Nee, Regeneron genas Donald Trump van Covid-19 niet

Nee, Regeneron genas Donald Trump van Covid-19 niet

9 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

En er was geen excuus voor die infomercial voor het Witte Huis.

Woensdagmiddag tweette president Trump een video van bijna vijf minuten waarin hij zijn vooruitgang bij het herstellen van Covid-19 rechtstreeks toeschreef aan een behandeling met monoklonale antilichamen van Regeneron, een bedrijf waarin hij eerder heeft geïnvesteerd . In de video suggereerde Trump dat we ons geen zorgen meer hoeven te maken over het coronavirus omdat er een “remedie” is.

Er zijn veel redenen om bezwaar te maken tegen de president van de Verenigde Staten die reclame maakt voor de werkzaamheid van een experimenteel medicijn en bij naam reclame maakt voor een bedrijf waarmee hij banden heeft en waarvan de leidinggevende lid is van zijn golfclub, terwijl hij voor de Witte Huis. Maar er is er een in het bijzonder die artsen in deze bizarre aflevering hebben geïdentificeerd: de eigen gezondheidsupdates van de president werpen een schaduw van onzekerheid over de effectiviteit van de behandeling.

Eerder die dag bracht dr. Sean Conley, de dokter van Trump, een brief uit die zelf niet veel nieuwe informatie opleverde. Trump, zei hij, was naar verluidt 24 uur symptoomvrij. (Dat is niet verwonderlijk als hij nog steeds medicijnen zoals aspirine of steroïden gebruikt die de symptomen onderdrukken.) Trump had geen aanvullende zuurstof nodig sinds hij in het ziekenhuis werd opgenomen, schreef Conley. Hij schreef ook dat Trump detecteerbare niveaus had van wat bekend staat als IgG-antilichamen voor het coronavirus.

Meer vertellen was wat er niet in de brief stond. Een detail dat zou aangeven hoe goed Trump het virus bestrijdt, is een afname van zijn viral load, dwz de hoeveelheid virus in zijn lichaam. In voorlopige resultaten over de behandeling met monoklonale antilichamen REGN-COV2, aangekondigd door Regeneron in een persbericht vorige week, leek de medicatie de virale last van patiënten met milde ziekte te verlagen. Als de behandeling werkt, zou Trump een dergelijke achteruitgang kunnen verwachten. Maar dat detail was opvallend afwezig in deze en andere updates over zijn gezondheid. Bovendien merkte Conley’s brief op dat Trump niveaus van IgG-antilichamen vertoont – maar hij specificeerde niet of die antilichamen afkomstig waren van de Regeneron-behandeling zelf, die gewoonlijk vier weken in het lichaam blijft hangen, of dat Trump zijn eigen antilichamen produceert. antilichamen.

Lees ook:  Technologie en handelsoorlog: VS, EU en China

Met een geschiedenis van kersverse updates over de gezondheid van Trump, zeggen experts dat deze omissies een verrassend beeld schetsen. Op basis van eerdere updates, als het medische team van Trump positieve indicaties had gezien, zouden ze deze hebben gedeeld. Met dat in gedachten zou de uitspraak van Trump dat hij er zeker van is dat de REGN-COV2 verantwoordelijk is voor zijn wonder “genezing” nogal roekeloos kunnen zijn. Het is niet alleen experimenteel, hij heeft ook geen echt bewijs dat het werkt – en hij heeft misschien bewijs dat het dat niet is.

“Er is geen enkel bewijs dat hij ‘genezen’ is, en zelfs als hij beter wordt, is er niets dat bewijst dat het de Regeneron-behandeling was (of niet),” Dr. Megan Ranney, universitair hoofddocent spoedeisende geneeskunde en openbare gezondheid aan de Brown University, vertelde me. “Bovendien hebben mensen door het claimen van ‘wondermiddelen’ al problemen gekregen met hydroxychloroquine en bleekmiddel; Ik wou dat de president had geleerd te wachten voordat hij deze hyperbolische uitspraken deed. ”

Ze zei dat Conley’s vermelding dat de president IgG-antilichamen had ‘bizar’ was. Het impliceert dat hij geen IgM-antilichamen heeft, een type antilichaam dat het menselijke immuunsysteem van nature aanmaakt vóór of tegelijkertijd met de IgG-antilichamen die de behandeling bevat. Natuurlijke IgM- en IgG-antilichamen zouden suggereren dat het lichaam zijn eigen reactie op het virus opbouwt, en ze bieden meestal immuniteit voor een paar maanden. Als Trump alleen antilichamen heeft die door de behandeling worden geleverd, zei Ranney, “dan heeft hij waarschijnlijk geen aangeboren immuniteit, en wanneer de Regeneron uitgewerkt is, zal hij opnieuw vatbaar zijn voor het virus.” Om de zaken nog ingewikkelder te maken, neemt Trump ook dexamethason, een krachtige steroïde die, wanneer hij vroeg in de loop van Covid-19 wordt ingenomen, het lichaam zou kunnen onderdrukken om zijn eigen immuunrespons op het virus op te bouwen.

Lees ook:  Waarom 'Obamagate' nooit tot iets van betekenis zal leiden

Ranney neemt de gezondheidsupdates van Trump met een flinke korrel zout. “Ik moet deze gissingen nemen, omdat ik niet kan vertrouwen op wat ons wordt verteld,” zei ze. “De hele week heeft de regering onvolledige of halfwaarheidsgetrouwe persgegevens verstrekt over de koers van de president. We zijn daarom genoodzaakt om tussen de regels door te lezen. ” Ranney zei dat gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken, en niet de uitspraken van politici, de beste manier zijn om te weten of en hoe behandelingen met monoklonale antilichamen werken. “Ik geloof dat deze behandeling veelbelovend is – ze heeft een goede biologische aannemelijkheid om te werken – maar het is gewoon te vroeg om te zeggen of ze effectief is of niet,” zei ze.

Dr. Ellie Murray, een assistent-professor epidemiologie aan de Boston University School of Public Health, benadrukte ook het belang van de gouden standaard klinische onderzoeken. Toch zou Trump’s goedkeuring van zijn behandeling de perspectieven van potentiële deelnemers kunnen beïnvloeden . “Als mensen al een mening hebben over een medicijn, kan het erg moeilijk zijn om deelnemers in te schrijven. En het Regeneron-proces is nog steeds aan de gang ”, vertelde ze me. Bovendien is het, omdat Trump verschillende medicijnen gebruikt, moeilijk te zeggen welke hem hebben geholpen, zei ze.

Zelfs als uit de klinische onderzoeken blijkt dat de behandeling effectief is, is het niet het wondermiddel dat Trump in zijn video belooft. In tegenstelling tot de verbazingwekkende productie en distributie die de president in zijn video beloofde, zou het erg moeilijk, zo niet onmogelijk zijn om voldoende behandelingen met monoklonale antilichamen te produceren voor iedereen die ziek is. Vanwege het beperkte aanbod zal het waarschijnlijk alleen worden gebruikt door degenen die het grootste risico lopen op het virus , zoals gezondheidswerkers en ouderen – en degenen die het zich kunnen veroorloven.

Lees ook:  Terwijl onze Europese buren rebelleren op straat, blijven de Duitsers op hun comfortabele bank.

Bedrijven zoals Regeneron en Eli Lilly hebben niet aangekondigd hoeveel hun behandelingen met monoklonale antilichamen zouden kunnen kosten, maar de gemiddelde jaarlijkse prijs van bestaande behandelingen met monoklonale antilichamen was bijna $ 100.000 in 2018. In zijn video beweerde Trump dat “iedereen ze gratis krijgt”, maar het is buitengewoon onduidelijk hoe dat kan gebeuren – vooral voor mensen die niet of onderverzekerd zijn. Omdat de behandeling is ontwikkeld door de antistoffen tegen foetale weefselcellen te testen , kan er bovendien ideologische oppositie tegen zijn. (De behandeling zelf bevat echter geen cellen uit foetaal weefsel.)

Misschien wel het meest zorgwekkend, in een hoop verontrustend nieuws, zijn de voortdurende inspanningen van Trump om het normale regelgevingsproces voor nieuwe medicijnen en vaccins te overrulen of te politiseren . Tot voor kort heeft hij herhaaldelijk beloofd dat er op de verkiezingsdag een vaccin beschikbaar zou zijn, zelfs als de regering de voorschriften van de Amerikaanse Food and Drug Administration zou moeten negeren. In zijn video van woensdag zei de president: “Ik heb de EUA geautoriseerd,” of toestemming voor gebruik in noodgevallen, om de Regeneron-behandeling beschikbaar te maken voor het publiek voordat de gegevens van de klinische proef bestaan. Dat lijkt niet alleen niet waar te zijn , dat is ook niet de beslissing van Trump: de FDA keurt EUA’s goed.

No Title

On today’s message from Trump about his mAb treatment: “The gave me Regeneron” “at my suggestion” “I felt well immediately”He now claims: “I call it a cure,” “I’ve authorized the EUA” “Everyone will get them free”All false. All predictable.https://t.co/enPvD7Tumr pic.twitter.com/k9MTc9oZHs

Hoewel behandelingen zoals monoklonale antilichamen veelbelovend lijken, heeft elke expert met wie ik de afgelopen 10 maanden over het coronavirus heb gesproken, benadrukt dat de regering-Trump de potentiële vooruitgang blijft ondermijnen door bepaalde behandelingen , vaccins , tests en pandemisch beleid aan te bevelen zonder voldoende gegevens. Dergelijke aankondigingen helpen niet, maar kunnen blijvende schade toebrengen aan de inspanningen om toegankelijke, betaalbare en effectieve manieren te ontwikkelen om het virus te stoppen.Comments

comments