Branding van een ander soort

Branding van een ander soort

10 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Russell Brand is op verschillende fronten onconventioneel en hij heeft de neiging om dingen te zien vanuit het scheve perspectief van een komiek die minder opvallende details vangt.

In de onderstaande video beschrijft Brand de waarnemend president meer als een ‘worstelimpressario’ dan als een politicus. (Ik luister vanaf nu naar Trump-toespraken alsof Vince McMahon ze houdt.) Zijn benadering van ziek zijn is bijvoorbeeld zichzelf te presenteren als een COVID-held, en voor jingoïsme en grootsheid.

Simpele zinnen. Simpele problemen. Simpele antwoorden voor een cartoonesk, massamediatijdperk. Beleidsnuance komt als niet authentiek over. Rationeel scepticisme werkt niet tegen Trump. Je zou net zo goed kunnen redeneren met een carnavalskraker. Pak nog een kop koffie en luister.

Comments

comments