Pelosi introduceert een wetsvoorstel om de mentale, fysieke capaciteit van de president voor zijn functie te beoordelen

Pelosi introduceert een wetsvoorstel om de mentale, fysieke capaciteit van de president voor zijn functie te beoordelen

9 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

House Speaker Nancy Pelosi (D-Calif.) En Rep. Jamie Raskin (D-Md.) Zullen vrijdag wetgeving introduceren om een ​​25th Amendment in te stellen om de mentale en fysieke capaciteit van de president om een ​​functie te bekleden te beoordelen, volgens een persbericht.

Waarom het ertoe doet: de wetgeving, die komt terwijl Trump nog steeds herstellende is van COVID-19 , is grotendeels symbolisch, aangezien het hoogst onwaarschijnlijk is dat de Senaat met een Republikeinse meerderheid het wetsvoorstel zelfs maar in overweging zal nemen.

  • De commissie zou worden ingesteld onder het 25e amendement, dat het mogelijk maakt “het Congres te helpen zorgen voor effectief en ononderbroken leiderschap in de hoogste functies in de uitvoerende macht”, stelt het persbericht.

Vermeldenswaard: Raskin sponsorde in 2017 een soortgelijk wetsvoorstel , waarin werd opgeroepen tot een commissie bestaande uit artsen en psychiaters om te bepalen “of de president geestelijk of lichamelijk niet in staat is om de bevoegdheden en plichten van het ambt te vervullen”.

Trump retweets, schrapt de verdediging van zijn ontslag onder 25e amendement

President Donald Trump deelde een Twitter-bericht waarin hij het juridische kader verdedigde dat zou kunnen leiden tot zijn mogelijke ontslag onder het 25e amendement van de Amerikaanse grondwet, voordat hij het donderdag snel wist te verwijderen.

Trump deelde een tweet van Andrew Feinberg, verslaggever van het Witte Huis, die commentaar gaf op een tweet van Republikeinse vertegenwoordiger Mark Green uit Tennessee die suggereerde dat House Speaker Nancy Pelosi misschien van plan was ‘een staatsgreep te plegen’ nadat ze het 25e amendement had genoemd in verband met de president.

“Het 25e amendement werkt niet op die manier, en het is ook geen staatsgreep om het te gebruiken”, tweette Feinberg.

No Title

Donald Trump retweeted this post, seemingly supporting the use of the 25th Amendment.I have to assume this is a cry for help. pic.twitter.com/7Inia6asBB

De president verwijderde snel zijn retweet en tweette de originele tweet van Green, die zelf commentaar gaf op een C-SPAN-video van Pelosi op een persconferentie van donderdag waarin hij het recente gedrag van Trump besprak en zei dat ze morgen “over het 25e amendement zou praten”.

Pelosi en Rep. Jamie Raskin (D-Md.) Zijn van plan om vrijdag wetgeving in te voeren die de Commissie inzake presidentiële capaciteit tot kwijting van de bevoegdheden en plichten van het bureau wordt genoemd. Het voorstel zou een congrespanel oprichten om de geschiktheid van een president onder het amendement te bepalen, waarvan een bepaling de verwijdering mogelijk maakt van presidenten die “niet in staat zijn om de bevoegdheden en plichten” van het ambt te vervullen.Lees ook:  Coronavirus verwoest Italië: is het het resultaat van globalisme en vrije handel?

De gezondheid van Trump is onlangs in twijfel getrokken vanwege zijn aankondiging dat hij en first lady Melania Trump afgelopen vrijdag de diagnose COVID-19 hadden gekregen, waarbij de president in het weekend in het Walter Reed Medical Center werd opgenomen.

No Title

TO MY FAVORITE PEOPLE IN THE WORLD! pic.twitter.com/38DbQtUxEu

Het gedrag van de president sinds de diagnose, en zijn terugkeer naar het Witte Huis na zijn verblijf in het ziekenhuis, heeft er ook toe geleid dat sommigen de toestand van zijn geestelijke gezondheid in twijfel trekken. Pelosi zei dat Trump “momenteel in een gewijzigde staat verkeert” tijdens haar persconferentie, en voegde eraan toe dat “de dissociatie van de realiteit grappig zou zijn als het niet zo dodelijk was.”

“Ik ben terug omdat ik een perfect fysiek exemplaar ben en heel jong ben”, beweerde de 74-jarige president tijdens een interview met Fox Business op donderdagochtend. ‘Dus op die manier heb ik geluk.’

Trump beweerde ook tijdens het interview dat er “niets mis” met hem was en stond erop dat hij zich helemaal niet “besmettelijk” voelde, ondanks dat hij de ziekte minder dan een week had. Hij stelde ook voor dat hij onmiddellijk persoonlijke campagnebijeenkomsten zou houden.

Naast degenen die Trump’s jeugd en ‘perfecte’ fysieke conditie in twijfel trekken, zullen er waarschijnlijk geen geloofwaardige medische experts zijn die het idee ondersteunen dat de president momenteel niet besmettelijk is, op basis van de tijd dat geïnfecteerde mensen bekend zijn om het virus te verspreiden met de mogelijkheid om anderen te infecteren.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zegt dat COVID-19-patiënten geïsoleerd moeten blijven tot 10 dagen na het begin van de symptomen, op voorwaarde dat ze aan het einde van de 10 dagen geen symptomen meer hebben, inclusief geen koorts zonder de hulp van medicatie .

De CDC beveelt aan dat patiënten die ernstig ziek worden van het virus, tot 20 dagen na het begin van de symptomen geïsoleerd blijven. Andere deskundigen schatten dat patiënten besmettelijk kunnen blijven tot 10-14 dagen nadat de symptomen zijn verdwenen, volgens de Harvard Medical School.

Trump’s retweet van Feinberg, waarschijnlijk per ongeluk, was een van de vele tweets en retweets die de president donderdag deed over het 25e amendement. Velen waren gericht op het kleineren van Pelosi en iedereen die de huidige fysieke of mentale gezondheid van de president in twijfel zou trekken.

“Crazy Nancy is degene die onder observatie zou moeten staan”, zei Trump in een tweet. ‘Ze noemen haar niet voor niets Gek!’

No Title

Crazy Nancy is the one who should be under observation. They don’t call her Crazy for nothing! https://t.co/7vE0Jvq0dM

 

Lees ook:  Belachelijk hoe Europa zich laat chanteren door de VS

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments