“De vrouw in Michigan”: hoe Gretchen Whitmer het doelwit werd van rechtse haat

“De vrouw in Michigan”: hoe Gretchen Whitmer het doelwit werd van rechtse haat

10 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Een vermeend complot om de gouverneur te ontvoeren maakt deel uit van een groter patroon van vrouwenhaat.

Eerder dit jaar nam een ​​man genaamd Adam Fox een video op waarin hij de gouverneur van Michigan Gretchen Whitmer een “tiran teef” noemde omdat hij de sportscholen van de staat had gesloten.

Nu zijn hij en vijf andere mannen die bekend staan ​​als de “Wolverine Watchmen” gearresteerd op beschuldiging van samenzwering, beschuldigd van samenzwering om de gouverneur te ontvoeren als vergelding voor haar acties om de verspreiding van Covid-19 te beperken.

Het is een extreme en beangstigende versie van de aanvallen die Whitmer al maanden meemaakt. Hoewel leiders van New York City tot Londen protesten en terugdringing tegen beperkingen hebben meegemaakt, was Whitmer een bijzonder doelwit voor rechtse demonstranten – en voor president Trump, die haar dit voorjaar minachtend ‘de vrouw in Michigan’ noemde voordat hij de kleurrijker “Gretchen ‘Half’ Whitmer.”

Whitmer werd gedeeltelijk een bliksemafleider voor demonstranten omdat ze, als gouverneur van een zwaar getroffen staat, vroegtijdig beperkingen instelde. Ze is ook zeer zichtbaar in de media, vooral toen ze werd voorgesteld als een mogelijke running mate voor de democratische presidentskandidaat Joe Biden.

Maar er is nog een reden waarom Whitmer de ontvanger is van een bepaald soort haat: haar geslacht. Whitmer is niet alleen een democraat of een gouverneur die mensen vertelt wat ze moeten doen – ze is ook een vrouw die mensen vertelt wat ze moeten doen. Dat is nooit bijzonder populair geweest bij een bepaalde subgroep van Amerikanen, en het is vooral impopulair nu Trump en anderen een gendergerelateerd element hebben geïntroduceerd in de politiek van de Covid-reactie, met het idee dat het mannelijk is om het risico van het virus te negeren.

Het is inderdaad geen toeval dat Whitmer een tiran en een teef wordt genoemd. De aanvallen op haar voeden zich met eeuwenoude stereotypen over vrouwen aan de macht – stereotypen die nu vooral gevaarlijk zijn omdat ze enkele van de leiders ondermijnen die de verspreiding van Covid proberen te stoppen en Amerikanen beschermen.

Whitmer is al maanden het onderwerp van rechtse woede

De rechtse woede tegen de Covid-beperkingen van Whitmer begon half maart , toen de gouverneur in een interview met CNN zei dat ze hulp had gezocht bij de federale overheid bij het verkrijgen van PBM’s en testapparatuur voor haar staat – toen de vierde zwaarst getroffen in het land – maar had het niet ontvangen. Trump schoot terug op Fox News en zei: “Ik weet niet of ze weet wat er aan de hand is, maar het enige wat ze doet is daar zitten en de federale overheid de schuld geven.” Vervolgens beweerde hij tijdens een briefing van het Witte Huis op 27 maart dat hij vice-president Mike Pence, die toen verantwoordelijk was voor de Covid-reactie van het land, had geïnstrueerd om niet “de vrouw in Michigan” te bellen.

Diezelfde dag noemde hij haar op Twitter “Gretchen ‘Half’ Whitmer”.

No Title

I love Michigan, one of the reasons we are doing such a GREAT job for them during this horrible Pandemic. Yet your Governor, Gretchen “Half” Whitmer is way in over her head, she doesn’t have a clue. Likes blaming everyone for her own ineptitude! #MAGA

Vervolgens introduceerde Whitmer in april nieuwe beperkingen om het virus te bestrijden, waaronder de eis dat grote winkels afdelingen voor tuinartikelen en meubels afsluiten. Conservatieven in de staat zeiden dat de beperkingen willekeurig aanvoelden, en op 15 april demonstreerden ongeveer 3.000 demonstranten in de hoofdstad Lansing in wat ze ” Operation Gridlock ” noemden .

De taal van veel demonstranten ging echter verder dan louter verzet tegen beperkingen op big-box-winkels. De berichten kregen een vrouwonvriendelijke ondertoon, aangezien demonstranten borden droegen die Whitmer vergeleken met “een tirannieke koningin en een aanmatigende moeder”, aldus MLive . Sommigen scandeerden ” sluit haar op !” – Trump’s favoriete strijdkreet tegen Hillary Clinton.

Trump juichte ondertussen de demonstranten toe en tweette op 17 april “LIBERATE MICHIGAN” . Misschien niet verrassend, bleven de protesten escaleren. Op 30 april drongen gewapende demonstranten, waarvan velen geen maskers droegen, het State Capitol binnen en probeerden toegang te krijgen tot de House-verdieping, zoals Vox’s Katelyn Burns meldde . Sommigen scandeerden ‘sluit haar op’ en ‘heil Whitmer’.

No Title

At the MI Capitol pic.twitter.com/IuYoBhstIg

In mei moest de staat zijn Capitool sluiten en zijn wetgevende zitting opschorten vanwege een gepland protest met de grimmige titel “Dag des oordeels” en doodsbedreigingen tegen Whitmer.Lees ook:  Johnson bulldozers Groot-Brittannië dieper in chaos

En in de zomer, volgens een FBI-verklaring die donderdag werd vrijgegeven, begonnen Fox en zijn medewerkers met plannen om de gouverneur te ontvoeren. In een video die op 25 juni naar een privé Facebook-groep werd gestreamd, noemde Fox haar “deze tiran teef” en “klaagde over het gerechtelijk systeem en de staat Michigan die de opening van sportscholen controleert”, aldus de beëdigde verklaring.

Tijdens een telefoongesprek in juli, opgenomen door de FBI, besprak hij een plan om de gouverneur te ontvoeren wanneer ze van of naar haar vakantiehuis of officiële zomerresidentie reisde.

‘Grijp en grijp, man,’ zei Fox volgens de beëdigde verklaring. ‘Grijp de verdomde gouverneur. Grijp gewoon de teef. ” De repetitieve taal kan ongemakkelijk resoneren voor sommige Amerikanen, die zich Trumps opscheppen op de Access Hollywood- tape herinneren dat hij vrouwen ‘bij het poesje’ kon grijpen.

Na de ontvoering zei Fox dat hij en anderen Whitmer naar een veilige locatie in Wisconsin zouden brengen voor een ‘proces’.

Fox en vijf anderen werden deze week gearresteerd, zoals Andrew Prokop van Vox meldt , voordat enig plan kon worden gerealiseerd. Maar de commentaren in de beëdigde verklaring waren het hoogtepunt van een maandenlang patroon van aanvallen op Whitmer, gedeeltelijk aangewakkerd door de president, die haar voorstelde als een tirannieke leider die onrechtmatig de macht uitoefende over de inwoners van Michigan.

Trump voegde donderdagavond zelfs brandstof toe aan de brand en zei in een uitgebreid interview met Sean Hannity van Fox : “Ik zie Whitmer vandaag, ze klaagt, maar het was ons ministerie van Justitie dat de mensen over wie ze klaagde, arresteerde.”

“Ze gaat en doet haar kleine politieke daad, en ze houdt haar staat gesloten,” ging Trump verder. “Wat ze doet, is vreselijk voor de mensen.”

De aanvallen op Whitmer maken deel uit van een al lang bestaand patroon als het gaat om vrouwen aan de macht

Whitmer is niet de enige gouverneur die Trump bekritiseerd heeft – in april vuurde hij ook “LIBERATE” tweets af over Minnesota en Virginia, andere staten met democratisch leiderschap.

Ze is ook niet de enige overheidsfunctionaris die te maken heeft met terugslag van lockdown-sceptici. Fox sprak inderdaad op een gegeven moment over de mogelijkheid dat andere staten ook hun gouverneurs zouden omverwerpen, volgens de beëdigde verklaring: “Iedereen neemt zijn tirannen.”

Maar Whitmer heeft een zekere mate van persoonlijke aandacht gekregen, zowel van de president als van tegenstanders in haar staat, die haar mannelijke tegenhangers niet noodzakelijkerwijs hebben meegemaakt. Dat kan zijn omdat ze, naast verzet tegen lockdown-maatregelen, stuit op de nog steeds wijdverbreide overtuiging dat elke vrouw die macht zoekt of bezit verraderlijk, achterbaks of onwettig is.

‘Ze houdt verdomme verdomme van de kracht die ze nu heeft,’ zei Fox op een gegeven moment. “Ze heeft helemaal geen checks and balances.”

Het deed denken aan klachten tegen andere vrouwelijke leiders of kandidaten. Fox News-commentator Harlan Hill tweette bijvoorbeeld tijdens het vice-presidentiële debat op woensdag dat senator Kamala Harris “overkomt als zo’n onuitstaanbare leugenachtige teef” (Fox News zei later dat hij niet langer op het netwerk zou verschijnen). Gevraagd om commentaar te geven op de tweet van Mediaite , dubbelde hij en zei: “Ik blijf bij de stelling dat ze een onuitstaanbare, naar macht beluste, zelfvoldane teef is.”

No Title

Kamala Harris comes off as such an insufferable lying bitch. Sorry, it’s just true.

De burgemeester van Atlanta, Keisha Lance Bottoms, heeft ondertussen intense kritiek gekregen voor het opleggen van beperkingen in het aangezicht van Covid, waaronder een rechtszaak door Georgia Gov. Brian Kemp, een Republikein, die haar persoonlijk noemde. In een interview eerder dit jaar vroeg Bottoms zich af of ze gedeeltelijk werd uitgekozen omdat ze een zwarte vrouw is en de burgemeester van een overwegend zwarte stad. “Er waren andere steden in onze staat die maskermandaten instelden en hij zette zich niet terug tegen hen”, zei Bottoms . “Ik weet niet of het misschien komt omdat ze door mannen werden geleid of dat het misschien vanwege de demografie in de stad Atlanta is.”

Historisch gezien werden vrouwelijke leiders en kandidaten over de hele wereld vaak afgeschilderd als verraderlijk, met twee gezichten, corrupt of met machtshonger – ‘bereid tot elke prijs alles te doen om te winnen’, zoals Farida Jalalzai, een professor politieke wetenschappen die vrouwen bestudeert. leiders, legden het in januari voor aan Vox . Vrouwen die überhaupt enige politieke macht zoeken, zelfs het stemrecht, hebben te maken gehad met stigmatisering – zoals Vox’s Li Zhou meldt , begon het gebruik van het woord “teef” in de literatuur toe te nemen na de passage van het 19e amendement.

En nu kunnen vrouwen zoals Whitmer die proberen hun macht te gebruiken om Covid onder controle te krijgen, tegen die stereotypen aanlopen. Dat is vooral zo omdat Trump en zijn aanhangers herhaaldelijk het bericht hebben gestuurd dat het juiste – en mannelijke – is om het virus te negeren, een masker te weigeren en gewoon door te gaan, ongeacht of je jezelf of iemand anders besmet.

Wanneer vrouwen zoals Whitmer proberen het vermogen van mensen om een ​​dodelijk virus te verspreiden in te perken, maken ze volgens extreemrechtse demonstranten inbreuk op de vrijheid van mannen om man te zijn.

Fox en zijn medewerkers zijn misschien gearresteerd, maar die berichten gaan verder met Trump die zijn masker afzet bij zijn terugkeer naar het Witte Huis eerder deze week en Whitmer vertelt dat ze dankbaar moet zijn dat “ons ministerie van Justitie” haar ervan weerhield ontvoerd te worden.

Zolang dergelijke retoriek voortduurt, zal het voor Whitmer en andere vrouwelijke leiders moeilijk zijn om hun werk te doen – en dat is misschien precies wat Trump wil.

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

Lees ook:  Creepie Joe Biden de man die iedereen aan wil raken

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments