De pers heeft vandaag nog twee schijnbare financiële misdaden van Trump ontdekt

De pers heeft vandaag nog twee schijnbare financiële misdaden van Trump ontdekt

12 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump verkeert in veel meer juridische gevaren dan de meeste mensen begrijpen. Net zoals zijn verrassende overwinning op Hillary Clinton ons overdreven optimistisch heeft gemaakt over zijn vooruitzichten om Joe Biden nog een keer terug te trekken, zo heeft zijn vermogen om te ontsnappen aan het Mueller-onderzoek en de afzetting een aura van straffeloosheid gecreëerd. Maar Trump heeft geen magische kracht die hem in staat stelt om elk onderzoek te dwarsbomen. De sondes waarmee hij nu naar beneden kijkt, zijn serieus.

Hoe serieus? Alleen al vanmiddag hebben de New York Times en Washington Post allebei verhalen gerapporteerd over twee schijnbaar nieuwe financiële misdaden van Trump. Dit zijn een aanvulling op de al bekende misdrijven.

Het verhaal van The Times , waarin de verwerving van de belastingaangiften van de president wordt ontgonnen, concentreert zich op een betaling van $ 21 miljoen die hij tijdens de campagne van 2016 ontving. Het geld kwam op een moment dat Trump zijn spaargeld aan het aftappen was om zijn campagne zelf te financieren en geld nodig leek te hebben. De $ 21 miljoen was afkomstig van “Trump Las Vegas Sales and Marketing”, een bedrijf dat mede-eigendom is van Trump en zijn vriend en politieke steun Phil Ruffin, en dat “weinig inkomen had, geen duidelijk zakelijk doel en geen werknemers”.

De verslaggevers hebben niet voldoende informatie uit de belastingaangiften om een ​​misdrijf te bewijzen. Maar de omstandigheden lijken juridisch moeilijk uit te leggen. “Tenzij de betalingen betrekking hadden op werkelijke zakelijke uitgaven”, zegt belastingadvocaat Daniel Shaviro tegen de Times , “zou het claimen van een belastingaftrek voor hen illegaal zijn.” En als het geld zou worden gebruikt om de campagne van Trump te financieren, wat waarschijnlijk lijkt op basis van de timing, zou het ook een illegale campagnedonatie zijn. Trevor Potter , voormalig voorzitter van de Federal Election Commission, gelooft dat de betalingen bewijzen dat Trump een illegale campagnedonatie accepteert.

Lees ook:  Waarschuwingen voor een mogelijke doofpotaffaire omdat Trump ziekenhuizen de opdracht geeft te stoppen met het verzenden van coronavirusgegevens naar CDC

The Times heeft geen rapportage of deze betaling onderwerp is van een lopend onderzoek. Maar aanklagers onderzoeken zijn financiële informatie en de kans dat deze deal enige criminele activiteit aan het licht brengt, lijkt redelijk hoog.

Het Post- account is nog erger. Het heeft betrekking op een beschermingsdienst die Trump claimde op zijn landgoed in Seven Springs ten noorden van New York City. Trump’s aankoop van het onroerend goed is al gemeld als een mogelijk frauduleuze belastingaftrek. Hij schreef de kosten af ​​als zakelijke uitgave, maar heeft het naar verluidt gebruikt als vakantiehuis, en de eigen website van de Trump Organization beschrijft het als “een toevluchtsoord voor de familie Trump”.

De nieuwe onthulling betreft een andere belastingaftrek met betrekking tot het onroerend goed. Trump eiste een belastingvoordeel van $ 21 miljoen op omdat hij het bos rond het landhuis onontwikkeld had gelaten. De manier waarop een erfdienstbaarheid werkt, is dat een persoon het recht opgeeft om iets te bouwen om zijn natuurlijke schoonheid te behouden, en vervolgens de waarde van het verbeurde gebouw mag behandelen als een liefdadigheidsdonatie, die van zijn belastingen afkomt.

Instandhouding erfdienstbaarheden zijn wijdverbreid met fraude, en deze lijkt bijzonder duister. Trump vertelde de IRS dat hij de kans had opgegeven om 24 herenhuizen op het land te bouwen. Maar de Post meldt gedetailleerd dat het onmogelijk was om iets op dat terrein te bouwen, grotendeels vanwege bezwaren van buren. Dat wil zeggen, hij werd door de regering betaald om geen herenhuizen te bouwen die hij nooit had kunnen bouwen.

Lees ook:  Column Peter Plasman: De Griekse vakantie van de Koning was een hele dikke middelvinger naar de samenleving

De belastingaftrek van Seven Springs is al het onderwerp van een onderzoek door de procureur-generaal Letitia James van de staat New York.

In zijn optreden vandaag op “Rush Limbaugh”, waar de president tijd nam weg van zijn regime van Fox News om twee uur te praten met een geheel andere conservatieve omroep, beschreef Trump de New Yorkse onderzoeken als slechts de nieuwste heksenjacht. “Ik moest het valse Mueller-rapport afslaan, ik moest al deze dingen afslaan, ik moest afzetting afslaan, ik moest het Congres afslaan, al het andere … ze stuurden het vervolgens naar New York, wat allemaal politiek is … moet dat af. “

Trump zal veel aan zijn handen hebben.

No Title

Trump continues to pity himself over the Mueller investigation and his impeachment: “I had to beat off the phony Mueller Report, I had to beat off all this stuff, I had to beat off impeachment, I had to beat off Congress, everything else … they don’t stop.” pic.twitter.com/K8yY9xoIG5

Trump sloeg – eigenlijk, laten we zeggen, verslagen – de afzetting af omdat de jury Republikeinse senatoren was, die verantwoording verschuldigd zijn aan zijn sekte. En hij versloeg het Mueller-rapport omdat Mueller een enge strategie volgde om reeds bestaande strafrechtelijke onderzoeken af ​​te ronden, de financiële documenten van Trump niet onderzocht en Trump zijn gratiebevoegdheid kon gebruiken om de twee luitenants te overtuigen die hoogstwaarschijnlijk belastende informatie hebben, Paul Manafort. en Roger Stone, om stil te blijven.

Lees ook:  Airstrip One pleit om hulp van Oceanië en Big Brother Trump

Geen van deze voordelen heeft nu betrekking op zijn criminele blootstelling. Hij wordt achtervolgd door autoriteiten in New York. Ze onderzoeken staatsmisdrijven, waarvoor geen gratiebevoegdheid bestaat. Als ze aanklachten indienen, wordt de jury gekozen uit inwoners van New York wiens carrière niet afhankelijk is van het afweren van uitdagers in een Republikeinse primair. Hij zou kunnen schaatsen. Maar zijn eerdere succes betekent niet dat hij deze keer aan de wet zal ontsnappen.

Comments

comments