‘Ik ben blank, daarom een ​​racist’, verklaart liberale professor, in het laatste bewijs dat Amerikaanse academici rassenspanningen aanwakkeren

‘Ik ben blank, daarom een ​​racist’, verklaart liberale professor, in het laatste bewijs dat Amerikaanse academici rassenspanningen aanwakkeren

11 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

In het laatste teken dat de geest van de Amerikaanse academische wereld door links is gekaapt, omschreef een professor van de Universiteit van Californië-Santa Barbara zichzelf als ‘een blanke Amerikaan’ die daarom ‘per definitie racistisch’ is.

In een webinarlezing getiteld ‘Undoing White Supremacy in the Language Disciplines’, vertelde Mary Bucholtz, professor en voorzitter van de afdeling Linguistics aan de University of California-Santa Barbara, aan de Amerikaanse meerderheid van de blanke bevolking dat blanke suprematie ‘een systeem dat blanke mensen hebben gebouwd om alle anderen te onderdrukken. “

“Als blanke Amerikaan ben ik per definitie racistisch”, zegt Bucholtz bij de opening van haar lezing, zo meldt Campus Reform. ‘Laat niemand je anders vertellen. Ik weet dat er een soort retoriek is van blanke mensen in de Verenigde Staten die het etiket van racisme verwerpen, maar ik denk dat we dat moeten erkennen en het beter moeten doen. “

In overeenstemming met de aanstekelijke tijdgeest, ging de professor ‘blanke suprematie’ in de Verenigde Staten verder karakteriseren als een ‘pandemie of … een ziekte’, maar minuten later in de discussie sprak ze zichzelf tegen en zei: ‘blanke suprematie is niet een ziekte, het is een keuze … een systeem dat blanke mensen hebben gebouwd om alle anderen te onderdrukken. “

Als vanzelfsprekend bij de bespreking van de plaag van “systemisch racisme” die naar verluidt het leven uit Amerika wurgt, is er weinig bewijs vereist om de bewering te ondersteunen. Als Bucholtz over blanke suprematie in de Verenigde Staten spreekt als een ‘pandemie’, zegt ze dat ze ‘niet metaforisch spreekt’, maar waar is precies het bewijs? Bucholtz wijst op “kwesties op het gebied van leven en dood, zoals Covid-19 en de afschuwelijke en voortdurende daden van politiegeweld en moord” om deze zeer ernstige bewering te ondersteunen.

Met betrekking tot het uitbreken van coronavirus in de Verenigde Staten, is het zeer moeilijk om te kijken naar de dood van de statistieken en maak de verbinding die coronavirus is een of andere manier een constructie van de blanke suprematie. In elke staat behalve Mississippi is de blanke bevolking onevenredig zwaar getroffen door het virus. In Californië bijvoorbeeld, van de 14.615 doden, werd 29 procent toegeschreven aan blanken, 8 procent aan de zwarte gemeenschap en 47 procent aan de Latino’s; in New York waren dat van de 28.669 doden respectievelijk 31, 22 en 24.

Wat betreft de vermelding van “politiegeweld en moord”, dit is ongetwijfeld een bron van grote zorg voor de zwarte gemeenschap, zoals blijkt uit de recente moord op George Floyd in de straten van Minneapolis door een blanke agent. Maar net als Covid lijdt ook de blanke bevolking de dood en verwondingen door het buitensporige gebruik van politiemacht. In september van dit jaar waren er van de 721 dodelijke schietpartijen op burgers door de politie 287 afkomstig uit de blanke gemeenschap, terwijl 142 representatief waren voor de zwarte. Zelfs als we kijken naar het verschil per hoofd van de bevolking tussen de zwarte en blanke bevolking, lijkt het erop dat het totale aantal schietpartijen bij de politie suggereert dat er iets meer speelt dan “systemisch racisme”. Waarom bespreken deze liberale professoren nooit de mogelijkheid dat politiegeweld symptomatisch is voor slechte opleiding en overwerkte krachten?

Lees ook:  Welkom in Sectarisch Amerika: Een volk, verdeeld en gewapend

Ondertussen, als het inderdaad waar zou zijn dat Amerika een broeinest was van gewelddadige en racistische xenofoben, zoals Black Lives Matter ons wil doen geloven, zou men verwachten dat er zowel op straat als in de statistieken bewijs van dat gedrag te zien was. Maar het is er niet. Zwart-op-zwart geweld is in feite de echte existentiële bedreiging voor zwarte Amerikanen. Volgens de laatste statistieken van de FBI over dit onderwerp werd 90,1 procent van de zwarte slachtoffers van moord door andere zwarten vermoord (overigens werd 83,5 procent van de blanken door andere blanken vermoord).

Deze laatste ongefundeerde opmerkingen van een lid van de academische wereld laten zien dat de universiteitscampus, doordrenkt met radicalisme op het gebied van sociale rechtvaardigheid, de broeikas is geworden van wilde en extremistische ideeën, die niet overeenkomen met een plaats die realiteit wordt genoemd, maar eerder tot leven is gebracht – net als eenhoorns. , elfen, Sasquatch en andere soortgelijke hersenschimmen – in de vruchtbare verbeelding van liberale professoren.

Tot slot is de zeer gebrekkige karakterisering van de Amerikaanse samenleving door professor Bucholtz een buitengewoon gevaarlijke trend die alle niveaus van de academische wereld zozeer heeft geïnfiltreerd dat zelfs de ondubbelzinnige uitspraak ‘2 + 2 = 4’ “riekt naar blank suprematisch patriarchaat”, om Brooklyn te citeren. Laurie Rubel, wiskundeleraar.

No Title

“Mathematics is created by humans and therefore inherently carries human biases”Thank you @maanow. I guess you’re in? https://t.co/Erp80XjBY3

Tegelijkertijd niet eens de beheerders van de juiste Engelse grammatica of de componistenvan klassieke muziek is het gele embleem van ‘witte suprematie’ bespaard gebleven. Hoewel weinig mensen zouden suggereren dat blanken in bepaalde periodes van haar geschiedenis geen flagrante misdaden tegen de menselijkheid hebben gepleegd, betekent dit dan dat al haar culturele en sociale bijdragen in de vuilnisbak moeten worden gegooid? Niet alleen zou die korting alle geweldige vorderingen maken die blanken, samen met zwarten, hebben gemaakt op het gebied van burgerlijke vrijheid, het negeert ook onvergeeflijk het simpele feit dat de Verenigde Staten – in voor- en tegenspoed, de tijd zal leren – er een is van de meest multiculturele landen ter wereld. Wat ultra-liberale professoren zoals Mary Bucholtz niet kunnen uitleggen, is hoe Amerika zo intens divers had kunnen worden als het zou worden bewoond door niets meer dan knokkelsleepende, racistische, blanke supremacistische xenofoben.

Ik zou willen voorstellen dat de duizenden liberale professoren die nu de halfbakken bewering dienen dat Amerika een ketel van racisme is, een broodnodige sabbatical nemen van hun losgekoppelde klimoptorens voor een realiteitscheck. Hun ongegronde ideeën, die rassenverhoudingen naar het breekpunt duwen, zijn de echte ziekte in de Amerikaanse samenleving geworden.

Lees ook:  Corona-crisis VS: Houd die "cijfers" laag

Comments

comments