“Super-Spreader” Trump keert terug naar Oval Office ondanks besmettelijk te zijn

“Super-Spreader” Trump keert terug naar Oval Office ondanks besmettelijk te zijn

8 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Elke keer hebben Donal Trump en de Republikeinse wetgevers ervoor gekozen om informatie rond COVID-19- diagnoses te verbergen in plaats van deze openbaar te maken , ondanks de enorme gezondheidsrisico’s die dit met zich meebrengt voor iedereen om hen heen. In zijn laatste zelfzuchtige daad van bedreiging verliet Trump, nog steeds besmet met coronavirus, de isolatie woensdagmiddag en werkte vanuit het Oval Office , waarbij het personeel persoonlijke beschermingsmiddelen moest dragen, zoals een jas, een chirurgisch masker en oogbeschermers die werden geleverd in een zogenaamd ‘ isolement’. winkelwagen . 

Trump’s combinatie van verduistering en agressieve roekeloosheid ha s ontketende een golf van infecties en een verhoogde blootstelling aan risico’s, niet alleen op het Witte Huis , maar ook op de top militair personeel en de bredere p opulace van het District of Columbia .

Het Witte Huis weigert nog steeds basisvragen te beantwoorden, zoals wanneer Trump ‘ s laatste negatieve COVID -19- test was we nog steeds niet ‘ t weet wanneer Trump werd besmet. Het debat van 29 september was gebaseerd op een ‘ eerensysteem ’ waardoor de Trump-campagne, die te laat arriveerde om ter plaatse te testen en slechte resultaten te krijgen , toch mee kon doen. Maar het ‘ s mogelijk Trump ha ‘ t getest voor de dagen voor het debat: De N ieuw ork Times gemelddat het Witte Huis werd alleen het creëren van een “ indruk ” dat Trump werd dagelijks getest, en in feite werd Trump niet dagelijks getest.

Wat we weten doen is th aan, zelfs nadat het Witte Huis wist Trump ‘ s dicht Advis r Hope Hicks werd ervaren coronavirus symptomen, de resident reizen ed een New Jersey fundraiser bij zijn Bedminster golfresort hoe dan ook, het blootstellen van zijn veiligheid detail, personeel en zijn schenkers, die tot aan atte nd betaalden . Het was niet het Witte Huis dat aankondigde dat Hope Hicks positief was getest ; het verhaal werd gebroken door Bloomberg ‘ s Jennifer Jacobs. Zonder Jacobs ‘ rapportage, lijkt likel y het Witte Huis zou verborgen hebben den alleshet zou kunnen.

Trump vertrouwt al lang op leugens en verduistering in zijn ambtstermijn, en nu brengen hij en zijn binnenste cirkel zowel de natie als hun eigen personeel in gevaar om te proberen hun greep op de macht te behouden. Procureur-generaal Bill Barr – die ‘ s een integraal onderdeel van Trump ‘ voortdurende inspanningen s in stemming te onderdrukken, en die wordt beschuldigd van 1.600 voormalige ministerie van Justitie advocaten van het proberen om hulp Trump in de verkiezingen – in eerste instantie weigerde quarantaine ondanks zijn uitgebreide exposure tijdens een Rose Garden-evenement op 26 september. Op 4 oktober deed hij , maar niet voordat hij waarschijnlijk vele anderen heeft blootgelegd vanwege zijn roekeloosheid.

Republikeinse wetgevers zijn even nalatig geweest. Senator Mike Lee ervoer op 1 oktober symptomen , kreeg een test, maar ging toch naar de senaat en stelde mogelijk zijn collega’s bloot . Lee was waarschijnlijk besmet bij de aankondiging van de nominatie van Amy Coney Barrett in de Rose Gard en, waar hij werd vastgebonden terwijl hij mensen omhelsde zonder een masker te dragen. De Leider Mitch McConnell van de Meerderheid van de senaat heeft geweigerd verslaggevers te vertellen de laatste keer dat hij werd getest; en senator Chuck Grassley, die ‘ s 87 jaar oud en de derde in de lijn van troonopvolging na House Speaker Nancy Pelosi, heeft gezegdhij zal niet de moeite nemen om getest te worden . Senator Ron Johnson werd op 2 oktober getest op COVID-19 , maar in plaats van in quarantaine te gaan in afwachting van de resultaten, ging hij naar een inzamelingsactie met Oktoberfest- thema. En senator Roger Wicker werd gefotografeerd met zijn masker onder zijn gezicht op een Delta vlucht van Washington, , wat ertoe leidde dat de luchtvaartmaatschappij aankondigde het incident te zullen onderzoeken .

Dit gedrag gebeurt zelfs nu de hele republikeinse senaatscollege waarschijnlijk is blootgesteld, aangezien ze drie keer per week persoonlijk samenkomen voor de lunch en ze hun maskers afnemen tijdens het eten en praten . Dit hooghartige houding strekt zich uit tot Republikeinse wetgevers buiten D en heeft al dodelijke gevolgen: Een GOP provincie stoel in Arkansas stierven uit COVID-19, na zijn commissie organiseerde een masker minder verzamelen van vorige maand dat de Republikeinse senator Tom Cotton en Rep Loui Gohmert deelnemer d.

Lees ook:  De Obamagate-zwendel: Bill Barr heeft net toegegeven dat er daar geen is maar dat houdt Trump niet tegen

Trump en de Republikeinen ‘ gedrag is waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor stymieing de natie ‘ s militaire leiding. Admiraal Charles Ray, de vice-commandant van de kustwacht, testte maandag positief , waardoor het risico van blootstelling tijdens de hoge militaire leiding ontstond en alle Joint Chiefs of Staff in quarantaine werden geplaatst. Ray attend ed 27 september evenement in het Witte Huis met Gouden Ster families waar de gasten binnen waren zonder maskers .

De afgevaardigden van Trump zijn ook roekeloos geweest met de gezondheid van de mensen om hen heen en negeerden de richtlijnen van Centers for Disease Control and Prevention (CDC) om na blootstelling in quarantaine te plaatsen. De woordvoerder van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, lichtte de pers zonder masker een dag voordat ze positief testte in. Een van McEnany ‘ stafmedewerkers heeft vervolgens getest positief, ook.

De gevolgen zijn verwoestend voor de regio. Trump ‘ reeks s masker minder , close-kwartaal evenementen, van de Rose Garden met de Gold Star families event op 27 september, toevluchtsoord ‘ t net besmet het Witte Huis ‘ s inner circle – hun effect heeft verspreid in de Dist říct f Columbia overall. Op 5 oktober, Washington ., Zagen 105 nieuwe gevallen, zijn grootste eendaagse piek in de nieuwe infecties zonde ce juni. Een t het U .Capitol, verschillende mensen zijn met verlof nadat ze positief hebben getest, of vermoedelijk positief. Twee leden van het personeel van de residentie van het Witte Huis zijn positief getest en kregen te horen dat ze ‘ discretie ’ moesten gebruiken bij het bespreken ervan. Het personeel van de residentie telt bijna 90 , zijn grotendeels zwart en latino, en vaak ouderen.

Ondertussen staat het Witte Huis , in een bittere vertoning van medisch misdrijf, het personeel niet toe om te testen op het coronavirus in de kliniek van de White House Medical Unit, volgens een rapport van 4 oktober van CNN ‘ s Kaitlan Collins. In plaats daarvan, het Witte Huis is het leiden van medewerkers om thuis blijven en praten met hun huisarts is dat deze symptomen vertoont. Het gebrek aan zorg voor het personeel van het Witte Huis heeft mogelijk bijgedragen aan een piek in het aantal mensen dat gebruikmaakt van het District of Columbia s gratis testlocaties voor coronavirus buitenshuis. Op 5 oktober werden 600 coronavirus-tests uitgevoerd op slechts één testlocatie – ongeveer het dubbele van het dagelijkse gemiddelde .

Door het l aos in de regio en het vacuüm van leiding, leden van ongress van de D , Maryland en de regio Virginia schreven naar het Witte Huis en eisten dat het het totale aantal positieve tests onder het personeel van het Witte Huis zou vrijgeven De wetgevers eisen ook dat het Witte Huis het opsporen van contacten versnelt om iedereen die in contact is gekomen met Trump te identificeren en op de hoogte te stellen. Maar het Witte Huis heeft geweigerd dit te doen, zelfs als de CDC heeft aangeboden zijn hulp. Bij gebrek aan cruciale transparantie van het Witte Huis, student van Middlebury Benjy Renton heeft samen met een besmettelijke ziekte onderzoeker Jesse O ‘ Shea en media analytics professional Peter Walker te lanceren een crowdsourced website om het spoor gebeurtenissen die waarschijnlijk geleid tot infecties, en de resultaten gecompileerd van het Witte Huis ‘ s testen. Ondertussen hebben verslaggevers tijdlijnen opgesteld .

Niemand is zo roekeloos met anderen ‘ gezondheid tha Trump hem zelf, noch als schaamteloos theatraal over. Op maandag, Trump getweet de ableist sentiment dat men s houldn ‘ t laten coronavirus ‘ domineren je leven, ’ wat impliceert dat de meer dan 210.000 die ‘ ve overleden aan het virus e s far so deed als gevolg van een aantal persoonlijke falen, in plaats van bezwijken tot een dodelijke ziekte. En toen hij maandag het Walter Reed-ziekenhuis verliet om terug te keren naar de medische zorg in het Witte Huis, stond hij op het balkon voor camera’s en verwijderde dramatisch zijn masker  zijn ademhaling was zichtbaar gespannen. Het was een visueel bedoeld om kracht uit te stralen, maar de meesten zagen het door voor de grotere symboliek. Hoewel stoffen maskers de drager kunnen helpen beschermen tegen grote druppels die door anderen worden uitgestoten, zijn ze het meest effectief om te voorkomen dat de drager het virus naar anderen verspreidt . Door op onday plechtig zijn masker af te doen, verklaarde Trump impliciet ” Ik zal je besmetten ” tegen een natie op scherp.

Opmerking: dit artikel is eind woensdag bijgewerkt om nieuwe informatie op te nemen over de terugkeer van Trump naar het Oval Office.Lees ook:  Corona-uitbraak in Peking: het pad leidt naar geïmporteerde zalm

Comments

comments