achter elke deur. Het is een wereld waarin individuele mensen de sleutels hebben tot een verborgen waarheid, als ze er maar voor kiezen ernaar te zoeken. Dit is een realiteit waarin iedereen aan de macht een duister doel heeft, maar waar de laatste strijd tussen goed en kwaad snel nadert.

Dit is het einde van de geschiedenis. We hebben nog nooit een beweging gezien die een constellatie van wanen en overtuigingen als deze met elkaar verbindt.

Maar de volgende kan om de hoek zijn.

Justin Ling is een journalist gevestigd in Toronto.

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

Lees ook:  Amerika is hier niet op voorbereid het ware gezicht van kapitalisme

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments