Het complot om de gouverneur van Michigan te ontvoeren

Het complot om de gouverneur van Michigan te ontvoeren

12 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Het complot om de gouverneur van Michigan te ontvoeren groeide uit de giftige mix van constitutionele onwaarheden en halve waarheden van de militiebeweging

De Amerikaanse militiebeweging is lange tijd doordrenkt van een eigenaardige – en ongetwijfeld verkeerde – interpretatie van de grondwet, de Bill of Rights en burgerlijke vrijheden.

Dit geldt voor een gewapende militie die zichzelf de Wolverine Watchmen noemt, die betrokken waren bij het onlangs onthulde complot om de regering van Michigan omver te werpen en gouverneur Gretchen Whitmer te ontvoeren.

Zoals ik schreef in ‘ Fracturing the Founding: How the Alt-Right Corrupts the Constitution ‘, gepubliceerd in 2019, is de crux van de toewijding van de militiebeweging aan wat ik de ‘alt-right constitution’ heb genoemd een giftige mix van constitutionele onwaarheden en halve waarheden.

militie

William Null (rechts), gearresteerd in het complot om Whitmer te ontvoeren, nam ook deel aan deze bijeenkomst op 30 april in het Michigan State Capitol om te protesteren tegen de pandemische maatregelen van de deelstaatregering. Jeff Kowalsky / AFP via Getty Images

Private milities

De term “militie” heeft veel betekenissen.

De grondwet richt zich tot milities in artikel 1 en machtigt het Congres om “te voorzien in het organiseren, bewapenen en disciplineren van de militie”.

Maar de grondwet voorziet niet in particuliere milities , zoals de extreemrechtse Wolverine Watchmen, Proud Boys, Michigan Militia en de Oath Keepers, om er maar een paar te noemen.

Private milities zijn gewoon groepen gelijkgestemde mannen – leden zijn bijna altijd blanke mannen – die een soms verwarrende reeks overtuigingen onderschrijven over een hebzuchtige federale regering die vijandig staat tegenover blanken en blank erfgoed, en de heiligheid van het recht om te dragen wapens en privébezit. Ze geloven dat de regering onder controle staat van Joden, de Verenigde Naties, internationale bankbelangen, linksen, Antifa, Black Lives Matter enzovoort. Hier is geen bewijs voor.

Op 8 oktober arresteerde de FBI zes mannen , van wie vijf uit Michigan, en beschuldigde hen van samenzwering om Whitmer te ontvoeren. Kort daarna beschuldigden de staatsautoriteiten nog eens zeven mannen van, volgens de Associated Press , “die naar verluidt probeerden het Michigan Capitol te bestormen en een” burgeroorlog “te zoeken. Inbegrepen waren de oprichters en verschillende leden van de Wolverine Watchmen .

Zoals onthuld in de FBI-beëdigde verklaring bij de federale aanklachten, beweerden de zes beschuldigde mannen verdedigers van de Bill of Rights te zijn. Enkele van de mannen hadden in april inderdaad deelgenomen aan bijeenkomsten in Lansing , de hoofdstad van de staat, waar gewapende burgers probeerden de vloer van het State House te betreden om te protesteren tegen de pandemische sluitingsbevelen van gouverneur Whitmer als een schending van de grondwet door een “tirannieke” regering die de burgerlijke vrijheden wil opofferen in naam van de COVID-19-strijd.

Volgens de beëdigde verklaring van de FBI wilden de samenzweerders ‘een samenleving creëren die de Amerikaanse Bill of Rights volgde en waar ze zelfvoorzienend konden zijn ‘.

Lees ook:  Heeft Pelosi zojuist het weefsel van de VS verscheurd?

Militieleden stellen zich voor dat ze “de laatste echte Amerikaanse patriotten” zijn, “de moderne verdedigers van de Amerikaanse grondwet in het algemeen en het Tweede Amendement in het bijzonder.

Vandaar dat de Bill of Rights – en vooral het tweede amendement , dat het recht om wapens te dragen vaststelt – een prominente plaats innemen in de alt-grondwet. Het is geen toeval dat de eerste discussies over het omverwerpen van de zogenaamde tirannieke gouverneur van Michigan in juni begonnen tijdens een Tweede Amendement- bijeenkomst .

Volgens de meeste milities staat het Tweede Amendement hun activiteit toe en maakt het hen evenzo vrij van wettelijke regulering door de staat. In werkelijkheid doet het tweede amendement niets om gewapende privé-milities toe te staan. Gewapende privé-milities zijn expliciet illegaal in elke staat .

Geen beperkingen op rechten

Bijkomende fundamentele principes van het constitutionalisme van milities omvatten absolutisme . Absolutisme, in de militieswereld, is het idee dat fundamentele grondwettelijke rechten – zoals vrijheid van meningsuiting, het recht om wapens te dragen en het recht op eigendom – niet kunnen worden beperkt of gereguleerd door de staat zonder toestemming van de burger.

De lezing door extreemrechts van het eerste en het tweede amendement – die respectievelijk de vrijheid van meningsuiting en het recht om wapens te dragen regelen – vertrekt van een eenvoudig uitgangspunt: beide amendementen zijn letterlijk en absoluut. Ze geloven dat het eerste amendement hen in staat stelt om alles, altijd en overal, tegen iedereen te zeggen, zonder consequenties of verwijten van de overheid of zelfs van andere burgers die het oneens zijn of zich beledigd voelen in hun toespraak.

Evenzo zijn de verdedigers van alt-right-wapens van mening dat het Tweede Amendement hun door God gegeven recht om een ​​wapen te bezitten – elk wapen – beschermt en dat de inspanningen van de overheid om hun wapens te ontkennen, te beperken of zelfs te registreren ongrondwettig moeten zijn. Ze denken dat het tweede amendement elke andere bepaling in de grondwet overtroeft.

Een ander belangrijk geloof onder militieleden is het principe van constitutionele zelfhulp. Dat is de overtuiging dat burgers, handelend op basis van hun inherente autoriteit als soevereine vrije mannen, uiteindelijk en uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de handhaving van de grondwet – zoals zij die begrijpen.

Om deze manier van denken te demonstreren, bespraken de mannen die in Michigan waren gearresteerd om Gov. Whitmer naar een “veilige locatie” in Wisconsin te brengen om “terecht te staan” wegens verraad voorafgaand aan de verkiezingen van 3 november . Volgens Barry County, Michigan Sheriff Dar Leaf – een lid van de militie-vriendelijke Constitutional Sheriffs and Peace Officer Association – probeerden de mannen die in Michigan waren gearresteerd misschien niet de gouverneur te ontvoeren, maar in plaats daarvan arresteerden ze gewoon een burger.

Leaf, die in mei verscheen bij een protest in Grand Rapids van het bevel om thuis te blijven, samen met twee van de vermeende ontvoerders, gelooft ten onrechte dat lokale sheriffs de hoogste constitutionele autoriteit in de Verenigde Staten zijn, bekleed met het recht om te beslissen welke wetten ondersteunen en welke wetten in strijd zijn met de grondwet. De gebeurtenissen in Michigan laten zien hoe gevaarlijk deze verkeerde opvattingen over de grondwet kunnen zijn.

Er zal meer zijn

De Wolverine Watchmen zijn geen militie van het Tweede Amendement of constitutionele patriotten in welke betekenis dan ook. Als ze schuldig zijn aan de beschuldigingen die tegen hen zijn ingediend, zijn ze terroristen.

Diepe kennis, dagelijks. Meld u aan voor de nieuwsbrief van The Conversation .]

De FBI en de wetshandhaving van Michigan sloten de Watchmen voordat zich een grove misdaad en een verschrikkelijke menselijke tragedie ontvouwde. Maar zoals ik vorig jaar in mijn boek concludeerde: “Er is weinig reden om aan te nemen dat de militiebeweging snel zal verdwijnen.”

Helaas hield ik geen rekening met de mogelijkheid dat president Trump milities zou aanmoedigen ” om achterover te blijven “, wat waarschijnlijk groepen aanmoedigt en aanmoedigt die al duidelijk een bedreiging vormen. Verwacht meer Michigans.Lees ook:  De agenda om Europa te transformeren staat boven coronamaatregelen

Comments

comments