Trump’s coronavirus-doofpot ging helemaal over hebzucht

Trump’s coronavirus-doofpot ging helemaal over hebzucht

7 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Twee dagen lang bedroog hij en bracht hij zijn aanhangers in gevaar om aan hun geld te komen. Hier is hoe hij het deed.

Maandagavond, zichtbaar worstelend met zijn coronavirusinfectie, schepte Donald Trump op dat hij had gezegevierd over het virus. “Ik wist dat er gevaar in zat, maar ik moest het doen”, verklaarde Trump in een video . ‘Ik viel vooraan op. Ik leidde. ” Maar het echte verhaal van de infectie van Trump is het gevaar dat hij heimelijk voor anderen vormde. Ondanks meerdere waarschuwingssignalen reisde hij naar campagne-evenementen en vermengde hij zich, zonder masker, met donateurs. Hij bracht willens en wetens de gezondheid in gevaar, niet alleen van zijn medewerkers, maar ook van elke medewerker die hem moest vergezellen en van iedereen die deze evenementen moest bemannen. En hij deed het allemaal voor geld.

Woensdag sprak Trump met verslaggevers toen hij het Witte Huis verliet voor een campagnereis. De video toont vroege aanwijzingen voor zijn infectie. Zijn stem was lager en meer gespannen dan tijdens een soortgelijk gesprek een paar dagen eerder . Zijn ogen waren gezwollen en hij klonk een beetje verstopt. Desalniettemin vloog hij naar Minneapolis, waar hij een uur lang met donateurs, inclusief ouderen, praatte voor een geldinzamelingsactie van $ 200.000 per paar in een eetzaal in een buitenwijk .

Van daaruit vloog Trump naar Duluth, Minnesota, voor een bijeenkomst. Onderweg voelde Hope Hicks, een assistent die doordeweeks gedurende lange tijd fysiek dicht bij de president was geweest, zich misselijk . Toen het vliegtuig in Duluth landde, bleef ze aan boord in plaats van uit te komen voor de rally. Trump kwam echter naar buiten en brulde naar de menigte . Zijn stem was lager en rasper dan toen hij het Witte Huis had verlaten – je kunt het verschil in de video horen – en zijn lethargie baarde sommige assistenten zorgen . In plaats van zijn gebruikelijke 90 minuten te doorlopen, eindigde hij zijn toespraak op 45.

Lees ook:  Het privéleger van de president

Op de vlucht terug naar Washington, isoleerde Hicks zichzelf, terwijl andere assistenten overlegden over haar toestand . De volgende ochtend testte ze positief op het virus. Als reactie daarop deed het Witte Huis wat de gezondheidsprotocollen vereisten: het identificeerde assistenten die fysiek dicht bij haar waren en verbood hen van een reis, gepland voor die middag, naar een geldinzamelingsactie bij de golfclub van Trump in Bedminster, New Jersey. Maar een persoon die dicht bij Hicks was geweest, ging toch door met de reis: Trump zelf.

Volgens Bloomberg News kreeg de president voordat hij naar de fondsenwerving vertrok, te horen dat Hicks positief was getest. Zijn gedrag was in overeenstemming met dat rapport. Hij “vermeed verslaggevers die verzameld waren voor het opstijgen van de helikopter, vermeed zijn normale heen-en-weer en sneed een ongewoon breed pad af”, zei het artikel, en hij “vermeed journalisten die onder de vleugels van Air Force One wachtten op de gezamenlijke basis op de vlucht naar New Jersey. ” Misschien probeerde Trump verslaggevers te beschermen tegen het vangen van wat hij had. Of misschien verborg hij gewoon symptomen.

Wat zeker is, is dat Trump, met een verwachte vangst van $ 5 miljoen , naar Bedminster vloog. Daar poseerde hij voor foto’s met mensen die veel geld schonken en sprak hij voor een publiek van 100 tot 200 mensen, van wie velen ouderen . Hij zat ook binnen te praten, meer dan 45 minuten , aan een rechthoekige tafel met ongeveer 20 mensen die $ 35.000 tot $ 250.000 per stuk hadden betaald. Hij droeg nooit een masker. Volgens CBS News “moesten alle deelnemers een wettelijke verklaring van afstand ondertekenen, waarbij ze ermee instemden niet te vervolgen als ze COVID-19 contracteerden .”

Sommige mensen die de inzamelingsactie bijwoonden, zeiden dat Trump moe leek. Anderen zijn het daar niet mee eens. Maar de video die kort na zijn terugkeer is opgenomen, vertoont onmiskenbare opstoppingen . Sean Conley, de arts van de president, heeft erkend dat Trump op de dag van de inzamelingsactie ” een lichte hoest had en wat verstopte neus en vermoeidheid “. Conley zegt dat deze ” klinische indicaties “, samen met de positieve test van Hicks, de doktoren van het Witte Huis ertoe brachten om Trump op het virus te testen.

Lees ook:  Het coronavirus COVID-19 pandemie: het ECHTE GEVAAR is:

Comments

comments