Trump gebruikte zijn eerste toespraak na ziekenhuisopname om een ​​pitch te maken voor zwarte kiezers

Trump gebruikte zijn eerste toespraak na ziekenhuisopname om een ​​pitch te maken voor zwarte kiezers

11 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

In een korte toespraak van 15 minuten prees hij zijn steun voor wetshandhaving en investeringen in zwarte bedrijven.

President Donald Trump gebruikte zijn eerste openbare toespraak na zijn ziekenhuisopname voor Covid-19 om een ​​pitch te houden voor Black en Latinx-kiezers. In een toespraak gehouden vanaf een balkon met uitzicht op het Witte Huis South Lawn, prees de president herhaaldelijk zijn steun voor wetshandhaving en voor investeringen in zwarte bedrijven in een toespraak van 15 minuten.

De toespraak werd zaterdagmiddag gegeven aan ongeveer 400 supporters die zijn aangesloten bij de conservatieve activist Candace Owens ‘Blexit-groep, waarvan Owens heeft gezegd dat deze bestaat uit zwarte Amerikanen die zijn weggetrokken uit de Democratische Partij.

Hoewel het werd bestempeld als een officiële functie van het Witte Huis zonder betrokken campagnepersoneel om te voorkomen dat de Hatch Act werd overtreden – die bepaalde politieke activiteiten van federale werknemers verbiedt – was het vooral een campagnetoespraak. De president begon zijn opmerkingen door te zeggen: “We moeten deze mensen [democraten] in de vergetelheid stemmen.”

No Title

Trump begins his first post-coronavirus diagnosis speech by telling his adoring fans at the White House, “we gotta vote these people into oblivion. Into oblivion. Gotta get rid of ’em. So bad for our country.” pic.twitter.com/RtH7O8jYY7

En Trump beweerde ook dat hij, en niet de democratische presidentskandidaat Joe Biden, de sociale en economische zorgen van zwarte Amerikanen ter harte neemt.

“U begrijpt dat we onze politie moeten steunen om het leven van zwarte Amerikanen en alle Amerikanen te beschermen”, zei Trump. “Democraten hebben bijna elke binnenstad in Amerika bestuurd, en ik bedoel al 100 jaar, en hun beleid heeft niets dan rampspoed, armoede en problemen opgeleverd. De slaperige Joe Biden heeft zwarte en Latino Amerikanen verraden. “

Naast dit soort aanvallen op zijn electorale tegenstander, prees Trump ook zijn ‘ Platinum Plan ‘ voor investeringen in Black-eigendom. Het plan, dat in september werd aangekondigd, zou tot $ 40 miljard aan federale fondsen naar de particuliere sector leiden in de hoop de kredietverlening aan zwarte bedrijven te stimuleren.

Bij het bazuinen van zijn prestaties noemde Trump geen tegenslagen die Black en Latinx Amerikanen de afgelopen maanden hebben ontmoet, grotendeels als gevolg van het feit dat hij het coronavirus niet in bedwang heeft gehouden. In plaats van een plan op te stellen om bijvoorbeeld de werkloosheid van Black en Latinx te stimuleren, die pandemische pieken bereikte van respectievelijk 16,8 en 17,6 procent – en die langzamer zijn verbeterd dan de blanke werkloosheid – zei Trump: “Vorig jaar, Black and Hispanic De Amerikaanse armoede bereikte de laagste ooit in de geschiedenis van ons land. Het bouwt allemaal zo snel weer op. “

Over het algemeen zei Trump, zoals hij vaak ten onrechte doet: “Het feit is dat ik meer heb gedaan voor de zwarte gemeenschap dan welke president dan ook sinds Abraham Lincoln. Ik zeg het. Niemand kan het betwisten. “

No Title

“I have done more for the black community than any president since Abraham Lincoln. Nobody can dispute it. Nobody can dispute it. Nobody can dispute it.” — Trump’s material is unchanged pic.twitter.com/E8EnpYhuOi

Historisch gezien hebben zwarte kiezers zwaar gebroken voor democraten, en die trend zal zich dit jaar waarschijnlijk weer voortzetten. Volgens een recente peiling van Pew Research onder Amerikaanse volwassenen, gehouden van 30 september tot 5 oktober, leidt Biden Trump onder de zwarte kiezers met 81 procent, een vergelijkbare voorsprong als die van Hillary Clinton in 2016. Trump heeft echter enkele kleine stappen gezet bij zwarte en Latinx- mannen. Of die marges voldoende zijn om de president de overwinning in swing-states te bezorgen, valt nog te bezien.

Lees ook:  Sylvana Simons en D66 vallen Brabantse coalitie met Forum voor Democratie aan: ‘Radicale midden?!’

De gebeurtenis veroorzaakte een risico voor de volksgezondheid

De meestal uitgebreide Trump hield zijn opmerkingen kort – tot slechts 15 minuten – wat het gevolg zou kunnen zijn van zijn herstel van Covid-19 nadat hij eerder deze week was vrijgelaten uit het Walter Reed Medical Center.

Terwijl het evenement buiten plaatsvond en supporters maskers moesten dragen om tot het evenement te worden toegelaten, leek er weinig afgedwongen sociale afstand te zijn, met supporters die dicht bij elkaar naar Trump luisterden en herhaaldelijk schreeuwden en juichten – waarvan bekend is dat ze toenemen het risico van virusverspreiding .

Trump heeft geweigerd te zeggen of hij een negatieve Covid-19-test heeft gehad sinds zijn eerste diagnose, en was veel meer dan 1,8 meter verwijderd van de menigte. Hij kreeg toestemming om deel te nemen aan openbare evenementen die zaterdag begonnen door de arts van het Witte Huis, Dr.Sean Conley , die eraan werkte om de zorgen weg te nemen dat Trump donderdag nog steeds besmettelijk zou kunnen zijn.

“Zaterdag is dag 10 sinds de diagnose van donderdag, en op basis van het traject van geavanceerde diagnostiek dat het team heeft afgelegd, anticipeer ik volledig op de veilige terugkeer van de president naar openbare vergaderingen op dat moment”, zei Conley.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beveelt een geïnfecteerde persoon aan om ten minste 10 dagen te isoleren voordat hij met andere mensen in contact komt. Maar de CDC suggereert ook dat Covid-19-patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen of die externe zuurstof nodig hadden – beide criteria die van toepassing zijn op Trump – in totaal 20 dagen na het begin van de symptomen isoleren om er zeker van te zijn dat ze niet langer infectieus zijn.

Conley’s beoordelingen van de gezondheid van de president zijn eerder in twijfel getrokken; hij heeft vorige week misleidende verklaringen afgelegd over Trumps behoefte aan zuurstof, later zei hij dat hij verkeerd had gesproken. Maar zelfs als Trump nu goed genoeg is om deel te nemen aan rally’s, is dat misschien niet het geval.

Gasten op het evenement van zaterdag moesten een gezichtsmasker dragen om het terrein van het Witte Huis te betreden, maar hoefden het volgens ABC News niet eenmaal binnen te dragen . Gasten lieten naar verluidt ook hun temperatuur meten en vulden een vragenlijst over symptomen in .

Dit soort screening is beperkt in zijn effectiviteit. Ten eerste mist het asymptomatische mensen; voor een ander, zoals Brian Resnick van Vox heeft uitgelegd, zijn wetenschappers nog steeds bezig om te begrijpen wanneer een geïnfecteerde persoon het coronavirus kan verspreiden en of besmettelijke mensen negatieve testresultaten kunnen hebben.

Dit alles wil zeggen dat er ondanks deze voorzorgsmaatregelen besmettelijke mensen in de menigte kunnen zijn. Foto’s van het evenement suggereren dat sommige aanwezigen maskers droegen, die zelfs in scenario’s met slechtere ventilatie dan het evenement op zaterdag enige bescherming kunnen bieden .

Maar niet alle aanwezigen leken gemaskeerd te zijn. En er zijn aanwijzingen dat de buitenlocatie van het evenement niet noodzakelijkerwijs verhindert dat het weer een superspreader-evenement van het Witte Huis wordt, zoals de recente receptie voor rechter Amy Coney Barrett, die voor het Hooggerechtshof is genomineerd, die leek te resulteren in de infectie van talloze wetgevers en Trump-medewerkers . Evenzo resulteerde een Trump-bijeenkomst in de openlucht in Minnesota vorige maand in ten minste negen infecties en twee ziekenhuisopnames .

De toespraak van vandaag lijkt te suggereren dat noch Trump, noch iemand anders in het Witte Huis lessen heeft getrokken uit die bijeenkomst, of uit het Barrett-evenement.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Maar niemand was voorbereid op de waanzin van Trump in Syrië

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Is dit het einde van de Europese Unie zoals we kennen?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments