Fauci: Als er geen voorzorgsmaatregelen worden genomen, kunnen COVID-sterfgevallen deze winter 400K bereiken

Fauci: Als er geen voorzorgsmaatregelen worden genomen, kunnen COVID-sterfgevallen deze winter 400K bereiken

8 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Anthony Fauci, een lid van de coronavirus-taskforce van het Witte Huis en de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, vertelde deze week aan een virtueel publiek dat ze niet verbaasd zouden moeten zijn als het aantal slachtoffers van het coronavirus tegen het einde bijna 400.000 bedraagt. van het winterseizoen.

Fauci besprak de kwestie en andere coronavirusgerelateerde onderwerpen dinsdag tijdens een evenement georganiseerd door de American University .

“De modellen vertellen ons dat als we niet doen wat we moeten doen in de herfst en winter, we 300.000-400.000 # COVID19-doden kunnen hebben”, citeerde de universiteit Fauci tijdens het evenement.

De potentiële kosten van het leven hoeven niet zo hoog te zijn, zei Fauci, wat impliceert dat, als de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen, tussen nu en dan veel levens kunnen worden gered.

“Misschien haat 50 procent van jullie mij omdat je denkt dat ik probeer het land te vernietigen”, zei Fauci, verwijzend naar een aantal Amerikanen, voornamelijk Republikeinen , die hun mening over hem de afgelopen maanden hebben gewijzigd. “Maar luister ongeveer zes weken naar me, en doe wat ik zeg, en je zult zien dat de cijfers naar beneden gaan.”

Fauci is al lang een voorstander van maatregelen op het gebied van sociale afstand die door gezondheidsdeskundigen zoals hijzelf zijn voorgesteld, waaronder het aansporen van mensen om maskers te dragen als ze onderweg zijn, een afstand van twee meter van anderen houden en alleen uitgaan in openbare ruimtes wanneer dat nodig is om dat te doen.

Lees ook:  Amerikanen protesteren niet op straat zoals de Fransen

De voorspellingen van de deskundige op het gebied van infectieziekten over het aantal mogelijke sterfgevallen tegen het einde van de winter zijn consistent met andere gezondheidsvoorspellers, waaronder het model van het Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) van de University of Washington , dat in het verleden door het Witte Huis is aangehaald. Volgens dat model zou het totale aantal Amerikaanse sterfgevallen als gevolg van coronavirus op 1 januari volgend jaar tussen 337.000 en 392.000 kunnen bedragen.

IHME heeft echter ook een “universeel maskerprojectiemodel”, dat schat hoeveel sterfgevallen er kunnen gebeuren als iedereen op een consistente manier maskers of gezichtsbedekking draagt. Volgens die schattingen zou het totale aantal doden bij COVID-19 op 1 januari kunnen worden teruggebracht tot ergens tussen 261.000 en 299.000.

Het model merkt verder op dat, als bijna iedereen in de VS maskers zou dragen, het verwachte dagelijkse aantal doden in het land met maar liefst 59 procent zou worden verminderd ten opzichte van projecties onder de huidige omstandigheden waarin niet iedereen de vermelde gezondheidsrichtlijnen volgt.

De ideeën van Trump over het coronavirus staan ​​echter in schril contrast met de bezorgde opvattingen van Fauci. De president suggereerde bijvoorbeeld op dinsdagochtend (de dag nadat hij terugkeerde van Walter Reed National Military Medical Center, waar hij de modernste medische zorg voor COVID ontving) ten onrechte dat het virus niet erger was dan de griep, en voegde eraan toe dat “we leren leven met Covid.”

De opmerkingen van de president komen niet overeen met wat hij in februari aan journalist Bob Woodward vertelde, toen hij de ziekte beschreef als veel dodelijker dan de griep.

Sinds woensdagochtend hebben de VS meer dan 7 miljoen bevestigde gevallen en zijn sinds begin maart meer dan 215.000 Amerikanen overleden aan COVID-19.Lees ook:  RNC-conventie van Trump omarmt woede en angst, ondanks dat het als 'optimistisch' wordt bestempeld

Comments

comments