4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Pelosi zet het podium voor een NIEUWE manier om TRUMP te VERWIJDEREN – met behulp van 25e amendement om hem arbeidsongeschikt te maken te midden van zijn aanval met Covid

pelosi

 7 total views,  3 views today

Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse huis, bereidt de weg voor een nieuwe poging om president Donald Trump uit zijn ambt te verwijderen, en bereidt een wetsvoorstel voor om een ​​commissie op te richten die zou kunnen beslissen of hij te ziek is om als president te blijven.

‘Morgen trouwens, morgen, kom morgen hier’, zei  Pelosi donderdag tegen verslaggevers op haar wekelijkse persconferentie. “We gaan het hebben over het 25e amendement.”

CSPAN on Twitter: “.@SpeakerPelosi: “Tomorrow, by the way, tomorrow, come here tomorrow. We’re going to be talking about the 25th Amendment.”Full video here: https://t.co/5q4HIglmaZ pic.twitter.com/8Jeim87yJM / Twitter”

@SpeakerPelosi: “Tomorrow, by the way, tomorrow, come here tomorrow. We’re going to be talking about the 25th Amendment.”Full video here: https://t.co/5q4HIglmaZ pic.twitter.com/8Jeim87yJM

De opmerkingen kwamen nadat Pelosi de onderhandelingen over een Covid-19-wetsvoorstel met Trump had besproken. Ze ging niet verder in op haar plagerij over het 25e amendement, dat grondwettelijke richtlijnen geeft voor het vervangen van een president die is vermoord, arbeidsongeschikt of ontslag neemt, en zei dat ze de discussie van donderdag gericht wilde houden op de Covid-19-hulpwetgeving.

Al snel bleek echter dat Pelosi en Democraat Congreslid Jamie Raskin vrijdag een persconferentie zullen houden om de wetgeving voor de nieuwe commissie te bespreken om “effectief en ononderbroken leiderschap in het hoogste ambt in de uitvoerende tak van de regering” te verzekeren  ,  aldus een media-advies.

Het 25e amendement, dat werd bekrachtigd in de nasleep van de moord op president John F. Kennedy in 1963, staat toe dat de vice-president de functie van waarnemend president overneemt als de president wordt geacht  ‘niet in staat te zijn de bevoegdheden en plichten van zijn ambt te vervullen’.

Zo’n afzetting zou vermoedelijk gecompliceerd en tijdrovend zijn omdat de president een dergelijk besluit kan aanvechten, waarvoor een tweederde van de stemmen van het Congres nodig zou zijn om een ​​machtsoverdracht af te dwingen.

Pelosi zou Senaatsrepublikeinen moeten overtuigen om mee te gaan met het creëren van een instantie om Trump arbeidsongeschikt te verklaren, en vice-president Mike Pence zou  met de stap moeten instemmen .

De president kan vrijwillig die beslissing nemen en het Congres vertellen dat de vice-president in zijn plaats zal dienen totdat hij in staat is de teugels weer over te nemen.

Maar een andere bepaling van het amendement stelt de vicepresident en het kabinet of een door het Congres goedgekeurd orgaan in staat om gezamenlijk overeen te komen dat de president te onbekwaam is om zijn werk te doen.

Pelosi heeft de gezondheid van Trump in twijfel getrokken en heeft zijn regering onder druk gezet om bekend te maken wanneer de president voor het laatst negatief testte op Covid-19.

Trump testte afgelopen donderdag positief op het virus en werd vanaf vrijdag in het ziekenhuis opgenomen, voordat hij zondagavond werd ontslagen.

Na de vrijlating van Trump uit het Walter Reed National Military Hospital grapte hij dat hij zich beter voelde dan twintig jaar geleden.  “Ik voel me perfect,”  zei hij.  “Er is niks mis.”

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments