Pandemie kan tegen 2021 voor 150 miljoen mensen leiden tot ‘extreme armoede’

Pandemie kan tegen 2021 voor 150 miljoen mensen leiden tot ‘extreme armoede’

10 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

“Vroege Gegevens Suggereren Ook Dat De Crisis Op Het Punt Staat De Ongelijkheid In Een Groot Deel Van De Wereld Te Vergroten”, Zegt Het Nieuwe Wereldbank-Rapport.

Te midden van de bevindingen dat de gecombineerde rijkdom van de miljardairs van de planeet tijdens de coronaviruspandemie omhoogschoot tot $ 10,2 biljoen, waarschuwde de Wereldbank woensdag dat de volksgezondheidscrisis ervoor zou kunnen zorgen dat de wereldwijde extreme armoede voor het eerst in meer dan twee decennia stijgt en tientallen miljoenen mensen volgend jaar in die categorie.

“Tussen de 88 miljoen en 115 miljoen mensen zouden terug kunnen vallen in extreme armoede als gevolg van de pandemie, met een extra toename van tussen de 23 miljoen en 35 miljoen in 2021, waardoor het totale aantal nieuwe mensen dat in extreme armoede leeft mogelijk op tussen de 110 komt. miljoen en 150 miljoen ”, aldus het rapport. “Vroeg bewijs suggereert ook dat de crisis op het punt staat de ongelijkheid in een groot deel van de wereld te vergroten.”

Met de titel Poverty and Shared Prosperity 2020: Reversals of Fortune (pdf), bespreekt het rapport de impact van niet alleen Covid-19 maar ook gewapende conflicten en klimaatverandering, waarbij wordt geconstateerd dat dit laatste ‘tegen 2030 ongeveer 100 miljoen extra mensen in armoede kan drijven velen van hen wonen in landen die worden getroffen door institutionele kwetsbaarheid en gewapende conflicten, en waar wereldwijde extreme armoede steeds meer geconcentreerd is. ”

No Title

Main threats to poverty reduction:😷#COVID19 is expected to push up to 115 million people into extreme poverty in 2020💥Conflict has displaced almost 80 million people🍃Climate change will drive between 68 and 132 million into poverty by 2030https://t.co/8Qj6UJwdmg

De Wereldbank definieert extreme armoede als leven van minder dan 1,90 dollar per dag, maar meet ook de armoedegrens van 3,20 dollar en 5,50 dollar voor middeninkomenslanden. Het rapport zegt dat als de pandemie niet had plaatsgevonden, het wereldwijde percentage extreme armoede dit jaar naar verwachting zou dalen tot 7,9%. Gezien de huidige omstandigheden kan extreme armoede nu echter meer dan 9% van de wereldbevolking treffen.

Lees ook:  Man-baby verplettert democratie: Daniel Drezner over onze "Toddler in Chief"

BBC News rapporteerde woensdag over de projecties van de bank en legde de verwachte stijging vast in een grafiek die de wereldwijde extreme armoedecijfers sinds 1990 laat zien:

armoede

“Veel van de nieuwe armen zijn waarschijnlijk betrokken bij informele diensten, bouw en productie – de sectoren waarin de economische activiteit het meest wordt beïnvloed door lockdowns en andere mobiliteitsbeperkingen”, aldus het rapport – dat ook voorspelt dat meer dan 80% van de nieuwe armen in de wereld zullen zich in middeninkomenslanden bevinden, zoals India en Nigeria.

“Door de pandemie en de wereldwijde recessie kan meer dan 1,4% van de wereldbevolking in extreme armoede vervallen”, aldus David Malpass, voorzitter van de Wereldbankgroep. “Om deze ernstige tegenslag in ontwikkelingsvooruitgang en armoedebestrijding te keren, zullen landen zich moeten voorbereiden op een andere economie na Covid, door kapitaal, arbeid, vaardigheden en innovatie toe te staan ​​om naar nieuwe bedrijven en sectoren te verhuizen.”

In het voorwoord van het rapport schreef Malpass:

Dit rapport levert nieuw bewijs over opkomende “hotspots”, waar meerdere bedreigingen voor het leven en het levensonderhoud van arme mensen samenkomen. Veel van deze hotspots bevinden zich in Sub-Sahara Afrika, een regio waar nu naar verwachting ongeveer een derde van de mensen zal wonen die pas verarmd zijn door Covid-19. De Wereldbankgroep heeft haar steun opgevoerd aan regio’s waar extreme armoede steeds meer geconcentreerd is, gewapende conflicten onevenredig veel voorkomen en grote bevolkingsgroepen worden geconfronteerd met ernstige risico’s in verband met klimaatverandering, van overstromingen tot sprinkhanenzwermen. We werken aan een groot aantal urgente problemen, waaronder voedselondersteuning, digitale connectiviteit en rechtvaardige toegang tot Covid-19-diagnostiek, therapieën en vaccins.

Aangezien we verder kijken dan onmiddellijke reacties op de pandemie, moeten beleidsmakers alert blijven op bredere ontwikkelingsuitdagingen. Zelfs vóór de pandemie verliep de ontwikkeling voor veel mensen in de armste landen ter wereld te traag om hun inkomen te verhogen, de levensstandaard te verbeteren of de ongelijkheid te verkleinen. Tijdens de herstelperiode moeten landen proberen opnieuw een ontwikkelingsagenda voor de langere termijn aan te nemen, waaronder het bevorderen van duurzame en inclusieve groei, het investeren in menselijk kapitaal en het verbeteren van de kwaliteit van het openbaar bestuur en diensten, terwijl de politieke legitimiteit hoog blijft en ervoor zorgt dat de schuld blijft bestaan. zowel beheersbaar als transparant.

Voorstanders van armoedebestrijding reageerden op het rapport met een oproep aan regeringen en internationale instanties om harder te werken om de armen in de wereld te helpen en beleid te implementeren dat de diepere oorzaken van hun toestand aanpakt.

Lees ook:  Is dit de echte reden waarom Amerika absoluut verwoest wordt door deze coronavirus pandemie?

“Het rapport van de Wereldbank toont duidelijk aan dat miljarden mensen kwetsbaarder waren voor de economische gevolgen van Covid-19 vanwege decennia van economisch beleid dat hen een salaris verwijderd heeft van armoede, terwijl de rijksten in de samenleving steeds meer rijkdom vergaren,” verklaarde Max Lawson, het hoofd van het ongelijkheidsbeleid van Oxfam International.

“De cijfers zijn een vernietigende aanklacht tegen het mislukte economische beleid dat honderden miljoenen mensen in armoede zal duwen tijdens deze pandemie”, voegde Lawson eraan toe. “Er moet dringend actie worden ondernomen om arbeidsrechten te beschermen, sociale vangnetten te versterken en een eerlijker belastingstelsel te creëren om de kloof tussen de rijksten en de rest te dichten.”

In april, zoals Common Dreams destijds meldde , had Oxfam gewaarschuwd dat de pandemie wereldwijd een half miljard mensen in armoede zou kunnen drijven en riep rijke economieën op om niet alleen $ 1 biljoen aan schulden van ontwikkelingslanden kwijt te schelden, maar ook een stimulans van $ 1 biljoen uit te geven. pakket voor die landen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Trump's toespraak over heropleving van grote campagne verandert in een verhaal over een ramp en zijn angst om 'op mijn reet te vallen'

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments