Door de tweets van Trump gaan mensen nu twijfelen aan zijn geestelijke gezondheid – dit lijkt er aan de hand te zijn

Door de tweets van Trump gaan mensen nu twijfelen aan zijn geestelijke gezondheid – dit lijkt er aan de hand te zijn

7 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Waarom komen er tegenstrijdige berichten uit de tweets van de president?

Terwijl president Donald Trump de strijd voortzet om te herstellen van zijn geval van COVID-19, stuurde hij dinsdag totaal gemengde berichten, waardoor sommigen zich afvroegen of hij de volledige controle over zijn vermogens behield.

Ten eerste, zoals ik eerder meldde,  torpedeerde Trump de onderhandelingen met congres-democraten  over een mogelijke stimuleringswet op dinsdagmiddag, waarbij hij zei dat hij zou wachten tot na de verkiezingen om het opnieuw te proberen. Dit was, zoals ik betoogde, een grote klap voor zijn eigen hoop op herverkiezing, maar de verhuizing zelf kon coherent worden verklaard op ideologische of tactische gronden, zelfs als ze niet dwingend of overtuigend zijn.

Maar slechts een paar uur later leek hij zichzelf volledig om te keren in een tweet van één woord:

No Title

True! https://t.co/ZJmcxG2CoO

Dit is het grote probleem met deze tweet: Trump had zojuist de pogingen van het Congres om hulp te bieden aan de economie, die Fed-voorzitter Jerome Powell bepleit in de tweet die hij “Waar!” Noemt, verworpen. Niet alleen dat, hij wijst de hulp van het congres af om precies de redenen waarom Powell zei – in diezelfde tweet – waar we ons geen zorgen over zouden moeten maken. Trump schold House Speaker Nancy Pelosi uit omdat ze te veel geld had gevraagd. Maar dat is precies wat Powell zegt dat het er niet toe doet – “er is een laag risico om het te ‘overdrijven'”, zoals de tweet zei.

No Title

Nancy Pelosi is asking for $2.4 Trillion Dollars to bailout poorly run, high crime, Democrat States, money that is in no way related to COVID-19. We made a very generous offer of $1.6 Trillion Dollars and, as usual, she is not negotiating in good faith. I am rejecting their…

Mensen reageerden op de één-woord Trump-tweet met verbijstering en ontzetting over de mentale toestand van de president.

No Title

I wonder if Trump could do the Person. Man. Woman. TV. Camera thing. He seems to have forgotten sending the stock market into a tailspin earlier today.

No Title

No Title

True! https://t.co/ZJmcxG2CoO

No Title

Who’s tweeting from the President’s account? Who knows? Is the President well enough and sufficiently of sound mind to administer his duties? Again, who knows?No Title

No Description

No Title

Trump has no memory of what he did a couple hours ago, apparently. pic.twitter.com/JLJ1vPFJmS

Het is gemakkelijk om grappen over te maken, maar het is eigenlijk helemaal niet grappig en het is echt zorgwekkend. De president vecht nog steeds tegen COVID-19, een brutale infectie die een zware tol kan eisen van lichaam en geest. Dit heeft ertoe geleid dat sommigen suggereren dat hij de macht afstaat aan vice-president Mike Pence totdat hij uit het bos is. Bovendien neemt de president een groep medicijnen om zijn ziekte te behandelen, waaronder een steroïde die mogelijk de stemming beïnvloedt. Nogmaals, we willen hier niet glibberig over zijn. Het is heel ernstig en de president mag niet gemakkelijk worden beschuldigd van mentale instabiliteit of puur partijdig sluipschieten. Maar het was moeilijk om de incongruente opvattingen van de president te begrijpen over de zeer belangrijke kwestie die voor hem ligt: ​​mogelijk triljoenen dollars aan economisch herstel.

Hayes Brown van BuzzFeed suggereerde dat het punt van Trump logisch zou kunnen zijn als je ‘onthoudt dat Trump de GOP altijd pushte om meer uit te geven. Het ging er niet om dat de rekening te hoog was, het was dat hij niet wilde dat er ergens geld werd uitgegeven zou democraten kunnen helpen, zoals in grote steden of blauwe staten. ” En die interpretatie werd versterkt door een volgende tweet, ongeveer veertig minuten later verzonden:

No Title

Crazy Nancy Pelosi and the Radical Left Democrats were just playing “games” with the desperately needed Workers Stimulus Payments.They just wanted to take care of Democrat failed, high crime, Cities and States. They were never in it to help the workers, and they never will be!

Toch heeft de verklaring nog steeds weinig zin. Zelfs bij deze lezing begreep Trump duidelijk het punt van Powell niet, namelijk dat we bereid zouden moeten zijn om veel geld uit te geven om de economie te ondersteunen en dat de kosten van vertraging of onvoldoende uitgaven erger zijn dan de mogelijkheid van verspilling. En deze interpretatie neemt de zorgen over zijn mentale toestand niet helemaal weg, omdat hij oprecht niet in staat of niet bereid lijkt om Powells punt te begrijpen. Maar dit weerspiegelt misschien wel Trump’s meer typische, zij het nog steeds diep zorgwekkende manier om informatie te verwerken en over te brengen.

Brandon Wall, ook van BuzzFeed News, was het eens met Brown’s lezing en zei: “Ja, ik denk dat dit het antwoord is op ieders verwarring. Ik zeg niet dat het logisch is om zo in het openbaar stimulusbesprekingen te voeren vlak voor een verkiezing, maar dit is het denkproces, hoe grillig het ook mag zijn. “

Een andere mogelijkheid, voorgesteld door Chris Hayes, is dat Trump deze tweets mogelijk niet verstuurt. Of misschien stuurde hij de “True!” tweet maar niet de andere. Dat is misschien mogelijk en verklaart misschien het schijnbaar ongeordende denken, maar het werpt nog een andere angstaanjagende mogelijkheid op: waarom komen er tegenstrijdige berichten uit de tweets van de president? Buitenlandse leiders lezen deze tweets en soms geeft de president militaire bevelen van Twitter. Er mag geen onduidelijkheid zijn over wie er vanuit zijn account spreekt.

 

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments