Amazon Verwacht Dat Werknemers Werken Als Snel Bewegende Machines

Amazon Verwacht Dat Werknemers Werken Als Snel Bewegende Machines

10 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Deze Amazon Picker Vecht Terug.

Geïnspireerd door zijn vader en grootvader, organiseert Sean Carlisle zich om sterkere veiligheidsmaatregelen voor zijn collega’s te winnen.

Dit artikel is onderdeel van een serie over Amazon werknemers geproduceerd in samenwerking met de  economische problemen Reporting Project .

Voor Sean Carlisle (een pseudoniem), een  32 -jarige afgestudeerde student en afkomstig uit het Inland Empire in Californië, waren de afgelopen drie jaar bij zijn plaatselijke Amazon-vervullingscentrum een ​​opleiding. Als student stedenbouw bestudeert hij hoe gebouwde omgevingen het gedrag van een gemeenschap bepalen. Als picker pakt hij items in een razend tempo in tussen stapels inventaris en kronkelende transportbanden, terwijl hij subtiel strategieën oefent om het politieke bewustzijn van zijn collega’s te vergroten.

De logistieke infrastructuur van Amazon is ontworpen om mensen te laten presteren met machine-achtige efficiëntie, maar Sean probeert de werkplek een beetje menselijker te maken en pleit voor sterkere bescherming van werknemers en zakelijke verantwoordelijkheid in zijn gemeenschap.

Toen hij voor het eerst bij Amazon begon, genoot Sean van wat hij een  Honeymoon fase.” Hij vond het prettig dat werknemers gemakkelijk werden gepromoveerd tot leidinggevende posities, vooral mensen met een hbo-opleiding zoals hijzelf.  Ze ha [d] al deze dingen die helpen hun werknemers voorhand. Ze hebben deze schoolprogramma’s,”zegt hij, verwijzend naar Amazon’s beroepsonderwijs regelingen . Maar ongeveer acht maanden later, besefte hij   Er was een aantal dingen hier aan de hand die echt kan worden verbeterd. [Ik dacht]  Ik weet niet of ik me als dit bedrijf zo veel als ik eerder deed.’”

 De middelman zag dat [zoveel] mensen gewond raakten”, vervolgt hij. Hij zegt dat arbeiders hem zouden vertellen: “  Ik heb pijn, en ze gaven me fysiotherapie, en ik kreeg nog meer pijn doen, omdat ze me niet echt correct te beoordelen en nu heb ik dit probleem.’ ”Het was rond de feestdagen tijdens zijn tweede jaar  Als er dingen raakte een significante daling in termen van veiligheid, en was er meer aandacht voor de productiviteit.” Hij zegt dat arbeiders soms per ongeluk tegen de schappen sloegen terwijl ze met vorkheftrucks door de gangpaden van het centrum liepen, waardoor de voertuigen kantelden.

 De veiligheidsproblemen werden steeds erger, en mijn collega’s en ik zouden zeggen:  Hey, [het management heeft] moet iets aan te doen,’”herinnert hij zich.

Sean gelooft dat de snelheid waarmee werknemers bestellingen moeten verwerken – soms honderden items per uur – ertoe leidt dat ze bezuinigen of problemen met hun apparatuur negeren. Hij zegt dat een bijproduct van de niet aflatende druk om meer items sneller te verpakken een hoge omzet is onder degenen die  Kon niet bijbenen.” Het doorbranden van nieuwe medewerkers zorgt voor een constant verloop van het personeelsbestand, aangezien uitzendkrachten tijdens het hoogseizoen heen en weer worden gefietst.

De officiële gegevens van Amazon over letsel op de werkplek  suggereren dat veel van zijn fulfilmentcentra een percentage hebben dat ver boven het gemiddelde magazijn ligt. Toch beweert het bedrijf dat deze statistieken in de eerste plaats een bewijs zijn van de nauwgezette rapportage en niet zozeer een weerspiegeling zijn van de slechte veiligheidsnormen.  We zorgen dat we de ondersteuning van de mensen die werken in onze vestigingen door het hebben van EHBO-opgeleide en gecertificeerde professionals ter plaatse 24 / 7 , en we bieden toonaangevende voordelen voor de gezondheid op de eerste dag,” een woordvoerder zei in een e-mail.

Amazon beweert ook te hebben uitgegeven  Meer dan $ 1  miljard euro [on] nieuwe investeringen in de activiteiten van veiligheidsmaatregelen” dat beschermende technologie, sanitization procedures en opleidings- en trainingsprogramma’s voor werknemers die zijn. Het bedrijf beweert van wel  Voortdurend leren en verbeteren onze programma’s om toekomstige incidenten te voorkomen.  Sean stelt dat sommige managers gewoon niet hebben gevaren op de werkvloer serieus te nemen. Hij herinnerde zich zijn verbazing toen een manager tegen hem zei: ” Als mensen zich niet veilig voelden, zouden ze niet gaan werken. ”

 Zo werkt dat niet, kerel,” mijmert hij.  Mensen gaan naar werk, omdat ze een salaris nodig hebben, niet omdat ze zich veilig voelen.”

Lees ook:  De uitvinding van moderne slavernij wordt democratie genoemd

Terwijl hij als plukker werkte, leidde Seans academische werk hem tot een  campagne tegen de geplande bouw van een enorme vrachtfaciliteit voor  San Bernardino International Airport. Verschillende maatschappelijke groepen, waaronder Teamsters lokale 1932 en milieu-activisten, vormden de San Bernardino Airport Gemeenschappen Coalitie zich te verzetten tegen het project, dat zij waarschuwen zullen de economische en ecologische exploitatie van de regio te verdiepen door bedrijven als Amazon- het gebied de grootste particuliere werkgever . Ondanks een juridische uitdaging die eerder dit jaar door de leidende groepen van de coalitie werd aangevoerd, vordert de bouw van de faciliteit en heeft Sean zijn focus nu verlegd naar het helpen beschermen van zijn collega’s tegen de pandemie.

Een praktisch voordeel dat Sean en de andere organisatoren op korte termijn willen verzekeren voor werknemers, is betaald verlof, zodat degenen die getroffen zijn door de pandemie thuis kunnen blijven zonder loon op te offeren. Het bedrijf aanvankelijk onbeperkt onbetaald verlof voor werknemers die zichzelf geïsoleerd als gevolg van COVID- 19 gerelateerde gezondheidsproblemen, maar eindigde het beleid mei . Nu moedigt Sean zijn collega’s aan om een ​​uitkering te zoeken onder een nieuwe staatswet voor werknemers in de voedingsindustrie die tot twee weken betaald verlof biedt aan werknemers die door een medische professional zijn geadviseerd om zichzelf te isoleren of het bevel hebben gegeven niet te werken.

Amazon voerde aanvankelijk aan dat het was vrijgesteld van het mandaat. Maar zoals Vice in juli meldde , hebben gemeenschapsgroepen en arbeidsactivisten, samen met het kantoor van de staatscommissaris voor arbeid, het bedrijf onder druk gezet om te voldoen op grond van het feit dat de magazijnen dienen als grote voedselverdelers in de detailhandel. In juni, ongeveer twee maanden nadat het bevel was uitgevaardigd, stemde Amazon er uiteindelijk mee in de wet te volgen.

Met een poster met details over het nieuwe betaald verlofbeleid van de staat die nu in de kantine te zien is, zegt Sean dat hij zijn collega’s adviseert om te profiteren van wat hij een legaal noemt.  Maas in de wet” die het mogelijk maakt Amazon werknemers betaald verlof opstijgen buiten het bedrijf meer restrictieve toewijzing. De gekwalificeerde arbeiders zijn erin geslaagd de wet toe te passen  Gewoon om een pauze te nemen, of opnieuw te evalueren hun situatie.”

Sean zegt dat hij ondanks zijn pleidooi namens Amazon-werknemers, het soort vergelding van het management heeft vermeden dat andere arbeidersactivisten hebben gemeld.

Tegelijkertijd erkent hij: “ Ik ben ook niet proberen om [provoceren] ze direct.” Als het erom gaat om met zijn collega’s in gesprek te gaan over kwesties op het gebied van justitie op het werk, zegt hij:  Meestal, zal ik een gesprek te hebben waar het gewoon een soort ontvouwt zoals,  Man, iemand in mijn familie is net onlangs overleden, en ik kan niet de tijd nemen uit het werk.’ En ik heb zoiets van,  Oh, moet u kijken op de wet die onlangs is aangenomen en ik denk dat je kunt de tijd uitstappen voor.”

Sean werkt aan een veiligere werkplek binnen Amazons e-commerce leviathan, één gesprek per keer. Als zoon van een ijzerbewerker en kleinzoon van een teamster, wordt zijn gevoel voor missie gevoed door de familieverhalen die hij als kind hoorde over stakingen en piketlijnen.

Amazon, dat er al jaren in is geslaagd vakbonden op afstand te houden, vertoont weinig gelijkenis met de vakbondswinkels van vorige generaties. Maar de huidige Amazon-magazijnmedewerkers en -chauffeurs zijn net zo cruciaal voor de economie van Californië als de havenarbeiders, vrachtwagenchauffeurs en ijzerwerkers een eeuw geleden.  Ik zie Amazon als iets dat is waarschijnlijk hier te blijven en waarschijnlijk zal onze toekomst en ons begrip van het Amerikaanse kapitalisme en het verbruik vorm,” zegt hij.

Hoewel de militante strijd op de werkvloer van gisteren allang is verdwenen uit het industriële landschap van Californië, blijven de uitdagingen voor de arbeidersbeweging in wezen hetzelfde. Als arbeiders zich organiseren, zegt Sean, kunnen ze dat  Houdt het bedrijf verantwoordelijk en vorm te geven aan het bedrijf het is. Zonder de arbeiders zou het bedrijf niet zijn wat het is. “

Michelle Chen is een bijdragende schrijver op  In These Times  en  The Nation , een redacteur bij  Dissent  en een co-producent van de “ Bewerkte daarmee” podcast. Ze studeert geschiedenis aan het CUNY Graduate Center. Ze twittert op @meeshellchen.

Molly Crabapple, een kunstenaar en schrijver in New York, is de auteur van, meest recent,  Drawing Blood  en  Brothers of the Gun , (met Marwan Hisham). Haar kunst bevindt zich in de permanente collecties van het Museum of Modern Art. Haar korte animatiefilm,  A Message from the Future with Alexandria Ocasio-Cortez,  is genomineerd voor een   Emmy 2020 voor Outstanding News Analysis: Editorial and Opinion.

Lees ook:  Greta Thunberg: milieuactivisten vernietigen gezinnen en verkopen kinderen in slavernij

Comments

comments