Heb medelijden met Groot-Brittannië, want het nadert een catastrofe

Heb medelijden met Groot-Brittannië, want het nadert een catastrofe

7 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Talloze miljoenen in Groot-Brittannië lijden economisch en / of medisch onder de effecten van de grillige whack-a-mole-aanpak van de regering van de Covid-19-crisis. Aan de andere kant zijn criminele bendes en sommige zeer rijke burgers enorm gebaat bij de gevolgen van de pandemie, en moreel is het moeilijk om een ​​grens te trekken tussen deze elementen van de gemeenschap.

Oplichting door criminelen omvatte onder meer nepwebsites die vermeende remedies voor het virus bieden, en valse claims voor werkondersteuning. Er zijn veel nieuwsberichten over dergelijke dingen, maar dit zijn slechts de berichten die naar boven zijn gekomen omdat de bedenkers ervan inefficiënt of ongelukkig waren. Er zijn talloze andere oplichting die er zijn, waarbij slechte mensen veel geld verdienen door onschuldige burgers op te lichten. Het was ooit zo, maar de liefdadigheidsinstelling Age UK heeft een aantal bijzonder smerige oplichters opgesomd die specifiek gericht zijn op het bedriegen van de ouderen en kwetsbaren, en wanneer men ze onderzoekt, is het moeilijk er niet aan te twijfelen dat mensen inderdaad verre van de laatste van de natuur zijn. woord in morele ontwikkeling.

Dat brengt ons bij Sir Jim Ratcliffe, de rijkste persoon van Groot-Brittannië en een vulgaire griezel die werd geëerd door in 2018 tot ridder te zijn gemaakt voor “Services to Business and Investment”.

Het Britse honoursysteem is in diskrediet gebracht en nutteloos. Het is officieel de bedoeling dat een onderscheiding, zoals een ridderorde of de Orde van het Britse Rijk (kennelijk een anachronisme), wordt gegeven aan degenen die op nationaal of lokaal niveau een “grote bijdrage” hebben geleverd aan de natie. De verslechtering trad op tijdens het eerste ministerschap van David Lloyd George in de jaren 1920, toen een reeks smerige shenanigans het systeem devalueerden. Een oplichter genaamd Maundy Gregory verkocht onderscheidingen, met bijvoorbeeld een ridderorde die beschikbaar was voor het equivalent van een half miljoen dollar in het geld van vandaag. Officiële vragen maakten mensen vrij (dat doen ze altijd), en het systeem ging door, met veel stinkdieren die eer kregen voor ondefinieerbare diensten.

Op 25 september werd gemeld dat de rijkste persoon van Groot-Brittannië het land had verlaten dat hem had geëerd voor “Services to Business” en dat “Ratcliffe, een petrochemische magnaat met een geschat vermogen van £ 17,5 miljard, zijn belastingverblijf heeft gewijzigd van Hampshire naar Monaco. , de soevereine stadstaat waar al veel van de rijkste mensen van het VK wonen. Geschat wordt dat de verhuizing hem £ 4 miljard aan belastingbetalingen zal besparen. Mensen die ten minste 183 dagen per jaar in Monaco wonen, betalen geen inkomstenbelasting of onroerendgoedbelasting … “

Er zijn verschillende periodes geweest waarin Groot-Brittannië veel geld nodig had om redenen van nationaal overleven, maar deze keer is de situatie wanhopig. De Financial Times merkte de “voorspelling van de Bank of England op dat de coronaviruscrisis de Britse economie in de diepste recessie in 300 jaar zal duwen …” en het is duidelijk dat het land elke cent nodig heeft die het kan krijgen om de huidige economische tyfoon te doorstaan ​​en te proberen om weer op de rails van ontwikkeling en vooruitgang te komen. Het is dus precies het juiste moment voor de rijkste man van Groot-Brittannië om een ​​plan te bedenken waardoor hij kan voorkomen dat hij miljarden betaalt die zijn land zo dringend nodig heeft.

De toevallige obsceniteit van de hebzucht van deze man zou volledig zijn eigen zaak zijn (in de ruimste zin gebruikt), ware het niet dat als hij zich verwaardigde om belasting te betalen in het land dat hem zijn fortuin heeft verschaft, hij niet zou lijden in de geringste. Hij zou nog steeds zijn bling-bling- jacht en zijn flitsende herenhuizen hebben met confetti verspreid over Engeland (en nu Monaco). Hij zou nog steeds zijn vier luxe straalvliegtuigen hebben, die elk meer dan 50 miljoen dollar kosten. Zijn levensstijl doet denken aan zijn immense rijkdom en zou in het minst niet veranderen als hij in Groot-Brittannië zou wonen en zijn belastingen zou betalen, en helaas illustreert hij de morele teneur van de rijke en invloedrijke tophonden van het land: het is allemaal voor mij en niets voor hen .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het vuile spel van Regime-Change

Wat leidt tot de Britse regering, wankel aangevoerd door Boris Johnson, een stripfiguur met de moraal van een straatkat op gelukkige pillen wiens toetreding tot het leiderschap van de Conservatieve Partij het resultaat was van een campagne van smerige sluwheid. De Conservatieve Partij heeft een meerderheid van tachtig in het parlement, maar slingert van crisis naar crisis vanwege het gehavende management en de machinaties van niet-gekozen ‘speciale adviseurs’ (bekend als Spads) en andere hooggeplaatste politieke aangestelden die worden betaald door de belastingbetaler en macht uitoefenen zonder verantwoordelijkheid. De capriolen van Johnson’s chef Spad, een weerzinwekkende klootzak genaamd Cummings, zijn goed gedocumenteerd en geven een goede indicatie van het ethos van de regering, maar er zijn andere signalen die even alarmerend zijn.

Een voormalige Australische politicus, ene Tony Abbott, is benoemd tot de internationale handelsgezant van Groot-Brittannië, een post van aanzienlijke macht en belang, aangezien hij internationale handelsovereenkomsten zal moeten onderhandelen vanuit de positie van het VK die zwak is na de Brexit. Zijn bekwaamheid om dit te doen staat ter discussie , maar de grootste twijfel over zijn selectie door de Britse regering is niet zijn gebrek aan technische bekwaamheid, maar zijn totalitaire overtuigingen.

Het is nauwelijks aannemelijk in deze tijd van wereldwijde pestcrisis dat een prominente persoon zou verklaren dat de media ‘virushysterie’ hadden verspreid en dat mensen de mogelijkheid zouden moeten krijgen om hun eigen beslissingen te nemen. Abbott betreurt het dat regeringen over de hele wereld beleid hebben dat is ontworpen om “bijna elk leven tegen bijna elke prijs” te redden, want in plaats van te proberen levens te redden, zouden deze regeringen zich moeten gedragen “als gezondheidseconomen, getraind om ongemakkelijke vragen te stellen over het aantal sterfgevallen dat we zouden kunnen hebben. leven met.” Hij kostte de waarde van het leven in contanten en kondigde aan dat “als de gemiddelde leeftijd van degenen die zouden zijn gestorven 80 is, zelfs met nog ongeveer 10 jaar van het verwachte leven, dat nog steeds $ 200.000 per jaar van kwaliteitslevens is of aanzienlijk hoger dan wat regeringen gewoonlijk zijn bereid te betalen voor levensreddende medicijnen. “

Met andere woorden, Abbott en zijn discipelen zijn van mening dat oudere mensen niet veel waard zijn en niet beschermd moeten worden tegen het Covid-19-virus, en om geld te besparen gewoon mogen sterven.

Zijn meedogenloze houding is ongetwijfeld verwelkomd door degenen in de Britse hiërarchie die van plan zijn een systeem in te voeren waarbij vluchtelingen die asiel zoeken in het VK worden opgesloten in verwerkingscentra ‘offshore’ op kleine verlaten eilanden of niet meer gebruikte veerboten of cruiseschepen (zoals in Australië die verschillende vestigingen exploiteert die lijken op het Amerikaanse gevangeniskamp in Guantanamo Bay). De onmenselijkheid van een dergelijke suggestie zou het geloof in de hoofden van echte mensen voorbij kunnen gaan, maar is in overeenstemming met de overtuigingen van velen die aan de macht zijn in Groot-Brittannië.

In de Covid-noodsituatie heeft het VK het hoogste aantal sterfgevallen in Europa en wordt het het zwaarst getroffen van alle grote wereldeconomieën. Het bevindt zich midden in complexe Brexit-onderhandelingen met de Europese Unie, en zal nog meer te lijden hebben als het definitief uit de grond komt. Zoals altijd zullen de armsten en minst technisch of academisch geschoolden het meest te lijden hebben, maar, net als de oude mensen die niet veel waard zijn, komen de armen en kansarmen niet op de schermen van de rijken en invloedrijksten. En ze kunnen niet naar Monaco gaan.

Groot-Brittannië staat op de vlucht, economisch en moreel, en nadert een catastrofe. Er moet zeker een schuld worden toegewezen – maar wat de echte mensen nodig hebben, is steun en begeleiding van een attente en verantwoordelijke regering. Ze zullen het niet krijgen; en alles wat we kunnen doen is medelijden met ze hebben.Lees ook:  Na Corona : In Parijs begint de revolutie

Comments

comments