Einde van Trump?: Het hof van beroep zegt dat Trump belastinggegevens moet inleveren

Einde van Trump?: Het hof van beroep zegt dat Trump belastinggegevens moet inleveren

7 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Het Second Circuit Court of Appeals oordeelde woensdag in het voordeel van een lagere rechterlijke beslissing die president Trump zou dwingen om te voldoen aan een dagvaarding van Manhattan District Attorney Cy Vance voor acht jaar van zijn financiële administratie.

Wat komt er nu: Trump zal naar verwachting proberen in beroep te gaan tegen de beslissing bij het Hooggerechtshof, volgens de New York Times , hoewel Vance heeft ingestemd om gedurende 12 dagen geen dagvaarding af te dwingen, zolang de advocaten van de president snel handelen.

  • Het Hooggerechtshof oordeelde deze zomer dat presidenten niet immuun zijn voor onderzoek en ontzegt Trump de uitgebreide toekenning van presidentiële macht waar hij om had gevraagd om te vechten tegen openbare aanklagers die toegang hebben tot zijn gegevens.

Waar het op neerkomt: een explosief rapport van de New York Times dat vorige maand werd uitgebracht en dat meer dan twintig jaar aan belastingaangiftegegevens bevatte, bevatte blote beschuldigingen dat Trump $ 750 aan federale inkomstenbelastingen betaalde in 2016 en 2017, en meer dan $ 300 miljoen aan belastingaangifte persoonlijke schuldverplichtingen die in de komende vier jaar vervallen.

Lees de aanvraag .

Lees de aanvraag .

Comments

comments