De Trump-campagne zet een “leger” van opiniepeilers in om kiezers te intimideren

De Trump-campagne zet een “leger” van opiniepeilers in om kiezers te intimideren

8 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Vanuit zijn presidentiële suite in het Walter Reed National Military Medical Center op maandag riep president Trump zijn aanhangers op zich aan te melden als vrijwilliger als poll watchers, door een link te delen naar de URL ArmyForTrump.com in een tweet die velen hebben bekritiseerd als een poging om kiezers aan te sporen intimidatie op verkiezingsdag.

De tweet volgt op de opmerkingen van Trump tijdens de debatfase van vorige week, waarin hij de extreemrechtse groep Proud Boys opriep om “een stapje terug te doen” en de organisatie verder aan te moedigen, die volgens wetshandhavers actief pogingen plant om te mobiliseren op stembureaus. .

No Title

Volunteer to be a Trump Election Poll Watcher. Sign up today! #MakeAmericaGreatAgainhttps://t.co/3AnrRV7uSz

De oproep van Trump is slechts de laatste poging om de rekrutering door de campagne van 50.000 partijdige opiniepeilers op te voeren die in belangrijke slagvelden in het hele land worden ingezet om “stembeveiligingsoperaties” uit te voeren.

Poll watchers, ook wel bekend als “uitdagers”, worden meestal benoemd door een politieke partij of kandidaat, zogenaamd om ervoor te zorgen dat de verkiezingswetten worden nageleefd, waaronder belangrijke wetten die verkiezingssport in de buurt van stembureaus verbieden. De “poll watchers” van Trump zullen in plaats daarvan waarschijnlijk het effect hebben van het intimideren van gekleurde kiezers onder het mom van bescherming tegen vrijwel niet-bestaande ” kiezersfraude “.

In een recente campagnevideo gebruikte de zoon van de president, Donald Trump jr., Soortgelijke strijdlustige taal bij het beschrijven van de rol van de opiniepeilers van de campagne, waarbij hij de aanhangers van de herverkiezing vroeg om zich bij het ‘leger voor de verkiezingsveiligheidsoperatie van Trump’ aan te sluiten, zeggende: u om ons te helpen ze te bekijken, niet alleen op de verkiezingsdag, maar ook tijdens de vroege stemming en bij de telborden. ”

De rekruteringsinspanningen komen terwijl de Trump-campagne een aanklacht indient tegen de stad Philadelphia, met het argument dat het beleid om opiniepeilingen te weren van nieuw geopende satellietverkiezingsbureaus in strijd is met de wet van Pennsylvania.

De campagne heeft vorige week de rechtszaak aangespannen nadat een campagnevrijwilliger die beweerde een enquêteur te zijn, werd geblokkeerd voor het betreden van een nieuw geopend satellietverkiezingskantoor in West Philadelphia, waar kiezers kunnen solliciteren naar stembiljetten en deze vervolgens ter plaatse kunnen indienen, als ze dat willen .

Drie stadscommissarissen reageerden op de rechtszaak en voerden aan dat de Trump-campagne geen status heeft omdat de vrijwilliger niet over het vereiste certificaat van pollwatcher beschikte en dat zelfs als ze dat wel had, poll watchers niet aanwezig mogen zijn op deze satellietkantoren omdat ze technisch gezien geen stembureaus.

Stadsfunctionarissen voerden ook aan dat de opmerkingen van Trump tijdens het debat van afgelopen dinsdag en de daaropvolgende acties van zijn campagne aantonen dat hij probeert de overwegend democratische kiezers van Philadelphia te intimideren. Trump beweerde ten onrechte dat de opiniepeilingen van de campagne waren geblokkeerd voor het observeren van de eerste dag van persoonlijk vroeg stemmen in de stad en dat kiezersfraude daar hoogtij viert door te zeggen: “er gebeuren slechte dingen in Philadelphia.”

Volgens de wet van Pennsylvania kunnen kandidaten twee opiniepeilers aanstellen in elk verkiezingsdistrict waar ze actief zijn, en politieke partijen kunnen er drie aanwijzen. Verkiezingscommissies moeten opiniepeilers goedkeuren in de provincie waarin ze dienen en waarnemers moeten ook geregistreerd zijn om te stemmen in diezelfde provincie. Ze kunnen aanwezig zijn op stembureaus en formeel de geschiktheid van kiezers betwisten.

De rechtszaak is de tweede die in de staat is aangespannen door de Trump-campagne in een poging om de privileges voor het kijken naar peilingen uit te breiden en te beperken hoe provincies post-in-stembiljetten kunnen verzamelen en tellen. In juni klaagden de Trump-campagne en het Republican National Committee (RNC) de hoogste verkiezingsfunctionaris van Pennsylvania aan, met het argument dat de verblijfsvereisten van peilers ongrondwettelijk zijn, net als de praktijk om sites waar het stemmen via mail-in plaatsvindt niet te classificeren als stembureaus.

Lees ook:  Het VK en de VS beginnen een nieuwe koude oorlog met Rusland en China, dus wat proberen deze regeringen te verbergen?

De rechtszaak werd opgeschort door een federale rechter om het staatsrechtsysteem tijd te geven om zich in te wegen. Begin september gebeurde dat: het Hooggerechtshof van Pennsylvania oordeelde dat de vereiste ingezetenschap van de verkiezingswaarnemer inderdaad grondwettelijk was, daarbij verwijzend naar het feit dat verkiezingen door de provincie gerund, waardoor de Trump-inspanning een klap kreeg.

De afgelopen vier decennia was de RNC beperkt in zijn vermogen om deel te nemen aan poll-watch-operaties nadat de Republikeinen van New Jersey county plaatsvervangende sheriffs en de lokale politie hadden ingehuurd die waren uitgerust met revolvers en portofoons die een New Jersey-kiezer wegstuurden van een stembureau. in 1981.

Een instemmingsdecreet uit 1982 verbood de partij om gekleurde kiezers te intimideren en de politie buiten dienst te vervangen als poll watchers. Dat decreet liep af in 2018. Bijgevolg zijn de presidentsverkiezingen van 2020 de eerste in bijna 40 jaar waarin de RNC niet langer gebonden is aan de voorwaarden van het decreet, en de partij geeft miljoenen uit aan een vernieuwd plan voor het onderdrukken van kiezers met duizenden peilingen. waarnemers gericht op voornamelijk zwarte wijken in Philadelphia.

Kristen Clarke, president en uitvoerend directeur van de Lawyers ‘Committee for Civil Rights Under Law, zei tijdens een recente oproep dat de organisatie zich vooral zorgen maakt over hoe de Trump-campagne al zijn zogenaamde “poll watchers” in Philadelphia inzet.

“De afschaffing van het toestemmingsdecreet van de RNC heeft geresulteerd in een open seizoen voor agenten die dit moment willen uitbuiten,” zei ze. “We zijn vooral bezorgd dat deze personen opzettelijk worden ingezet in gemeenschappen waar grote aantallen zwarte en Latino-kiezers wonen.”

Verder gebruiken extreemrechtse extremistische groeperingen de taal van de Trump-campagne van het kijken naar opiniepeilingen om honderden vrijwilligers te rekruteren om fysiek op stembureaus te verschijnen – velen van hen kregen energie van hun inspanningen na de opmerkingen van Trump “stand back and stand by”.

Voormalig FBI-adjunct-directeur voor contraspionage Frank Figliuzzi vertelde verslaggevers dat wetshandhavingsinstanties en particuliere inlichtingenbedrijven die toezicht houden op de openbare en privécommunicatie van extreemrechtse groepen, waaronder de Proud Boys, meer planning en aanmoediging van leden zien om fysiek bij de peilingen te verschijnen na Trump’s oproep tot actie.

“Rechtsextremistische groepen, waaronder QAnon, Proud Boys, Boogaloo-jongens en gewelddadige militiegroepen, gebruiken allemaal de taal van gewelddadige conflicten in hun publiek en in hun privécommunicatie online,” zei Figliuzzi. “Wat we zien zijn onder meer oproepen tot burgeroorlog en op rassen gebaseerde conflicten door meer wapens te verwerven … en ook oproepen tot een fysieke reactie en aanwezigheid op stembureaus.”

Figliuzzi haalde specifieke berichten aan van leden van de Proud Boys en Boogaloo-beweging, met name plannen voor bijeenkomsten en trainingssessies over hoe je op stembureaus kunt komen. Deze communicatie, zei hij, werd gestimuleerd door de debatreactie van Trump.

Volgens Figliuzzi, zelfs nadat de president de Proud Boys afgelopen donderdag aan de kaak had gesteld, zag de groep de opmerkingen als iets dat Trump ‘moest doen’, en werd ze niet ontmoedigd, maar leek ze nog meer aangemoedigd om actie te ondernemen.

“Het spook van mensen die gewelddadig van aard zijn en een gewelddadige agenda hebben en vaak gewapend zijn met lange wapens, wordt een zeer reële mogelijkheid” bij de peilingen, vertelde hij aan verslaggevers.

Lees ook:  Miljoenen varkens, kippen en runderen worden gedood in de VS terwijl de media waarschuwt dat er "tekorten" komen

Maar zelfs ongewapende Trump-aanhangers zorgen al voor problemen. In september kwamen ongeveer 20 Trump-aanhangers neer op een stemhokje in Fairfax, Virginia, na een parade van “Trump Train”, waarbij vroege kiezers en verkiezingspersoneel werden geïntimideerd met gezangen van “Nog vier jaar, nog vier jaar!” tijdens het rondrijden rond sommige kiezers. Verkiezingsfunctionarissen moesten de kiezers begeleiden en de lijn binnenshuis verplaatsen.

Clarke van de Advocatencommissie en andere voorvechters van burgerrechten doen een beroep op openbare procureurs-generaal en lokale districtsprocureurs om staatsstandbeelden af ​​te dwingen die verkiezing en intimidatie van kiezers op stembureaus verbieden, in het bijzonder, zei ze, in het licht van de passiviteit van het ministerie van Justitie.

Clarke zei dat haar organisatie advocaten heeft in meer dan 30 staten die klaar staan ​​om juridische stappen te ondernemen en die actief met verkiezingsfunctionarissen praten om mogelijke problemen op te lossen. De commissie heeft meer dan 21.000 advocaten klaarstaan ​​om de intimidatie van kiezers te bestrijden, zei ze.

Bovendien hebben Trump’s debatopmerkingen de stad Philadelphia ertoe aangezet om een ​​’interinstitutioneel plan’ te ontwikkelen om te voorkomen dat de aanhangers van de president kiezers bij de peilingen intimideren nadat Trump hen vanuit het debatstadium had aangespoord ‘de peilingen in te gaan en zeer zorgvuldig te kijken’, zelfs hoewel zijn campagne momenteel geen gecertificeerde opiniepeilers heeft die zijn goedgekeurd om in Philadelphia te werken.

De burgemeester van Philadelphia, Jim Kenney, zei dat, hoewel de stad officiële, gecertificeerde opiniepeilers verwelkomt, de politie mogelijk moet ingrijpen om niet-gecertificeerde waarnemers die op stembureaus verschijnen te stoppen als hun aanwezigheid het effect heeft dat kiezers worden geïntimideerd.

De meeste staten staan ​​gecertificeerde poll watchers toe op stemsites. Kijkers van opiniepeilingen worden doorgaans benoemd door kandidaten, politieke partijen of politieke actiecomités, en hun primaire doel “is ervoor te zorgen dat hun partij een eerlijke kans maakt om een ​​verkiezing te winnen”, aldus de Nationale Conferentie van Staatswetgeving . In sommige staten mogen opiniepeilingen de geschiktheid van een kiezer formeel betwisten.

Vanwege het gedecentraliseerde verkiezingsadministratiesysteem van de VS, verschillen de regels die de kwalificaties, bevoegdheden, nabijheid van stembureaus, aantallen en of ze partijdig kunnen zijn, en welke aspecten van het verkiezingsproces ze kunnen observeren, sterk van staat tot staat. staat.

Volgens een onderzoek van de statuten van opiniepeilers, uitgevoerd door de Universiteit van Georgia, zijn de statuten van veel staten met betrekking tot partijdige opiniepeilers verontrustend laks en nodigen ze uit tot misbruik of manipulatie van kiezers door partijdige politieke actoren.

Staten met tolerante regels, zoals Arizona, kunnen partijdige opiniepeilers toestaan ​​om kiezers mondeling uit te dagen. Bovendien is de basis waarop kijkers kiezers kunnen uitdagen, in sommige gevallen erg breed, zoals in Missouri, waardoor de kieswet in het algemeen kan worden aangevochten.

Veel staten verbieden elke directe interactie tussen kijkers en kiezers, en staan ​​alleen schriftelijke betwistingen toe die moeten worden ingediend bij en beoordeeld door een verkiezingsfunctionaris. Pennsylvania – waar Trump pollwatchers vraagt ​​om zich voornamelijk te richten op Black districts – staat partijdige poll watchers echter toe om rechtstreeks met kiezers te communiceren.

Andere statuten kunnen tolerant zijn op een manier die partijdige opiniepeilingen mogelijk maakt om de privacy van het stemhokje zelf te schenden, zoals het statuut van Louisiana dat opiniepeilingen “binnen alle delen van het stembureau” toestaat. De meeste andere staten hebben een regel die bepaalt dat kijkers zich op een bepaalde afstand van stemhokjes moeten bevinden.

Hoewel sommige staten van opiniepeilingen eisen dat ze trainingssessies bijwonen die informatie geven over wie er mag stemmen en de juiste uitdagingsprocedures, hebben veel staten helemaal geen dergelijke training nodig.

Arkansas, Colorado en Iowa staan ​​uitdagingen toe die eenvoudig zijn gebaseerd op het vermoeden van een toeschouwer dat een kiezer niet correct is geregistreerd of anderszins niet in aanmerking komt. Deze brede regels hebben geleid tot incidenten waarbij de vooroordelen van waarnemers hebben geleid tot uitdagingen voor in aanmerking komende kiezers van kleur. Een enquêteur kan bijvoorbeeld niet weten of een toekomstige kiezer de vereiste tijd in de staat heeft gewoond, of hij een misdrijf heeft of dat hij een Amerikaans staatsburger is, simpelweg door ze te observeren.

Lees ook:  COVID-lobbying: hoe voormalige assistenten van Trump, congresleiders, lobbyden bij hun bazen tijdens de pandemie

Bovendien, zoals Laura Williamson, een senior beleidsanalist bij Demos, opmerkt, verschillen staten niet alleen wat betreft de wetten die in de boeken staan, maar ook wat er feitelijk in de praktijk gebeurt. “De wetten zijn allemaal prima en goed, maar ze zijn alleen zo goed als ze worden gehandhaafd, en we weten dat op plaatsen die vijandig staan ​​tegenover bepaalde kiezers die hun fundamentele stemrecht uitoefenen, de wetten in de boeken eigenlijk niet zo belangrijk, ‘zei Williamson.

Ze wees op landelijke provincies waar mogelijk geen scheiding is tussen wetshandhavers en verkiezingsfunctionarissen die ook lid zijn van partijdige opiniepeilingen of andere onofficiële groepen die zijn aangesloten bij de Trump-campagne.

“Ik denk eigenlijk niet dat veel van de wetten in de boeken voldoende zijn, in termen van de kloof tussen de bescherming in de boeken en hoe dat daadwerkelijk mensen stopt die zo duidelijk zijn aangemoedigd door de president,” zei Williamson. . “Zelfs als je strenge wetten in de boeken hebt, is het gebaseerd op het feit dat mensen hun rechten kennen en gewelddadige intimidatie tegengaan, wat een hele opgave is.”

Bovendien, met 41 staten die kiezers toestaan ​​om om welke reden dan ook afwezig te stemmen, kunnen er nieuwe vragen rijzen met betrekking tot de rol van poll watchers bij het observeren hoe mail-in-stembiljetten worden geteld in sommige staten die hun gebruik van dergelijke stembiljetten enorm hebben verhoogd. In staten zoals Oregon en Washington die hun verkiezingen voornamelijk per post houden, kunnen waarnemers zien hoe stembiljetten worden geteld en verwerkt door een districtsadministrateur in plaats van te kijken naar kiezers die stemmen bij de peilingen.

Williamson wees ook op een proces dat bekend staat als ‘kiezerskooien’ waarin peilers proberen kiezers ongeldig te maken door direct mail te sturen naar de adressen van geregistreerde kiezers en een lijst samen te stellen van geadresseerden van wie de post onbezorgd wordt teruggestuurd, met het argument dat de geretourneerde post is bewijs dat de kiezer daar niet woont. Williamson zegt dat dit om verschillende redenen vaak een onnauwkeurige manier is om te bepalen of kiezers in aanmerking komen, waaronder het feit dat kiezers zich vaak binnen dezelfde rechtsgebieden verplaatsen. De praktijk komt dit jaar echter in grotere mate voor omdat staten vanwege de pandemie afhankelijk zijn van stemmen via mail-in, zegt ze.

Ondertussen betekenen reisbeperkingen in verband met pandemieën dat slechts een klein deel van de internationale verkiezingswaarnemers die normaal aanwezig zijn om de Amerikaanse verkiezingen te volgen, dit jaar aanwezig zal zijn.

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in het Europese waarnemingsorgaan voor verkiezingen, het Bureau voor Democratische Instellingen en Mensenrechten, was aanvankelijk van plan om 500 langetermijn- en kortetermijnwaarnemers te sturen vanwege de toegenomen bezorgdheid over de integriteit van de verkiezingen van 2020. Het bureau heeft het initiatief drastisch teruggeschroefd en stuurt nu slechts 30 langetermijnwaarnemers uit 13 lidstaten.

Met minder controles in deze verkiezingscyclus, kunnen progressieve groepen en andere organisaties die “verkiezingsverdedigers” mobiliseren om gespannen situaties op stembureaus te de-escaleren, cruciaal blijken te zijn om te helpen beschermen tegen pogingen om kiezers te intimideren.

Comments

comments