Bill Gates: Noem de behandeling van Trump tegen coronavirus-antilichamen geen ‘remedie’

Bill Gates: Noem de behandeling van Trump tegen coronavirus-antilichamen geen ‘remedie’

12 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Miljardair tech icoon en filantroop Bill Gates zegt dat het “ongepast” om te verwijzen naar de experimentele coronavirus monoklonale antilichamen behandeling dat president Donald Trump kreeg eerder deze maand als een “genezen.”

“Het woord ‘genezen’ is ongepast, omdat het niet voor iedereen zal werken”, zei Gates zondag in een interview op NBC’s “Meet the Press” . Gates gaf echter ook toe dat hij gelooft dat de behandeling die aan de president wordt toegediend waarschijnlijk de “meest veelbelovende” is van alle experimentele behandelingen voor coronavirus die momenteel in ontwikkeling zijn.

Van zijn kant heeft president Trump de experimentele antilichaamcocktail die hij deze maand van Regeneron Pharmaceuticals ontving, aangeprezen als “een remedie” voor Covid-19. De CEO van Regeneron, Leonard Schleifer, heeft deze beweringen echter niet onderschreven, met het argument dat er meer testen nodig zijn en dat het schijnbare succes van de behandeling bij de president “het zwakste bewijs is dat je kunt krijgen” of het inderdaad een effectieve remedie is.

De behandeling van de president kreeg enige kritiek vanwege het feit dat de antilichaambehandeling van Regeneron nog niet is goedgekeurd door de FDA. Op “Meet the Press” op zondag merkte Gates op dat de therapie van Regeneron nog niet algemeen beschikbaar is voor het grote publiek.

Lees ook:  Door media veroorzaakte angst voor COVID-19 begint een tweede golf van ernstige economische paniek te veroorzaken

“Nou, heel, heel weinig mensen hebben het gehad omdat het niet is goedgekeurd, en de productie loopt gewoon op”, zei Gates.

Naast de behandeling met Regeneron testen de farmaceutische bedrijven Eli Lilly en GlaxoSmithKline ook hun eigen behandelingen met monoklonale antilichamen, waarbij sommige experts die onderzoeken als veelbelovend beschouwen voor het produceren van een mogelijke Covid-19-behandeling.

In zijn interview merkte Gates op dat de Bill & Melinda Gates Foundation “heeft gewerkt met bedrijven die antilichamen produceren. We reserveerden fabriekscapaciteit helemaal terug in het voorjaar, en nu werken we samen met Eli Lilly, die met Regeneron de snelste is geweest om deze antilichamen klaar te krijgen. ”

Gates voegde eraan toe dat hij hoopvol is dat de FDA genoeg wetenschappelijk bewijs kan krijgen van de onderzoeken van die bedrijven om goedkeuring van een coronavirusbehandeling “in de komende maanden” mogelijk te maken, vooral nu volksgezondheidsdeskundigen een nieuwe golf van coronavirusgevallen en sterfgevallen in de komende maanden.

Goedkeuring van een effectieve behandeling voor coronavirus “zou het sterftecijfer behoorlijk kunnen verlagen … dus het toevoegen van dit aan de tools zou geweldig zijn”, zei Gates.

Deskundigen zijn het echter niet eens over de effectiviteit en  bruikbaarheid van therapeutische antilichaambehandelingen . Het is bijvoorbeeld niet duidelijk wie in aanmerking komt voor deze behandelingen. Dan is er de kwestie van het  opschalen van de productie om voldoende doses  te krijgen om patiënten te behandelen, en het  bepalen van de kosten . Voormalig commissaris van de Amerikaanse Food and Drug Administration,  Dr. Scott Gottlieb,  zei dat antilichaambehandelingen “een betekenisvol verschil zullen maken voor mensen die het grootste risico lopen op een slechte uitkomst”, zei hij op CNBC’s  “Slotklok” vrijdag.  “Maar dit zal de epidemie niet beëindigen.”

Lees ook:  Trump en de GOP staan ​​op het punt de economie van een klif te duwen

Zelfs met een effectieve coronavirusbehandeling die levens zou kunnen helpen redden van degenen die met de ziekte zijn geïnfecteerd, zal de pandemie waarschijnlijk de manier waarop mensen leven blijven beïnvloeden totdat een bewezen vaccin wordt ontdekt, zei Gates.

“De enige manier om weer helemaal normaal te worden, is door misschien niet de eerste generatie vaccins te hebben, maar uiteindelijk een vaccin dat supereffectief is, en dat veel mensen nemen, en dat we de ziekte elimineren op een wereldwijde basis, ”zei Gates.

Gates, wiens stichting ten minste $ 350 miljoen heeft toegezegd aan onderzoek naar coronavirusvaccins en behandelingen, zei in september dat hij niet verwacht dat een vaccin pas begin 2021 wordt goedgekeurd door de regelgevende instanties. Die schatting komt overeen met een vergelijkbare voorspelling van de coronavirusadviseur van het Witte Huis, Dr.Anthony Fauci, die in september aan het Congres vertelde dat de VS tegen april 2021 voldoende vaccindoses voor elke Amerikaan zouden kunnen hebben.

Comments

comments