Een tweede lockdown? Samenleving is al down

Een tweede lockdown? Samenleving is al down

10 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Hoe erg is het nu

Vanaf de maand september neemt de pandemiepaniek onder de bevolking al weer toe. Met tot op heden sterk oplopende cijfers van aantallen besmette personen. Veel mensen worden er gallisch van. Zouden we dan toch weer een totale lockdown krijgen zoals de regering die in maart afkondigde? Maar onze regering met de Tweede Kamer roepen samen in koor dat een tweede lockdown niet weer zou moeten. De economische schade van de eerste lockdown was enorm en dat willen we niet nog een keer meemaken. Maar ja, wat gaan we nu dan krijgen? Behoedzaam opgevoerde beteugelende maatregelen die zich langzaam als een inktvlek over het land verspreiden, terwijl intussen de coronacijfertjes steeds sneller oplopen? Met elke avond opnieuw Ernst K. of Diederik G. in de praatshows die ons vertellen dat we de verkeerde kant op gaan. Dat dagelijks de ziekenhuizen vol stromen met coronapatiënten en inmiddels de reguliere zorg in de Randstad al wordt afgeschaald. Hoe erg zijn we in ons polderlandje er nu werkelijk aan toe? Dat is de grote vraag.

Mark R. en Donald T.

Er is inmiddels wereldwijd veel ervaring opgedaan met de behandeling van coronapatiënten en veel onderzoeksjournalisten snuffelen de wetenschapsrapporten door om te weten hoe de medische wereld vooruitgang boekt met hun kennis over Covid-19. Wij hebben hier een Maurice de Hond die in diverse interviews uit de doeken heeft gedaan dat we in NL achter de feiten aanlopen en onvoldoende gebruik maken van het voortschrijdend inzicht dat de medische wetenschap in hun studies heeft neergelegd. Oké, politici hebben meer aan hun hoofd dan alleen de ellende van een pandemie. Er komen verkiezingen aan volgend jaar en zo meteen in de VS. Dan zijn er ook andere zaken die door het hoofd van Mark R. en Donald T. spelen. Niet te veel beteugelende maatregelen nemen die opnieuw de economische groei afremmen. Met een krimpende economie kun je een herverkiezing wel vergeten. Hoe het ook zei, politiek of geen politiek, de media hebben corona inmiddels al weer opgeblazen tot een catastrofe. Kijken we op de alternatieve internetmedia dan zien we een heel andere discussie. Naast diverse complottheorieën worden daar serieuze interviews gepubliceerd met wetenschappers en onderzoeksjournalisten die jammer genoeg te weinig aftrek vinden onder het ‘gewone’ volk.

Lees ook:  Waar de poging van Trump om de overwinning van Biden teniet te doen, staat

IC-reservisten

Er is nog volop pulp op TV bij onze nationale omroepen en dat is maar goed ook. Als iedereen z’n eigen conclusie gaat trekken dan staat het straks propvol demonstranten op en rondom het Binnenhof. Als het kwartje valt bij de meute, die de cijfertjes tot zich laat doordringen, en denken dat het wel meevalt met het percentage overleden personen aan corona. Daar ligt namelijk de discussie. Onder welke doodsoorzaak moeten de patiënten met obesitas en longziekten, die overlijden doordat ze geen weerstand kunnen bieden aan corona, geteld worden. Dat is één discussie. Nummer twee is de discussie over de toestand van onze zorg. Is onze zorgsector wel voldoende bewapend tegen de komst van een pandemie? Waarom kunnen er geen reserves worden opgeroepen zoals in het leger wanneer een oorlogssituatie dreigt? In feite heerst er nu een oorlog tegen een pandemie. Waar zijn nu de duizend reservisten met een opleiding IC-verpleegkundige die net zoals onze NatRes(Nationale Reserve) opgeleid zijn om in geval van een noodsituatie direct bijstand te verlenen. Kost een flinke duit natuurlijk om ze tussendoor bij te scholen en te oefenen. Je wil hopen dat ze niet nodig zijn, maar het is wel een verzekering voor de toekomst. Ik ben geen econoom maar we zouden de politiek kunnen oproepen om berekeningen te maken. Ik denk toch zeker dat je jaarlijks met 1 à 2 miljard extra voor de zorg een heel eind komt.

Schade samenleving enorm

Als we zien hoe er nu beleidsmatig wordt aangemodderd door een twijfelend kabinet die met halfbakken maatregelen probeert de maatschappij voor een economische ondergang te behoeden dan is er behoorlijk gefaald. De schade in het bedrijfsleven is zo enorm dat er grote tekorten dreigen bij Rijksoverheid en Gemeenten die tientallen miljarden aan steunmaatregelen uitkeren. Wat komt er nog bij als corona ons opsluit in de komende winter. De angst onder de bevolking is weer flink toegenomen. Het consuminderen blijkt al weer uit de cijfertjes die de bankeconomen publiceren. Mensen gaan nu in zelfisolatie en wachten de twijfelende overheid niet af. Bijna net zo schadelijk als een nationale lockdown. Het is de angst die regeert. Angst zal bijdragen tot een veel verder oplopende economische schade. Met duizend IC-reservisten was dat niet gebeurd. Dan had die patiënt met een vermoeden van kanker misschien nog geleefd toen deze naar huis werd gestuurd wegens gebrek aan capaciteit. En waren mogelijk minder coronapatiënten overleden door de inzet van extra personeel. De vraag is, wat is het waard.

Lees ook:  Koningshuis is een bron van aanhoudende ergernis

De evaluatie

Als na afloop van de pandemie een evaluatie plaatsvindt gaan er signalen naar de politiek met de roep om verbetering en meer geld naar de zorg. Pas als het kalf verdronken is en de economie op z’n gat ligt. Als de jongere generatie zit opgescheept met een enorme coronaschuldenberg en de kredietberg die al voor de pandemie op record hoogte stond. Dat wordt uithuilen en opnieuw beginnen. We moeten leren van de fouten uit het verleden. Richt naast de NatRes een “EpiRes” op. Epidemie Reservisten die direct operationeel ingezet kunnen worden. Die net als de vrijwillige brandweer regelmatig oefenen en direct klaar staan als de pandemiebrand uitbreekt. Mag wat kosten, maar dan heb je ook wat. Bill Gates en consorten hebben meer epidemieën voorspeld, dus zouden we snel moeten handelen.

Omscholen

Er komen spoedig wat mensen zonder werk te zitten. Het ideale moment om vacatures te plaatsen en een organisatie in te richten die met spoed een opleidingsinstituut opricht. Ontlast onze gezondheidszorg en zorgt voor een stukje extra werkgelegenheid door een gezonde investering die onze samenleving gezond houdt op momenten dat het juist bitterhard nodig is. Een investering die mogelijk een economische depressie kan voorkomen met een onmetelijke economische schade maar zeker ook een immense schade aan de geestelijke gezondheid van gedeprimeerde mensen. Zou graag zien dat deze column ook onder ogen komt bij Rutte, Hugo de Jong en de leden van de Tweede Kamer.

GW

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Duitsland steeds totalitair: Merkel wil EU-critici gevangen zetten

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments