De race kantelt naar Biden

De race kantelt naar Biden

7 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Zowel rechts als links zouden altijd liever vasthouden aan hun dode clichés in plaats van de moeite te nemen om zelfs maar een tv of podcast aan te zetten, laat staan ​​ergens heen te gaan om dingen zelf te zien. Bij de huidige presidentsverkiezingen van de VS gebeurt het opnieuw. Iedereen die de moeite heeft genomen om de campagnetoespraken van de democratische presidentskandidaat Joe Biden de afgelopen week daadwerkelijk bij te wonen sinds zijn nationaal op televisie uitgezonden debat met president Donald Trump, had onmiddellijk een aantal voor de hand liggende punten moeten zien.

Ten eerste was Biden energiek, zelfverzekerd en sloeg hij zijn toespraken naar huis. Een levenslange redenaar en debater op nationaal niveau, hij nam ofwel geen moeite met een teleprompter en was in staat om zijn toespraak terloops, compleet met adlibs, rechtstreeks voor het publiek te houden.

Ten tweede maakte Biden geen enkele gênante fout en hij stotterde ook nooit en verloor ook nooit zijn gedachtegang. Dit was niet de toespraak van een seniele oude dwaas of kwijlende marionet, het was de toespraak van een uitzonderlijk dynamische veteraanpoliticus, ook al is hij bijna 78 jaar oud.

Het was ook de toespraak van een man die in het merg van zijn botten wist dat hij over minder dan een maand tot president van de Verenigde Staten zal worden gekozen.

Ik heb bijna 40 jaar professioneel presidentiële debatten in dit land besproken en ik weet dat ik een klap uit de weg ga als ik er een zie.

Ronald Reagan in 1980-poleaxing de over-voorbereide micromanaging-nerd Jimmy Carter met vier eenvoudige eenlettergrepige woorden “Daar ga je weer!” was zo’n moment.

Barack Obama reduceerde Mitt Romney in 2012 tot onsamenhangende gebrabbel door hem in een flub te vangen, hem minachtend de rug toe te keren en rechtstreeks tegen het publiek te zeggen: ‘Heb je gehoord wat hij net zei? Heb je gehoord wat hij net zei? ” (slechts zeven enkele lettergreepwoorden, herhaald voor nadruk) was een tweede ..

En tijdens het eerste presidentiële debat van deze campagne op 30 september gaf Joe Biden nog een humzinger in slechts vijf enkele lettergreepwoorden aan Trump, de uitstekende communicator en ervaren meester van reality-tv. “Wil je je mond houden, man!” Binnen enkele uren werden honderdduizenden T-shirts met die zin versierd en verkocht en verspreid in de Verenigde Staten.

De meest recente opiniepeilingsgegevens die we de afgelopen week hebben sinds het debat, maken duidelijk dat het momentum terug naar Biden is verschoven, na de volkomen mislukte conventie van de Democraten en hun falen om eerder voldoende geruststelling over de openbare orde te projecteren.

Een NBC News / Wall Street Journal-peiling die op 4 oktober werd gepubliceerd, volgde de nationale voorsprong van Biden op Trump als bijna verdubbeld sinds het debat. Het is gestegen van 8 procent naar een recordhoogte van 14 procent, boven de vorige piek voor NBC en de Journal van 11 procent in juli, voordat de Republikeinen de Battle of the Conventions wonnen.

Biden leidt Trump nu met een indrukwekkende 53 procent tot 39 procent volgens de peiling. Als die cijfers over een maand standhouden, zal het resultaat een historische aardverschuiving zijn die al lang bestaande Republikeinse titanen van de Senaat zal wegvagen, zelfs de leider van de Senaat van de meerderheid Mitch McConnell in Kentucky en de neocon-loyalist Lindsey Graham in Noord-Carolina, die de neoconsistte van Rusland op de hielen zit.

Lees ook:  Melania identificeert het echte slachtoffer van de dodelijke rellen in het Capitool: zichzelf

Een van de enquêteurs die de enquête uitvoerde, Jeff Horwitt van Hart Research, legde aan NBC uit dat het debat duidelijk de positie van Trump tegen Biden heeft geschaad. Hij merkte op dat in de peiling 49 procent concludeerde dat Biden had gewonnen, terwijl slechts 24 procent het aan Trump had gegeven.

Het debat trof ook Trump in een van zijn belangrijkste kiesdistricten, mannen boven de 50. Zijn eerdere voorsprong in die categorie, die vóór het debat was gekrompen tot slechts één procent, werd omgezet in maar liefst 13 procent voor Biden.

De FiveThirtyEight.com-samenstelling van maandag gepubliceerde opiniepeilingen wees in dezelfde richting, maar voorzichtiger.

FiveThirtyEight gaf Biden 50,9 procent steun, vergeleken met slechts 42,7 procent voor Trump. De resultaten markeerden een kleine maar duidelijke toename van de steun voor Biden met ongeveer één procent sinds het presidentiële debat. Zelfs in deze peilingen heeft Biden de aanmerkelijke erosie teruggedraaid in zijn voorsprong die Trump eerder had gemaakt. Het momentum is weer naar hem verschoven

Op 5 oktober toonde Biden zijn politieke ervaring en zijn gewiekste manier om het record van Trump hard aan te pakken in een van de belangrijkste bastions van de president: de Cubaans-Amerikaanse gemeenschap in de wijk Little Havana in Miami.

Biden had kritiek op Trumps reputatie door de 40 miljoen Spaanse Latijns-Amerikaanse gemeenschap niet te beschermen tegen een onevenredige impact en dodental in de COVID-19-pandemie. Hij zei dat Spaanse Amerikanen COVID-19 opliepen tegen drie keer het nationale gemiddelde en dat hun sterfgevallen door het virus ook onevenredig hoog waren.

Biden bekritiseerde ook het harde isolerende beleid van Trump ten aanzien van Cuba en zei dat ze er niet in waren geslaagd de regering van Havana te dwingen gematigder te worden. Hij beweerde dat de Russische invloed in Cuba toenam en dat de Cubaanse regering nu meer politieke gevangenen gevangenzette dan vier jaar geleden. Het belangrijkste punt is niet of die opmerkingen juist waren, maar of ze geloofwaardig waren voor hun doelgroep – en Biden wist hoe ze ze moest pitchen.

De Cubaans-Amerikaanse gemeenschap in Florida steunde Trump overweldigend toen hij de staat ternauwernood won bij de presidentsverkiezingen van 2016. Maar de overwinning van Trump was smal – vlijmscherp. Hillary Clinton voerde daar campagne, maar Cubaans-Amerikanen verafschuwden haar.

Biden heeft geen bagage van Clinton bij zich en de kritiek die hij heeft op het Cubaanse beleid van Trump is doordacht en doelgericht. Trump heeft vier jaar de tijd gehad om resultaten te leveren aan dat kiesdistrict. Hij heeft het niet.

Als Biden Florida kan omdraaien, zal hij winnen.

Achter een kernondersteuningsgroep voor zijn tegenstander in een van de twee meest vitale slagveldstaten (de andere is Texas) en slechts een paar dagen eerder krachtig spreken in Michigan zijn niet de handelingen van een seniele oude slaapwandelaar of een hersenloze marionet.

Joe Biden kan winnen, wil winnen en houdt met indrukwekkende discipline en consistentie vast aan de strategie en de stompe toespraak die volgens hem de overwinning voor hem kan opleveren.

Je mag Biden liefhebben of een hekel aan hem hebben, maar alleen een blinde dwaas mag hem onderschatten in de politieke arena. Net als zijn goede vriend en oude baas Barack Obama weet Biden hoe hij nationale verkiezingen in de VS moet winnen. Beleidsplanners over de hele wereld moeten dit opmerken en hun voorzieningen dienovereenkomstig nemen.



Lees ook:  QAnon, Blood Libel en de Satanic Panic

Comments

comments