4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Extreemrechts in de VS had complot om de gouverneur van Michigan te ontvoeren om burgeroorlog te starten

Gretchen Whitmer

This photo provided by the Michigan Office of the Governor, Michigan Gov. Gretchen Whitmer addresses the state during a speech in Lansing, Mich., Friday, April 17, 2020. Whitmer said she hopes to gradually begin reopening the state's economy on May 1 after weeks of a strict stay-at-home order that has crippled businesses and caused more than 1 million unemployed people to seek aid during the coronavirus crisis. (Michigan Office of the Governor via AP, Pool)


 15 total views,  3 views today

Washington –  Federale en staatsautoriteiten in Michigan hebben beschuldigingen onthuld tegen 13 mensen die beschuldigd worden van afzonderlijke complotten om de Democratische gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, te ontvoeren wegens coronavirusbeperkingen die ze in de staat heeft opgelegd, en beschrijft de aangrijpende beschuldigingen in gerechtelijke documenten op donderdag.

Zes verdachten worden federaal beschuldigd van samenzwering tot ontvoering en werden woensdag gearresteerd. Een strafklacht die dinsdag bij de federale rechtbank is ingediend en donderdag is ontsloten, identificeert de verdachten als Adam Fox, Barry Croft, Ty Garbin, Kaleb Franks, Daniel Harris en Brandon Caserta. De zes worden ervan beschuldigd Whitmer in haar vakantiehuis te ontvoeren en haar voor de verkiezingen van november te berechten wegens verraad.

Zeven mensen die banden hebben met een militie die bekend staat als de Wolverine Watchmen, zitten op beschuldiging van de staat vast, zei procureur-generaal Dana Nessel van Michigan. De zeven worden beschuldigd van het proberen de huisadressen van wetshandhavers te vinden om hen als doelwit te nemen, het uiten van geweld met de bedoeling ‘een burgeroorlog uit te lokken’ en het plannen en trainen om het gebouw van de hoofdstad van Michigan aan te vallen en overheidsfunctionarissen, waaronder Whitmer, te ontvoeren. .

Hoewel de groep niet wordt genoemd in de gerechtelijke documenten van de federale regering, identificeerde procureur-generaal Dana Nessel van Michigan de groep als de Wolverine Watchmen, en zei dat haar kantoor zeven van zijn leden heeft gearresteerd en aangeklaagd op grond van de antiterrorismewet van de staat (naast de aanklachten van de federale regering tegen de vorige zes mannen). Nessel zei dat de aangeklaagde mannen hoopten ‘een burgeroorlog te ontketenen’.

Volgens de beëdigde verklaring van Trask hadden Fox en Croft “de gewelddadige omverwerping van bepaalde regerings- en wetshandhavingscomponenten besproken” sinds ten minste begin 2020, waarbij ze beweerden dat ze dachten dat staatsregeringen de grondwet schonden.

In juni richtte Fox zijn aandacht op gouverneur Whitmer, noemde haar een “tirannieke trut” en livestreamde een video “waarin hij klaagde over het gerechtelijk systeem en de staat Michigan die de opening van sportscholen controleert”, aldus de regering.

Grijp de verdomde gouverneur. Grijp gewoon die teef, ‘zei Fox in een gesprek in juli, opgenomen door de FBI.

Harris stelde ook voor in een gecodeerde groepschat om “één persoon naar haar huis te laten gaan, op de deur te laten kloppen, en als ze antwoordt, haar gewoon een dopje te geven”, maar de groep besloot tot ontvoering, zegt de regering.

Fox had naar verluidt de hoop uitgesproken dat het complot soortgelijke omverwerpingen van gouverneurs in andere staten zou inspireren. ‘Ik zie dat verschillende staten hun verdomde tirannen meenemen. Iedereen neemt zijn tirannen mee ”, zei hij volgens de regering.

Deze plot ziet eruit alsof het niet alleen ijdel gepraat was

De beëdigde verklaring van Trask gaat verder met verschillende details van de vermeende samenzwering waardoor het leek alsof het niet alleen loze praatjes waren – de planning was behoorlijk ver gevorderd. De regering beweert:

  • De groep begon met een geheime ontmoeting in de kelder van Fox’s bedrijf, via een luik dat Fox bedekt hield met een kleed. Fox stond niet toe dat mobiele telefoons naar beneden werden gebracht (maar een deelnemer droeg een draad).
  • Tijdens de zomer trainden de mannen in het huis van een van de leden van de militiegroep in tactieken en wapens. Ze bespraken de bestorming van het Capitool van Michigan, maar kwamen al snel tot de conclusie dat Whitmer kwetsbaarder zou zijn in haar vakantiehuis of in de officiële zomerresidentie van de gouverneur. “Het is een perfecte setup. Van overal waar ze woont, is dit de enige die waarschijnlijk echt haalbaar is, ”zei een plotter in een opgenomen gesprek.
  • Uiteindelijk maakten enkele van de mannen twee uitstapjes om Whitmer’s vakantiehuis te bewaken en de logistiek voor de ontvoering te bespreken. Ze stelden voor om een ​​nabijgelegen brug te bombarderen om de reactie van de politie te vertragen. Ze bespraken ook het plaatsen van bommen elders om de politie af te leiden terwijl de ontvoering zich voltrok.
  • Fox zei in een gecodeerde chat dat hij een taser van 800.000 volt had gekocht voor gebruik bij de operatie, en hij en verschillende anderen waren van plan om woensdag iemand te ontmoeten (onbekend bij hen, een undercover FBI-agent) om explosieven te kopen.

Trump reageerde op Twitter op de opmerkingen van Whitmer en schreef in een thread dat “mijn ministerie van Justitie en federale wetshandhaving vandaag hebben aangekondigd dat ze een gevaarlijk complot tegen de gouverneur van Michigan hebben verijdeld. In plaats van te bedanken, noemt ze me een blanke supremacist – terwijl Biden en de democraten weigeren Antifa te veroordelen, anarchisten, plunderaars en maffia die door de Democraten geleide steden platbranden. ” Hij riep ook opnieuw Whitmer op om de staat te heropenen.

JavaScript is not available.

No Description

In een beëdigde verklaring bij de federale klacht citeerde een FBI-agent een van de beklaagden die zei dat Whitmer “op dit moment ongecontroleerde macht heeft. Aan alle goede dingen moet een einde komen”. De agent schreef dat gepraat over het aanvallen van de gouverneur al in juni aan de oppervlakte kwam toen Fox en andere leden van een niet nader genoemde militie elkaar ontmoetten in Ohio. Ze waren boos over de mandaten van Whitmer die waren afgegeven in reactie op het coronavirus dat bedrijven stopte.

Affidavit in Gretchen Whitm… by Stefan Becket

Uit de documenten blijkt dat naarmate de gesprekken de daaropvolgende maanden voortduurden, soms tijdens tactische trainingsbijeenkomsten, er een steviger plan werd gevormd. De mannen gebruikten operationele veiligheidsmaatregelen om detectie te voorkomen, waaronder communicatie met gecodeerde berichtuitdrukkingen en het gebruik van codewoorden en -zinnen, zei de Amerikaanse procureur van het westelijke district van Michigan Andrew Birge tijdens een persconferentie.

Volgens gerechtelijke documenten hoorde de FBI begin 2020 via sociale media dat een groep het had over de “gewelddadige omverwerping van bepaalde onderdelen van de regering en de wetshandhaving”. Onder de betrokkenen waren twee van de mannen die donderdag werden aangeklaagd, Croft en Fox, die naar verluidt mensen wilden samenbrengen “voor hun zaak en actie wilden ondernemen tegen meerdere deelstaatregeringen” waarvan zij dachten dat ze de grondwet schonden.

Tijdens een gesprek met een FBI-bron, dat werd opgenomen, beschreef Fox een ontmoeting in Dublin, Ohio, en zei hij dat hij “200 man” nodig had om het hoofdgebouw van Michigan in Lansing te bestormen en gijzelaars te nemen, waaronder Whitmer.

Fox zei naar verluidt dat de groep Whitmer zou berechten wegens “verraad” en dat ze hun plan zouden voortzetten voor de verkiezingen in november.

De FBI zei dat de groep deelnam aan training en van plan was om Whitmer in juni en juli te ontvoeren, waaronder vuurwapenopleiding en gevechtsoefeningen. Tijdens een sessie op 11 juli probeerden Croft en een lid van de militiegroep naar verluidt geïmproviseerde explosieven te maken, hoewel de apparaten niet tot ontploffing kwamen. 

Op een bijeenkomst in Ohio op 18 juli, die werd bijgewoond door vijf van de mannen, spraken de aanwezigen over het aanvallen van een Michigan State Police-faciliteit, terwijl Garbin volgens de beëdigde verklaring voorstelde om Whitmer’s vakantiehuis “neer te schieten”. In een aparte vergadering op 27 juli zei Fox dat de beste kans om de gouverneur te ontvoeren zou zijn wanneer ze aankwam in of haar persoonlijke vakantiehuis of het officiële zomerhuis van de gouverneur verliet.

“Fox beschreef het als een ‘Grijp en grijp, man. Grijp de f *** in’ Gouverneur. Pak gewoon de klootzak. Omdat dat dat punt, doen we dat, kerel – het is voorbij ‘,” de crimineel klacht leest.

Volgens de aanklacht van de rechtbank zei Fox dat de groep Whitmer zou verhuizen naar een veilige locatie in Wisconsin nadat ze was ontvoerd, waar ze een “proces” zouden houden. 

Tijdens hun planning hielden de mannen twee keer toezicht op het vakantiehuis van Whitmer, eenmaal per dag op 29 augustus en nogmaals half september. Fox en Croft bespraken ook het laten ontploffen van explosieven om de aandacht van de politie af te leiden van het huis van Whitmer, en Fox ging zelfs zo ver dat hij de onderkant van een brug inspecteerde op plaatsen waar een explosieve lading kon worden geplaatst, aldus federale aanklagers.

De groep was van plan om eind oktober een laatste trainingsoefening voor hun plan te houden, hoewel Fox zijn bezorgdheid uitte over de datum van het complot dat te dicht bij de presidentsverkiezingen zou plaatsvinden. Toch waren de mannen van plan om 7 oktober te ontmoeten om te betalen voor explosieven, die zouden worden gebruikt om een ​​brug op te blazen die naar het huis van Whitmer leidt, en om tactische uitrusting uit te wisselen, aldus de beëdigde verklaring.

In mei zei Whitmer dat enkele gewapende demonstranten die demonstreerden in het Capitool in tegenstelling tot enkele van haar acties om het coronavirus te bestrijden, “enkele van het ergste racisme” en “vreselijke delen” van de Amerikaanse geschiedenis uitbeeldden . 

Een woordvoerder van de procureur-generaal van Michigan bevestigde dat twee van de gearresteerden op 30 april met geweren werden gefotografeerd in de galerie van de Senaat in Michigan, waarin werd opgeroepen de staat te heropenen. 

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments