Trump zegt dat hij klaar is voor bijeenkomsten, maar details over gezondheid zijn schaars

Trump zegt dat hij klaar is voor bijeenkomsten, maar details over gezondheid zijn schaars

9 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De president probeert zijn focus te verleggen naar de verkiezingen die over minder dan vier weken verwijderd zijn, met miljoenen Amerikanen die al stemmen.

WASHINGTON (AP) – President Donald Trump stond donderdag erop dat hij klaar is om campagnebijeenkomsten te hervatten en voelt zich ‘perfect’, maar het Witte Huis heeft een week na zijn diagnose met het coronavirus, dat meer dan 210.000 Amerikanen heeft gedood, weinig informatie gegeven over zijn toestand .

Trump probeert zijn focus te verleggen naar de verkiezingen die over minder dan vier weken verwijderd zijn, met miljoenen Amerikanen die al stemmen. Maar de president is sinds maandag niet meer in het openbaar gezien – behalve in video’s die door het Witte Huis zijn geproduceerd – en zijn artsen hebben sinds zijn vrijlating uit een militair hospitaal weinig medische details verstrekt.

Hoewel Trump zei dat hij gelooft dat hij niet langer besmettelijk is, leken zorgen over infectie de plannen voor het presidentiële debat van volgende week de kop in te drukken .

“Ik voel me goed. Heel goed. Ik vind het perfect, ”zei Trump tijdens een telefonisch interview met Fox Business, zijn eerste sinds hij werd ontslagen van een driedaags ziekenhuisverblijf op maandag. “Ik denk dat ik beter ben tot het punt waarop ik vanavond graag een bijeenkomst zou willen doen,” zei Trump. Hij voegde eraan toe: “Ik denk dat ik helemaal niet besmettelijk ben.”

Lees ook:  Woordvoerster McEnany weigert details vrij te geven van Trump's nieuwe 'gezondheidsplan'

Het Witte Huis heeft geen informatie verstrekt om de beweringen van Trump te ondersteunen. De Centers for Disease Control and Prevention zeggen dat individuen de isolatie 10 dagen na het ontstaan ​​van systemen kunnen stopzetten, wat voor Trump volgens zijn artsen 1 oktober was, wat suggereert dat hij pas maandag op de weg zou moeten terugkeren.

Hoewel meldingen van herinfectie zeldzaam zijn, raadt de CDC aan dat zelfs mensen die herstellen van COVID-19 een masker blijven dragen, op afstand blijven en andere voorzorgsmaatregelen nemen.

Het Witte Huis bleef ondertussen weigeren te delen wanneer Trump voor het laatst negatief testte op het virus – wat zou helpen bepalen wanneer hij besmet was. Strategische communicatiedirecteur Alyssa Farah zei dat informatie de ‘privé medische geschiedenis’ van Trump was.

De campagne van Trump en het Witte Huis waren al bezig met het opstellen van plannen voor Trump om de campagne te hervatten, met het oog op een bezoek aan Pennsylvania op maandag en Michigan op dinsdag voorafgaand aan het debat van aanstaande donderdag.

Maar de Commission on Presidential Debates kondigde aan dat het evenement “virtueel” zou worden gehouden om “de gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen te beschermen”. Trump wees dat aanbod snel af en zijn campagne riep later de commissie op om de laatste twee debatten met een week uit te stellen om de zorgen over een persoonlijke wedstrijd weg te nemen.

Lees ook:  13 presidenten uit heden en verleden dringen er bij de Britse regering op aan om de uitleveringsprocedure van Julian Assange te stoppen en zijn onmiddellijke vrijheid te verlenen

Op bezwaren van enkele assistenten keerde Trump donderdag terug naar het Oval Office, ook al was er een werkruimte ingericht in het woongedeelte van het Witte Huis. De assistenten bespraken donderdag of vrijdag een mogelijke fotomoment met de president in het Witte Huis, maar de plannen waren nog niet afgerond, volgens twee ambtenaren van het Witte Huis die niet bevoegd waren om publiekelijk interne beraadslagingen te bespreken. Slechts enkele senior assistenten, medisch personeel en beveiligingspersoneel hebben de president gezien sinds hij maandagmiddag terugkeerde naar het Witte Huis.

Trump bracht donderdagochtend ook een video uit, die een dag eerder werd gefilmd, waarin de senioren van de natie – een kritische doelgroep voor zijn campagne die ook het grootste risico loopt op slechte resultaten van het virus – rechtstreeks werd gericht tot de Ik heb.”

Donderdag bleef Trump een experimenteel medicijn crediteren voor het schijnbaar snelle tempo van zijn herstel. Hij noemde zijn diagnose een ‘verhulde zegen’ in de strijd van het land tegen de pandemie.

Ogenschijnlijk gevoelig voor het feit dat zijn behandeling veel uitgebreider is dan de zorg die de gemiddelde Amerikanen ontvangen, beloofde hij het medicijn snel goedgekeurd te krijgen voor breder gebruik – en het gratis te verspreiden – ook al heeft hij niet de bevoegdheid om te bestellen dat zelf.

Lees ook:  U, meneer Rutte bent een nachtmerrie voor het Nederlandse Volk en zal moeten vertrekken

Trump ontving een experimenteel antilichaammedicijn gemaakt door Regeneron via een ‘compassionate use’-uitzondering, een erkenning van de boven-en-boven-standaard van zorg die hij als president ontvangt. De veiligheid en effectiviteit van het medicijn zijn nog niet bewezen. En er is geen manier voor de president of zijn artsen om te weten dat het medicijn enig effect heeft gehad. De meeste mensen herstellen van COVID-19.

“Ik had enorm veel geluk met deze Regeneron”, zei Trump tijdens het interview.

Dr.Sean Conley, de arts van het Witte Huis, zei woensdag in een memo dat Trump al meer dan 24 uur symptoomvrij was en dat zijn zuurstofverzadigingsniveau en ademhalingsfrequentie normaal waren.

Trump speculeerde dat hij het virus had opgelopen tijdens het Rose Garden-evenement van 26 september dat zijn nieuwe kandidaat voor het Hooggerechtshof aankondigde of de volgende dag tijdens een ontmoeting met militaire families. Hij zei dat familieleden vaak dicht bij hem willen komen en hem willen ‘kussen’ en ‘knuffelen’.

‘Ik kan niet zeggen:’ terug. Ga op 3 meter afstand staan, zei Trump.

Comments

comments